Ce este un avort spontan?

Un avort spontan este atunci cand o femeie isi pierde prematur copilul in femeie. Un avort spontan este avortul spontan sau intreruperea unei sarcini. Un avort spontan este, de asemenea, pierderea unui copil inainte de a 20-a saptamana de sarcina. Aproximativ 33,3% -50% din toate sarcinile se incheie cu avort spontan inainte ca o femeie sa stie ca este insarcinata sau inainte de a pierde o perioada menstruala. De asemenea, aproximativ 15-25% din sarcinile confirmate se vor termina printr-un avort spontan.

Avorturile spontane sunt de obicei o experienta incontrolabila. Nu este ca avortul atunci cand iti modifici corpul doar pentru a avorta un copil.

O multime de familii trec prin dureri din cauza avortului spontan. Unele femei au avut mai mult de 7 avorturi spontana inainte de a concepe. Nimeni nu vrea sa experimenteze un avort spontan de aceea acest articol este pentru tine. Invatarea cauzelor avortului spontan ar aduce ceva constiinta in minte, care te-ar ajuta sa iti imbunatatesti sansele de a avea o sarcina pe termen lung.

Care sunt factorii de risc pentru un avort spontan?

Factorii de risc sunt trasaturi sau comportamente care cresc sansele unei persoane de a dezvolta o boala. Factorii de risc pentru avorturile spontane sunt:

Fumat

Abuzul de alcool

Consumul de droguri

A fi subponderal sau supraponderal

Consumul excesiv de cofeina

Expunerea la radiatii daunatoare sau substante chimice

Problema cu uterul sau colul uterin.

Riscul de a face un avort spontan este mai mare atunci cand doamna are peste 35 de ani.

Cauzele avorturilor spontane

Aproximativ 50% din toate avorturile spontane care apar in primul trimestru sunt de obicei cauzate de anomalii cromozomiale. Anomaliile cromozomiale pot fi ereditare sau spontane (fie din sperma tatalui sau din ovul mamei. Avorturile spontane sunt cauzate de o varietate de factori cunoscuti si necunoscuti care sunt:

1. Probleme genetice sau cromozomiale

Inainte de formarea unui copil, mai multi cromozomi sunt contribuiti de tata si mama. Unele dintre anomaliile cromozomiale care pot aparea in timpul acestui proces includ:

Sarcina molara partiala

Ovul distrus

Decesul fetal intrauterin si sarcina molara

Stilul tau de viata

Activitatile dvs. zilnice pot reprezenta un factor de risc in avortul spontan. In calitate de mama, este foarte important sa va abtineti de la un obicei periculos, deoarece acestea pot afecta dezvoltarea copilului, chiar daca sarcina nu se incheie cu un avort spontan. Aceste obiceiuri sunt;

FUMAT

Fumatul poate reprezenta un factor de risc in avortul spontan, cateva studii au aratat ca fumatul poate creste riscul de a pierde sarcina, chiar daca femeia nu este fumatoare.

Utilizarea drogurilor ilegale

Utilizarea drogurilor ilegale si daunatoare poate provoca avortul spontan. Unele doamne fumeaza, beau sau iau droguri dure si inca au un copil sanatos, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa risti sa o faci. Sistemul corpului fiecaruia este diferit. Unii barbati iau o sticla de bautura si sunt beti, in timp ce altii pot lua 6 si totusi sa fie foarte puternici. Daca continuati sa luati droguri ilegale / dure mai devreme sau mai tarziu, veti experimenta un avort spontan.

Intoxicatie alimentara

Mai multe tipuri de intoxicatii alimentare pot creste riscul de avort spontan care sunt;

Salmonella; se gaseste in oua crude sau slab preparate.

Toxoplasmoza: Aceasta este cauzata de consumul de carne cruda infectata.