Iertarea ne da libertate. Atunci cand ne agatam de experienta rea si dureroasa, ne pastram sinele de a creste si de a ne bucura de pretioasa noastra viata. Mai degraba suntem impovarati de durerea si durerea de a fi tradat de cineva.

Uneori, oamenii care sunt profund rani cred ca atunci cand ii iarta pe cei care ii ranesc, pur si simplu le fac o favoare, dar gresesc. Unii merg pana la a crede ca este o tradare pentru ei insisi. Cand durerea persista in inimile noastre, exista un risc ridicat de depresie, boli de inima, diabet si asa mai departe. Dar cand exista iertare exista un risc scazut de depresie, boli de inima, diabet, stres scazut si nivel de anxietate si sanse mari de a trai o viata fericita. Pana nu ierti, tu esti cel care plateste cel mai mare pret.

Neiertarea este o capcana care ne priveste sa ne bucuram de cele mai bune relatii cu ceilalti oameni, cu teama sau mentalitatea ca si ei ar face rau, ceea ce de cele mai multe ori nu este adevarat, dar cand iertam ne eliberam de aceasta cusca.

Iertarea ne ajuta sa ne pastram energia limpede. Cand refuzati sa iertati o persoana sau uitati ceea ce ne-a facut o persoana, avem tendinta sa ne jefuim de pace si de fericire in acelasi timp. Acest lucru se intampla deoarece nu exista spatiu pentru fericire in inima voastra, ci este plin de amaraciune.

1. Conectati-va emotiile

Nu este momentul sa acuzam pe nimeni. Obtineti o bucata de hartie, scrieti cum va simtiti, acest lucru va va ajuta sa lucrati asupra sinelui dvs., aspectul care trebuie lucrat. Intreaba-te daca trebuie sa faci ceva pentru a lucra la acele emotii pe care le-ai enumerat deja. Gasiti ce functioneaza pentru dvs. poate sa danseze, sa cante, sa fii in compania altora, sa citesti, sa petreci timp in natura, sa ascult muzica, sa pictezi, sa vorbesti cu un consilier sau sa scrii o scrisoare de iertare . Gaseste-l pe al tau si numai tu poti face asta.

2. Uitati de trecut

Cand stai pe trecutul tau nu exista nicio modalitate de a merge mai departe. Te blochezi in acea experienta rea sau ingrozitoare. Pentru a ierta trebuie sa uiti, aceasta este singura cale de iesire, inchide orice usa deschisa care ar putea aduce inapoi acel eveniment. Exerseaza sa apreciezi lucrurile si natura din jurul tau.

3 Doreste sa ierti

Iertarea nu este o singura data. Iertarea este ceva ce trebuie sa faci din nou si din nou. Uneori, acel rau va incerca sa revina la suprafata. aminteste-ti ca alegi deja iertarea si o vei alege in continuare. Acest lucru va va ajuta sa va extindeti.

4 Acceptati lectiile

Intotdeauna exista o lectie in spatele fiecarei experiente. Acesta este momentul in care accept aceste lectii, ma bazez pe ele si ies mai bine si mai puternic. Un lucru pe care ar trebui sa-l punem in fundul mintii noastre este ca acele experiente sunt pentru imbunatatirea noastra.

5. Exteriorizeaza iubire si empatie

Mai degraba decat sa trimiteti vibratii proaste celor care va fac rau, trimiteti iubire si lumina. Nu actionati rau sau negativ fata de ei pentru ca v-au facut rau inainte de a le trimite vibratii bune si pozitive. De exemplu, daca aflati ca au nevoie de ajutor si sunteti in masura sa faceti acest lucru, faceti-o. Nu folositi trecutul ca scuza pentru a nu-i ajuta sa-si aminteasca sa trimita iubire si lumina.