Cu totii asteptam trecerea dintre ani, si evident, sarbatorim diferit acest eveniment. Asa cum obiceiurile de sarbatori sunt diferite, la fel putem spune si despre traditiile de revelion, care difera de la tara la tara. Sa vedem si noi cateva traditii ciudate de revelion!

In Danemarca, oamenii sparg farfurii la miezul noptii. Acestia cred ca cu cat gramada de cioburi este mai mare, cu atat vor fi mai fericiti si norocosi in anul ce urmeaza. Pentru acest obicei, folosesc doar vase uzate, pe care le sparg in pragul usii.

Si locuitorii Estoniei au nevoie de o multime de farfurii, insa nu pentru a le sparge, ci pentru a manca din ele. Acestia mananca chiar si 12 feluri diferite de mancare in ziua revelionului, considerand ca vor primi puterea tot atator oameni cate feluri de mancare au consumat. Nu trebuie insa sa termine totul din farfurie, deoarece ceea ce ramane va fi “consumat” de catre stamosi sau spiritele care ii viziteaza casa in noaptea dintre ani.

In Spania si Mexic, locuitorii au un obicei destul de ciudat. In ultimele 12 secunde ale anului, mananca 12 boabe de strugure. Pentru fiecare boaba consumata isi pun cate o dorinta, iar pe parcusrul anului, oamenii cred ca dorintele se vor indeplini si ca vor fi mai norocosi.

O alta traditie mexicana presupune introducerea unei monezi in aluatul de paine. Cel care va gasi moneda in bucata lui de paine va fi mult mai bogat in anul urmator. Pentru a scapa de toate evenimentele negative din viata lor, oamenii fac o lista, pe care o ard la miezul noptii.

Si italienii au traditiile proprii. In ziua de revelion, acestia poarta lenjerie rosie si mananca la miezul noptii 12 linguri de ciorba de linte. O traditie mai veche spunea ca daca nu mai ai nevoie de lucrurile vechi, le poti arunca pe fereasta. Din fericire, sunt foarte putini italieni care mai pastreaza aceasta traditie vie!

Brazilia intampina noul an direct pe plaja, fiind in plin sezon estival. Plaja din Copacabana are un minunat foc de artificii, pe care brazilienii il asteapta imbracati in alb, pentru a fi mai norocosi in anul urmator.

In Irlanda, femeile care inca nu au partener isi pun o crenguta de vasc sub perna in noaptea de revelion, sperand sa isi viseze ursitul. Si in Romania exista un obicei asemanator, de Boboteaza.

Locuitorii unui mic orasel din Chile aleg sa isi petreaca revelionul alaturi de familie si prieteni, fie ca sunt morti sau vii. Acestia se strang in numar destul de mare in cimitire, unde petrec, danseaza, asculta muzica si mananca printre morminte.