Atunci cand esti in cautarea unui loc de munca, te confrunti cu tot felul de situatii si oameni. De aceea, este foarte important sa ne mentinem optimismul si ambitia. Nu trebuie sa dezarmam daca ramanem fara serviciu sau suntem refuzati la interviu, ci trebuie sa perseveram. Iata cum sa nu iti pierzi speranta atunci cand iti cauti un loc de munca!

Stabileste-ti obiectivele!

Specialistii ne spun ca este foarte important sa avem un program prestabilit. Chiar daca poate parea neimportant, atunci cand stim exact ce sa facem a doua zi, avem timp sa ne gandim mai mult cum sa rezolvam tot ceea ce ne-am propus.

Trezeste-te dis-de-dimineata!

Daca te trezesti dimineata, vei ajunge departe! Este foarte adevarata aceasta zicala, deoarece lenevia poate atrage depresia. Cel mai bine este sa te trezesti devreme si sa nu-ti petreci timpul gandindu-te la ceea ce a mers rau, ci sa cauti solutii pentru ca situatia sa se schimbe!

Nu te izola !

Atunci cand ramai fara un loc de munca, incearca sa nu te inchizi in tine, ci sa continui sa lupti. Incearca sa nu te izolezi, ci gaseste-ti cheful de a te revedea cu prietenii. Fa-ti noi cunostinte, nu se stie niciodata cand, cum si de unde poti auzi de un job potrivit, pe care altfel nu ai fi avut oportunitatea de a-l avea.

Nu te incarca cu ganduri de inferioritate!

Nu te compara niciodata cu cei care, dintr-un motiv sau altul, au obtinut deja lucruri pe care tu inca incerci sa le ai. Trebuie sa gandesti intotdeauna ca vrei sa fii mai buna decat ai fost pana in prezent si ca, desi momentan treci printr-o perioada mai dificila, soarele va rasari si pe strada ta. Nu are rost sa te incarci cu energie negativa incercand sa te pui intr-o lumina proasta fata de unele persoane care au locuri de munca pe care si tu ti le doresti, insa consideri ca “nu ai fost capabil” sa le ai pana acum.

Fii realista!

Este posibil ca aceasta cautare a jobului de vis sa dureze mai mult decat te astepti, de aceea este bine sa te inarmezi cu rabdare si curaj. Trebuie sa te gandesti ca eforturile mari sunt intotdeauna rasplatite si te vor ajuta si pe tine sa-ti gasesti locul de munca dorit.
 Nu-ti limita cautarile!

Nu te limita la a depune numeroase CV-uri doar pe site-urile cu job-uri. Incearca sa epuizezi toate sursele in care ai putea gasi un job potrivit: targuri de job-uri, ziare etc.

Ai grija de tine!

Chiar daca poate aceasta goana dupa job te-a obosit atat fizic, cat si psihic, trebuie sa te mentii ferma pe pozitie. Ai grija de tine, aranjeaza-te si simte-te bine pentru a nu cadea prada depresiei!