Tenul tern, iritarea si aparitia timpurie a ridurilor: descoperiti toate efectele si simptomele anxietatii si stresului asupra pielii sensibile si cum sa le remediati.

Intre minte si corp exista o relatie foarte stransa si acum este dovedit ca pielea este unul dintre primele organe afectate de toate starile psihologice si emotionale legate de stres: pielea noastra ne vorbeste si ne avertizeaza cand mintea trece prin-un moment de dificultate.

Deci, ce legatura exista intre oboseala psihofizica si imperfectiunile pielii? Si care sunt principalele simptome de stres pe care le poate prezenta pielea sensibila ?

Stresul si pielea fetei: exista o corelatie?

Procesele care genereaza aceste rapoarte sunt numeroase mecanisme care conecteaza, direct si indirect, niveluri de stres peste pragul tolerat de fizic cu aparitia tulburarilor pielii: desi nu sunt inca pe deplin cunoscute, cert este ca stresul are o impact negativ puternic asupra bunastarii pielii.

Legatura psihofizica in acest caz este atat de importanta incat a condus la nasterea psihodermatologiei, o ramura a dermatologiei care studiaza in special efectele starilor emotionale asupra pielii: consecinte care apar asupra pielii intregului corp si in special asupra zona fetei, intotdeauna una dintre primele locatii care arata clar starea noastra de sanatate.

Pentru a conecta mintea si corpul sunt numeroase elemente, fizice si biochimice. De exemplu, creierul, organele si tesuturile sunt conectate prin numeroase terminatii nervoase, un factor care face posibila exprimarea starilor de rau chiar si in diferite parti ale corpului, inclusiv in piele.

Mai mult, stresul mareste nivelurile de cortizol, un hormon care nu este surprinzator cunoscut si sub numele de „hormonul stresului”: productia acestei substante este esentiala pentru reglarea ritmurilor somn-veghe, a metabolismului si a functionalitatii eficiente a numeroaselor sisteme ale corpului, dar excesul sau modifica procesele naturale de reglare care provoaca inflamatii generalizate si aparitia de semne pe piele, cum ar fi iritatii, eritem, dermatita si eruptii ale diferitelor entitati.

Prin urmare, legatura dintre stres si piele este mult mai inradacinata decat ne putem imagina.

Care sunt simptomele stresului pe piele?

Efectele stresului asupra pielii sunt numeroase si se pot schimba de la persoana la persoana, in functie de predispozitia personala si de starea fizica de baza asupra careia afecteaza tensiunea emotionala.

Unul dintre primele semne de stres este aparitia unui ten plictisitor si plictisitor, cauzat de microcirculatia afectata si oxigenarea insuficienta pentru a face pielea roz si proaspata si luminoasa. Pielea stresata este de obicei mai putin elastica, mai uscata si predispusa la roseata, descuamare si roseata, deoarece filmul sau hidrolipidic poate fi, de asemenea, deteriorat de niveluri ridicate de emotii negative.

Printre consecintele hiperproductiei de cortizol, totusi, poate exista si o crestere a productiei de sebum de catre celulele pielii, cu o luciditate crescuta in consecinta in special in zona T si aparitia unor episoade enervante de acnee.

Dezechilibrele hormonale cauzate de stresul scapat de control determina adesea scaderea apararii imune, inclusiv bariera cutanata, care faciliteaza debutul ranilor si face pielea mai expusa la infectii si alergii.

In cele din urma, nu trebuie uitat ca o perioada prelungita de dezechilibru psihofizic poate afecta si reinnoirea pielii si poate afecta depozitele de colagen ale pielii, rezultand aparitia brazdelor si a ridurilor mici pe fata.

In plus, o productie scazuta de melatonina, de asemenea o consecinta a stresului, poate provoca, de asemenea, insomnie care ar agrava si mai mult sanatatea pielii.

Cum se remediaza semnele stresului pe pielea sensibila?

Identificarea factorilor de stres, recastigarea controlului asupra lor si introducerea unor obiceiuri sanatoase in viata ta, precum o dieta echilibrata si variata, practici sportive frecvente sau discipline precum yoga sau meditatia, pot afecta pozitiv nivelurile personale de stres.

In orice caz, o auto-ingrijire completa chiar si in aceste cazuri trece dintr-o rutina corecta de infrumusetare conceputa pentru pielea cea mai sensibila, care isi propune sa alimenteze hrana si sa sustina in mod proactiv mecanismele naturale de protectie ale pielii, pe cat de esentiale, pe atat de fragile.

Printre principalele secrete pentru a contracara avansul urmelor de stres pe piele se numara, de fapt, utilizarea de produse de curatare delicate cu ingrediente naturale, utilizarea cremelor solare cu spectru larg si aplicarea zilnica de lotiuni hidratante, zi si noapte de calitate si adaptate tipului dvs. de piele.

Chiar si simpla realizare a unui scurt moment zilnic pentru a va dedica propriilor ritualuri de frumusete de acasa poate contribui la o reducere pozitiva a stresului si la recuperarea unui echilibru fizic si mental complet si complet.