Young man hides his face behind a book over yellow background. Emotions concept

A creste ca o persoana timida este normal, dar a ramane timid nu ar trebui sa fie adoptat si cultivat de nimeni. Timiditatea a impiedicat intr-adevar o multime de oameni sa nu mai faca activitati sociale pe care le doresc.

Am crescut ca o persoana timida, dar exista un incident pe care nu l-as uita niciodata, care s-a intamplat in timp ce eram in liceu. Cand eram in clasa a XII-a, aveam o fata pe care o zdrobeam. Am avut aceasta presiune in mine sa ma deschid spre ea si sa-i spun ce simteam despre ea.

Ceva ma tot impingea inapoi, ce era asta? Timiditate!! Singura solutie ciudata pe care am avut-o a fost sa vorbesc cu un prieten ca as vrea sa ma suplineasca la un apel telefonic pe care as dori sa-l conferintam pe noi trei fara sa-i anunt. Din pacate, planul meu nu a reusit dupa ce am dat apelul, ea a spus ca ,,acesta nu este Joshua”, tipul a incercat tot ce putea, am terminat apelul pentru ca mi-a fost rusine.

Vreau sa va dau vestea de ultima ora, care este  ,,timiditatea poate fi depasita”, oricat de indoielnic ai fi un martor viu.

Uneori, timiditatea ii poate face pe oameni sa aiba un avantaj fata de tine in anumite zone.

Timiditatea poate fi depasita prin auto-imbunatatire, adica atunci cand urmezi procedurile. Dar atunci cand magnitudinea este severa, atunci vizitarea unui terapeut ar fi cea mai buna optiune.

Aici, voi enumera cele mai bune tehnici pentru a nu mai fi timid si a va face o persoana mai increzatoare.

1. Nu o faceti publicitate

Daca sunteti o persoana timida, nu trebuie sa spuneti tuturor. Nu faceti publicitate. Exista persoane care s-ar putea sa te cunoasca de ani de zile, dar nu stiu ca esti o persoana timida. Dar cand vei incepe sa-l faci publicitate, probabil ca l-ar folosi pentru a rade de tine. Cand faceti publicitate catre oameni ca sunteti timizi, ei va vor face publicitate fata de altii.

2. Nu echivalati rasul cu timiditatea

Veti observa ca atunci cand cineva va tachina, urmatoarea expresie de pe fata dvs. ar fi o rosie. nu lasati niciodata oamenii sa va vada ,,roseata” ca fiind timida.

3. Nu va etichetati ca o persoana timida

va etichetati ca o persoana timida, veti pune in permanenta acea amprenta asupra dvs. Ceea ce spui este ceea ce devii. Daca sunteti o persoana care doreste sa detina cativa dolari, asta veti deveni. Spune-ti intotdeauna ca esti o persoana indrazneata si nu un tip timid.

Spune-ti intotdeauna ca esti un individ unic si o fiinta speciala. Cu cat spui mai mult aceste cuvinte, cu atat mai multa timiditate fuge de tine. Aceasta este una dintre tehnicile eficiente folosite pentru a lupta cu timiditatea.

4. Alegeti cu atentie relatiile

Am facut atatea cercetari si am ajuns la concluzia ca oamenii timizi au mai putini prieteni. Deci, este foarte important sa ii selectati pe cei pe care ii doriti ca prieteni. Cautati persoane care sunt incurajatoare, incantatoare si increzatoare.

Cea mai grava greseala pe care ar trebui sa o faci este sa ai un prieten mai timid. Sa-ti iei un prieten care sa te ajute este cu siguranta.

5. Actioneaza cu incredere si neinfricat

A actiona cu incredere poate parea ca te prefaci, dar acesta este de fapt calea de urmat. Incercati intotdeauna sa va injectati incredere in viata de zi cu zi, poate ca nu este usor, dar atunci cand dati incredere unui proces, acesta va functiona pentru dvs.