Colegul tau de departament ti se pare din ce in ce mai dragut si nici tu nu ii esti indiferenta lui? Ei bine, asta poate duce la o relatie la birou. Insa trebuie sa te gandesti foarte bine daca asta iti doresti sau daca poti face fata situatiei, in cazul in care lucrurile nu merg atat de bine pe cum ai crezut. Vezi si tu ce implica o relatie la locul de munca!

Iti place sa lucrati impreuna. Lucrati la aceeasi companie, deci este posibil sa aveti cate ceva in comun. Macar din punct de vedere intelectual sa va completati si sa fructificati cat mai bine timpul petrecut impreuna la birou. Impreuna puteti sa lucrati foarte eficient, sa formati o echipa foarte puternica sau sa gasiti noi propuneri inovatoare pentru un anumit proiect. Din acest punct de vedere este destul de frumos sa lucrezi cu cel pe care il placi.

Foarte mult timp petrecut impreuna. Cel putin 8 ore pe zi le petreceti  impreuna. Iar dupa terminarea programului va hotarati sa luati masa in oras, apoi sa vedeti un film, iar in cateva ore sa fiti din nou la job. Asta inseamna foarte mult timp petrecut impreuna. Este normal ca la orice inceput de relatie, sa vrei sa stai cat mai mult cu partenerul, insa acest lucru poate afecta relatia in rau. Unele persoane sunt de parere ca daca se vad doar cateva ore pe zi cu partenerul, acest lucru mentine relatia mult mai romantica, mai atractiva, iar partenerii sunt mult mai curiosi (in legatura cu ce au mai facut pe parcursul zilei, etc.).

Ai parte de intelegerea lui deplina. Mai ales atunci cand seful te roaga sa stai peste program si sa ii predai un proiect inainte de termen. Amandoi veti fi foarte intelegatori atunci cand se iveste o problema la serviciu, problema care se poate rezolva doar daca stati peste program. Amandoi lucrati cu acelasi sef, si stiti ca nu il puteti refuza atunci cand va roaga ceva.

Crezi ca il cunosti. Deoarece lucrezi zi de zi alaturi de el, ai senzatia ca il cunosti foarte bine si ca v-ati potrivi perfect. Insa unele persoane se poarta intr-un fel la birou, si in cu totul alt fel in societate sau alaturi de prieteni. Din aceasta cauza, este posibil sa te indragostesti doar de persoana care este in timpul serviciului, si sa constati ca in timpul sau liber este cu totul alta persoana.

Ce faci la despartire? Nu poti incepe o relatie la birou fara sa te gandesti la consecintele pe care le-ar putea avea o eventuala despartire. Oricat de mult ti-ai dorit ca aceasta relatie sa mearga, voi pur si simplu nu sunt compatibili si in afara jobului. Atunci decizi sa inchei relatia si speri ca totul sa revina la normal. Insa, in cele mai multe cazuri, despartirea nu este de comun acord, iar unul dintre parteneri ajunge sa sufere. Si celui care sufera ii va fi foarte greu sa mai stea in preajma persoanei pe care o iubeste, stiind ca aceasta nu simte la fel.

In acest caz exista doar cateva solutii: fie treci peste asta si incerci sa te porti cat mai normal, fie ceri mutarea ta in alt departament sau la alta echipa, fie iti cauti un alt loc de munca. Si iata cum o relatie minunata la inceput iti poate distruge relatiile cu colegii sau cariera ta in acea companie. Oare merita?