Ben Affleck nu prea mai are nevoie de nicio descriere, puțini fiind cei care poate nu au auzit de actorul laureat cu doua premii Oscar și cu alte 71 de premii și 110 nominalizări la diverse categorii.

Ben Affleck a pășit în lumea filmului la o vârstă mică, la opt ani mai exact, când a jucat într-o producție pentru școală. Atunci, l-a cunoscut pe Matt Damon, care avea să îi fie prieten până în prezent și cu care a colaborat și profesional – cei doi au scris împreună scenariul pentru „Good Will Hunting”, în care au și jucat.

Pe plan personal, Ben Affleck a avut o relație cu Jennifer Lopez, pusă sub lupa presei la fiecare pas. În 2005, s-a căsătorit cu Jennifer Garner, tot actriță, pe care prima dată a întâlnit-o pe platourile de filmare ale „Pearl Harbor”. Cei doi au trei copii, iar în 2018 au divorțat oficial, fiind despărțiti de mai multă vreme.

Ben Affleck este recunoscut și pentru gesturile caritabile pe care le face, în special pentru oamenii din Africa, dar și pentru alții care nu-și pot asigura hrana zilnică.

Ca pasiuni, Affleck adoră să asculte muzică, să privească filme, are o slăbiciune pentru motociclete și adoră să joace poker online, dar și la anumite turnee sau cu ceilalți prieteni actori. De altfel, pokerul este o pasiune comună printre actorii de la Hollywood, precum Leonardo DiCaprio, Matt Damon și Tobey Maguire.


Cele mai cunoscute filme cu Ben Affleck

Dar pentru că Affleck este în primul rând cunoscut pentru actorie, să vorbim puțin și despre filmele sale. Unul dintre cele mai bune filme în care Ben Affleck a jucat, dar pentru care a semnat și scenariul, așa cum am amintit, este „Good Will Hunting”, lansat în 1997. Pelicula, în care au și jucat Affleck și Damon, a câștigat două premii Oscar, la categoriile: “Cel mai bun actor în rol secundar”, obținut de Robin Williams (care s-a sinucis pe 11 august 2014), și “Cel mai bun scenariu original”.

Un alt film pentru care Ben Affleck a fost apreciat este „Armageddon”, lansat în 1998, în care a jucat cu Bruce Willis, peliculă care a fost nominalizată la patru premii Oscar. Filmul este despre un asteroid descoperit de NASA și care se îndreaptă spre Pământ, iar singura șansă de scăpare este ca un echipaj special să îl distrugă. Rolul lui Ben Affleck din acest film, A.J. Frost, i-a adus câteva nominalizări la diverse premii.

Ben Affleck, cunoscut și din filmele cu super-eroi

Actorul a intrat în pielea lui Batman în pelicula “Batman V Superman: Dawn of Justice”, care a obținut încasări de peste 873 de milioane de dolari la nivel mondial. În acest film, rolul lui Superman este interpretat de Henry Cavill, iar Amy Adams intră în pielea lui Lois.

El a intrat din nou în pielea aceluiași personaj în filmul „Justice League”, care a strâns 657,9 milioane de dolari la nivel mondial din încasări și în care mai apar Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller și Jason Momoa. Fanii filmului așteaptă cu nerăbdare varianta sub întreaga regie a lui Zack Snyder, care urmează să apară.

Un alt suprerou interpretat de Affleck a fost în „Daredevil”, unde actorul a înterpretat rolul Matt Murdock, un avocat orb care luptă ziua pentru dreptate în sala de judecată, iar noaptea pe străzile din New York, unde apare deghizat.

În filmul “The Accountant”, Ben Affleck joacă rolul unui savant matematiciant, Christian Wolff, care se ocupă de contabilitatea unor organizații criminale, dar care ajunge să lucreze pentru o companie de robotică. Adevăratele sale probleme încep să apară după ce descoperă mai multe nereguli financiare în bilanțul companiei.