Autostrada Iasi – Tg. Mures nu se numara printre preocuparile actualului executiv. [B]Dan Sova[/B], ministrul Marilor Proiecte, a declarat, intr-o emisiune la TVR 1, ca autostrada nu ar fi rentabila. In buget nu este prevazut niciun leu pentru demararea lucrarilor, iar Guvernul asteapta o “solutie” de la Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

“Nu sint un fan al autostrazii Iasi – Tg. Mures. Nu vreau sa ma pronunt ca e sau nu un proiect fezabil”, a declarat [B]Dan Sova[/B], in emisiunea [I]Prim Plan[/I] de la TVR 1.

Sova a mai spus ca asteapta o solutie de la [B]Relu Fenechiu[/B], ministrul Transporturilor. 

Proiectul autostrazii Iasi – Tg. Mures este vehiculat de cel putin 9 ani. Deocamdata, in timpul guvernarii PDL, s-au facut studii de prefezabilitate, care au indicat costuri uriase de constructie (9 miliarde euro). Autostrada Iaşi- Tg Mureş este împărţită în trei mari secţiuni: Târgu Mureş-Ditrău (92 km), Ditrău-Târgu Neamţ (119 km) şi Târgu Neamţ-Iaşi (78 km).

In [B]luna ianuarie 2013[/B], presedintele Senatului Crin Antonescu il anunta pe liberalul [B]Relu Fenechiu[/B] drept mandatar din partea premierului pentru a obtine finantarea autostrazii promise.

O zi mai tirziu, premierul [B]Victor Ponta[/B] a declarat ca [B]nu exista solutie de finantare a autostrazii Iasi – Tg. Mures[/B], dar ca ii “multumeste lui Relu Fenechiu daca gaseste o solutie”.