Meditatia poate sterge stresul zilei, aducand cu sine pacea interioara. Vedeti cum puteti invata cu usurinta sa practicati meditatia ori de cate ori aveti cea mai mare nevoie.

Daca stresul te face anxios, incordat si ingrijorat, ia in considerare meditatia. A petrece chiar si cateva minute in meditatie iti poate restabili calmul si linistea interioara.

Oricine poate practica meditatia. Este simplu si ieftin si nu necesita echipament special.

Si poti practica meditatia oriunde te-ai afla – fie ca iesi la plimbare, in autobuz, astepti la cabinetul medicului sau chiar in mijlocul unei intalniri de afaceri dificile.

Intelegerea meditatiei

Meditatia se practica de mii de ani. Meditatia a fost initial menita sa ajute la aprofundarea intelegerii fortelor sacre si mistice ale vietii. In aceste zile, meditatia este frecvent utilizata pentru relaxare si reducerea stresului.

Meditatia este considerata un tip de medicina complementara minte-corp. Meditatia poate produce o stare profunda de relaxare si o minte linistita.

In timpul meditatiei, va concentrati atentia si eliminati fluxul de ganduri amestecate care va pot aglomera mintea si provoca stres. Acest proces poate duce la imbunatatirea bunastarii fizice si emotionale.

Beneficiile meditatiei

Meditatia iti poate oferi un sentiment de calm, pace si echilibru, care poate beneficia atat de bunastarea ta emotionala, cat si de sanatatea ta generala.

Si aceste beneficii nu se termina cand se incheie sesiunea de meditatie. Meditatia va poate ajuta sa va purtati mai calm pe parcursul zilei si va poate ajuta sa gestionati simptomele anumitor afectiuni medicale.

Meditatie si bunastare emotionala

Cand meditati, puteti elimina supraincarcarea informatiilor care se acumuleaza in fiecare zi si care va contribuie la stres.

Beneficiile emotionale ale meditatiei pot include:

Obtinerea unei perspective noi asupra situatiilor stresante
Dezvoltarea abilitatilor pentru a va gestiona stresul
Cresterea constiintei de sine
Concentrandu-ne pe prezent
Reducerea emotiilor negative
Cresterea imaginatiei si a creativitatii
Cresterea rabdarii si tolerantei

Meditatie si boala

Meditatia ar putea fi utila si daca aveti o afectiune, in special una care poate fi agravata de stres.

In timp ce un numar tot mai mare de cercetari stiintifice sustine beneficiile meditatiei asupra sanatatii, unii cercetatori considera ca nu este inca posibil sa se traga concluzii cu privire la posibilele beneficii ale meditatiei.

Avand in vedere acest lucru, unele cercetari sugereaza ca meditatia poate ajuta oamenii sa gestioneze simptomele unor afectiuni precum:

Anxietate
Astm
Cancer
Durere cronica
Depresie
Boala de inima
Tensiune arteriala crescuta
Sindromul colonului iritabil
Probleme de somn
Dureri de cap

Asigurati-va ca discutati cu furnizorul dvs. de servicii medicale despre avantajele si dezavantajele utilizarii meditatiei daca aveti oricare dintre aceste afectiuni sau alte probleme de sanatate. In unele cazuri, meditatia poate agrava simptomele asociate cu anumite conditii de sanatate mentala si fizica.

Meditatia nu inlocuieste tratamentul medical traditional. Dar poate fi un plus util la celalalt tratament.

Pe scurt, stiinta confirma experienta a milioane de practicanti: meditatia te va mentine sanatos, te va ajuta sa previi mai multe boli, te va face mai fericit si iti va imbunatati performanta in practic orice sarcina, fizica sau mentala.

Cu toate acestea, pentru a experimenta majoritatea acestor beneficii, trebuie sa practicati meditatia in mod constant (zilnic). Daca aveti nevoie de ajutor pentru a crea obiceiul, consultati aceasta postare si, de asemenea, aflati ce este autodisciplina.