Presedintele pesedistilor, Mircea Geoana, s-a lepadat pana la capat de neascultatorul Gabriel Oprea, pe care nu l-a vrut pe lista Comisiei pentru controlul SRI chiar daca a fost pus pe sest de partenerii pedelisti. De fapt, acest gest, petrecut miercuri in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, a pus pe jar coalitia de guvernare, care s-a reunit joi dimineata.

La final, Geoana a afirmat ca decizia PDL de a renunta la desemnarea lui Gabriel Oprea ca membru al Comisiei SRI a fost un gest de intelepciune. “Mi se pare un lucru care nu face bine coalitiei. Una este sa mangai pe crestet pe cineva care eventual la un moment dat ti-a fost de folos si alta este sa incerci sa il impui intr-o discutie cu partenerii de coalitie. Astfel de cazuri ar trebui evitate, si consideram inchis acest subiect”, a spus Geoana.

Presedintele PSD a mai afirmat, tot la finalul intalnirii coalitiei, ca asteapta ca premierul Emil Boc si ministrul justitiei, Catalin Predoiu, sa rezolve cat mai repede problema legata de numirea secretarului de stat propus de PSD pentru Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Geoana considera ca fiind “nepermis” ca, de doua luni, propunerea PSD pentru secretarul de stat la Justitie sa fie nerezolvata. “Va fi suficienta intelepciune din partea Guvernului pentru a rezolva si acest lucru”, a adaugat el. El mai crede ca desemnarea numirilor de secretari de stat si sefi de agentii trebuie grabita acolo unde acestea inca treneaza.

Pe de alta parte, Mircea Geoana a declarat ca a solicitat partenerilor de coalitie simplificarea procedurilor birocratice cu privire la acordarea schemei de ajutor de stat pentru companiile care doresc sa investeasca in Romania.

“Acuzatiile din partea americana, a FBI, de coruptie privind complexul de la Rovinari ar trebui sa gaseasca un raspuns din partea Guvernului. Cred ca acest subiect ar trebui sa fie pe agenda Guvernului cu maxima celeritate si cu maxima intensitate. Nu ne face bine, pe plan international, ca asemenea acuze sa planeze asupra sectorului energetic din Romania”, a spus presedintele PSD.