Cunoasterea semnelor ovulatiei este foarte importanta ca femeie, deoarece va va ajuta sa va pregatiti inainte, mai ales daca sunteti in cautarea unui copil. Simptomele ovulatiei nu apar la fiecare femeie, lipsa semnelor nu inseamna ca nu ovulati. Semnele ovulatiei sunt multe si usor de cunoscut, dar daca nu vedeti niciun semn, nu trebuie sa va faceti griji.

Ovulatia apare in mod normal atunci cand un ovul este eliberat in ovar. Ovulatia este o conditie prealabila pentru masurare si este, de asemenea, un semn ca sunteti fertil. femeile care nu ovuleaza sunt femei care se afla in menopauza. Ovulatia poate fi uneori confuza, deoarece poate aparea de mai multe ori in decurs de o luna si totusi, nu poate sa apara deloc.

1. Modificari ale temperaturii corpului

Temperatura bazala a corpului (BBT) poate fi definita ca temperatura pe care o aveti atunci cand va aflati complet in repaus, mai ales dimineata. Schimbarea temperaturii este adesea cauzata de secretia de progesteron. Progesteronul este hormonul care face ca mucoasa uterina sa devina mai elastica si mai groasa in pregatirea pentru implantarea unui embrion. BBT-ul dvs. va fi crescut constant pana cand incepeti menstruatia daca sarcina nu a avut loc.

2. Mucus cervical fertil

In momentul in care va indreptati spre ovulatie, va exista o secretie langa colul uterin, cunoscuta si mucus / lichid cervical, care se transforma de obicei intr-un ou crud albicios. Acest lichid cervical fertil ajuta sperma sa inoate foarte bine pe sistemul reproductiv feminin, cand nu va aflati in stadiul fertil, mucusul cervical este de obicei mai lipicios, daca ati observat orice umezeala avand caracteristicile mucusului cervical, atunci este timpul faceti sex pentru a ramane insarcinata.

Mucusul cervical este de obicei declansat de cresterea nivelului de estrogen produs de glandele colului uterin. Cand ati observat mai mult lichid din CM descarcat decat de obicei, atunci trebuie sa stiti ca va aflati in starea cea mai fertila si CM de obicei ajuta la mentinerea sperma este in viata timp de 5 zile, crescand astfel oportunitatea de conceptie. Daca nu l-ati mai vazut, puteti incerca sa observati lichidul atunci cand il extrageti cu degetul.

3. Durere de ovulatie (mittelschmerz)

Ati mai observat vreodata o durere ascutita sau usoara la nivelul abdomenului inferior? Acesta ar putea fi un semn al ovulatiei. Aceasta durere este adesea denumita ,,mittelschmerz”, care este un cuvant german care inseamna ,,durere de mijloc”. Durerea ovariana poate fi cauzata de cresterea foliculului, care tine ovulul in curs de dezvoltare, deoarece se extinde in exteriorul ovarului.

Durerea de ovulatie nu este cea pe care o experimentati cand menstruati; este de obicei o durere ascutita care este temporala. Senzatia pe care o primesti este uneori descrisa ca un pop sau o intepenire. Dar cand durerea devine excesiva, incercati sa vedeti un medic deoarece, in acest moment, ar putea fi un simptom al aderentelor pelvine sau al endometriozei.

4.Schimbare in saliva

Cand ovulati, veti experimenta saliva uscata care este modificata de estrogen si progesteron. Aceste tipare din saliva uscata pot parea ca niste pietre pretioase sau ferigi la anumite femei. Factorii care pot face acest indicator mai putin concludent sunt mancarea, fumatul, bautul si periajul dintilor.

5. Durere sau sensibilitate la san

Sanii sensibili sau sfarcurile dureroase pot fi un alt semn sigur al ovulatiei. Acest lucru este cauzat de hormonii produsi de corp dupa ovulatie. Observarea acestei schimbari ar putea fi un pic dificila, dar atunci cand ati observat-o in mod separat, atunci veti putea prevedea corect cand ovulati.

In cele din urma, sensibilitatea sanilor ar putea fi un efect secundar al medicamentelor pentru fertilitate.

6. Cresterea dorintei sexuale

Cand o femeie ovuleaza, dorinta ei de sex creste chiar inainte de ovulatie. Natura isi gaseste intotdeauna calea pentru a te face sa faci sex in momentul ideal al conceptiei.

Cand ovuleaza, structura ei osoasa reala a fetei unei femei se schimba usor. Aici soldul ei va avea un leagan mai senzual. In timpul ovulatiei, libidoul femeii este intotdeauna crescut, dar daca sunteti deprimat, stresat sau va simtiti anxios, este posibil sa nu primiti acest semn.

7. Simtul mirosului sporit

Unii experimenteaza un simt al mirosului crescut in a doua jumatate a ovulatiei normale, care este, de asemenea, un semn al ovulatiei. De asemenea, in aceasta etapa fertila, corpul tau este pregatit pentru a fi mai tras in feromonul masculin si androstenona.