Cu peste 500 de milioane de utilizatori inregistrati, LinkedIn , reteaua sociala cea mai folosita de profesionisti din intreaga lume , a trecut de la a fi un mijloc de a gasi un loc de munca intr-un spatiu in care se pot genera noi afaceri, retele de contact si diverse oportunitati in domeniul muncii. Astazi, multe agentii de marketing digital aleg sa isi tinteasca campaniile de publicitate folosind Facebook, Twitter si Instagram , ignorand potentialul mare pe care il are LinkedIn . Din acest motiv si datorita domeniului sau important de aplicare, este necesar sa cunoastem modalitatea ideala de a desfasura campanii publicitare prin intermediul acestei platforme, pentru a profita la maxim.

Stabiliti obiectivele corecte

Punctul de plecare pentru dezvoltarea unei campanii este de a determina, in mod clar si concis, obiectivul sau obiectivele pe care urmarim sa le atingem . Fie ca este vorba de generarea de clienti, cresterea ratei de conversie sau obtinerea unei vizibilitati mai mari, a sti exact unde doriti sa mergeti este cheia dezvoltarii unei campanii eficiente. De acolo, puteti alege tipul de campanie publicitara axata pe obiectivul nostru, pentru a maximiza conversiile.

In prezent, LinkedIn ne permite sa alegem urmatoarele obiective atunci cand incepeti o campanie: Vizite pe site, Interactiune, Vizualizari video si Generare de plumb .

Instrumente de publicitate oferite de LinkedIn

In functie de nevoile noastre specifice, LinkedIn ne ofera o gama larga de instrumente de publicitate diferite sau utilizeaza toate elementele.

Pagina companiei – Acest instrument este esential pentru publicitatea afacerii noastre, deoarece este fata noastra vizibila pe aceasta retea sociala. Pagina companiei este un bun punct de plecare pentru a efectua actiuni publicitare pe LinkedIn, deoarece realizeaza o interactiune imediata intre utilizatori si brand. Crearea acestuia este gratuita si permite diseminarea sa in diferite categorii de public.

Anunturi text – Aceste anunturi sunt afisate in partea de sus a paginii LinkedIn sau in coloana din dreapta, sunt usor de configurat si foarte profitabile.

Anunturi cu o singura imagine sau in Carusel – Sunt reclame cu o imagine sau un carusel din acestea, care sunt prezentate in fluxul de stiri al potentialilor nostri clienti.

Anunturi video – Asemanator anunturilor imagine, dar ne ofera posibilitatea de a adauga un videoclip pe care il recomandam scurt si concis.

Anunturi pentru a obtine adepti – Anunturile personalizate sunt create cu datele de profil si cu scopul de a face publicitate companiei dvs. si de a primi noi adepti pe versiunea computerului.

Reclamele care trebuie sa iasa in evidenta – Foarte asemanatoare cu cele anterioare, dar sunt utilizate pentru promovarea ofertelor.

Anunturi de locuri de munca – Daca trebuie sa adaugati membri noi companiei dvs. LinkedIn, acesta este un loc bun pentru a face o prima selectie de candidati.

Anunturi cu mesaje – Creati anunturi personalizate si concise pe care potentialii dvs. clienti le vor primi direct in inboxul mesajelor personale.

Atat obiectivul care trebuie atins, cat si bugetul disponibil sunt factori de care trebuie sa se tina seama la alegerea formatului publicitar adecvat pentru campanie.

Segmenteaza, optimizeaza si genereaza mai multe oportunitati cu LinkedIn

LinkedIn este reteaua sociala care are cea mai buna calitate a datelor in ceea ce priveste audienta profesionala, deoarece utilizatorii sai sunt foarte interesati sa isi mentina profilul permanent actualizat. In plus, acestia interactioneaza intotdeauna cu continutul din feedul dvs., ajutandu-va sa obtineti informatii de incredere.

Odata ce a fost ales formatul publicitar cel mai potrivit, avem mai multe tehnici pentru a dezvolta o campanie care ne ajuta sa generam oportunitati de calitate , interactiune sau vizibilitate mai mare, in conformitate cu obiectivele stabilite.

Pentru a viza publicul nostru tinta, este necesar sa se efectueze o segmentare corecta . Fiecare dintre metodele de segmentare permite definirea publicului in functie de sectorul in care lucreaza, dimensiunea companiei, pozitia, abilitatile etc. Ideal este sa ajungem la persoana cumparatorului nostru, de aceea alegerea parametrilor de segmentare corecti este esentiala.

Apoi, trebuie sa creati mai multe anunturi pentru aceeasi campanie , deoarece algoritmii LinkedIn prioritizeaza continutul care genereaza cea mai mare interactiune. In acest fel, putem profita de acesti algoritmi pentru a creste rata de conversie, garantand cea mai frecventa aparitie a continutului.

Folosirea a trei sau mai multe reclame este cea mai recomandata, de acolo, in recenziile urmatoare le vom elimina pe cele care dau cel mai prost rezultat si vom adauga noi versiuni.

Utilizarea formularelor de generare de plumb oferite de LinkedIn este un mod foarte convenabil de a obtine oportunitati relevante, avand in vedere designul si optimizarea acestora pentru dispozitivele mobile. In acest fel, este posibil sa obtineti contacte de calitate la un CPL scazut. Luati in considerare ca mai mult de jumatate dintre utilizatorii LinkedIn interactioneaza de pe dispozitivele mobile.

Controlati conversiile si parametrii campaniei

Prin accesarea interfetei de manager de campanie , este posibil sa se tina evidenta tuturor informatiilor necesare pentru a optimiza campania: domeniul de aplicare, rata de interactiune, valoarea CTR, CPM, CPC – ul, etc.

Pentru a adauga urmarirea conversiilor, trebuie doar sa includeti eticheta informationala pe site-ul web si sa determinati actiunile de conversie de care avem nevoie. Aceasta eticheta ne ofera si informatii despre cine viziteaza site-ul, pe baza datelor din profilul LinkedIn.

De asemenea, putem urmari conversiile printr-un instrument extern, cum ar fi Google Analytics , care va centraliza conversiile tuturor campaniilor pe care le-am activat pe diferitele platforme de marketing.

LinkedIn are un potential mare de a dezvolta campanii publicitare de succes, in special pentru intreprinderile dedicate b2b sau al caror public vizat este profesionisti.