Ferestrele cu geamuri termopan chiar si cele mai bune modele nu isi vor indeplini cu succes scopul daca nu instalate corect.

Montarea ferestrelor cu geam termopan este la fel de importanta ca alegerea lor.

Cand dorim sa inlocuim ferestrele termopan vechi sau sa montam altele noi la o casa, deobicei suntem concentrati pe fereastra in sine, din ce material este realizata rama, grosimea sticlei, tip de deschidere, etc.

Ferestrele bine alese determina cum va arata cladirea, aspectul, transmisia lumini, izolarea termica si fonica, siguranta, etc.

Instalarea ferestrelor termopan trebuie incredintata unor specialisti dar este important sa stiti cum functioneaza procesul de instalare si ce probleme pot aparea pe parcurs.

Cum sa rezolvi problemele aparute la geamurile tale din termopan?

Un sondaj realizat de o companie Britanica a aratat ca 10% din persoanele care au instalat ferestre termopan au avut probleme cu ele in primii 10 ani de la montare, iar 18% au descoperit probleme in anii urmatori.

Cele mai comune probleme sunt:

Ferestrele sau usile din termopan devin greu de deschis/inchis

Acest lucru se poate intampla chiar de la montare dar odata cu trecere timpului deschidere sau inchiderea sa se faca corespunzator.Cum se poate rezolva aceasta situatie?

⦁Prin lubrifierea balamalelor

⦁Reglarea suruburilor

Rama ferestrelor numai este stabila, acest lucru se poate intampla din cauza materialelor de slaba calitate, instalare necorespunzatoare, umiditate, etc.

Incuietorile nu funcționeaza

Daca ele nu sunt functioanale inca de la montare, este foarte probabil ca acestea sa aiba un defect din fabrica sau nu sa nu fi fost instalate corect de montatori.

Daca observati acest lucru la montarea lor, comunicati firmei sau echipei de montaj pentru a remedia problema si a va bucura de o functionarea eficienta si normala.

Aburirea sticlei sau probleme cu condensul

Aceste probleme pot fi prevenite si sunt de cele mai multe ori cauzate de o instalare incorecta sau de lipsa de intretinere a ferestrelor.

Etansarile ferestrelor sau usilor se deterioreaza 

Una dintre cele mai frecvente motive pentru care un sigiliu se strica este acumularea de umiditate care duce la putrezirea sigiliului si ulterior la ruperea lui.

O alta cauza este ca poate exista o defectiune din fabrica a sigiliului (punctie sau rupere) acest lucru trebuie prevenit printr-o verificare amanuntita inainte de instalare.

Spargerea sau craparea 

Se intampla mai frecvent la ferestrele inalte datorita presiunii gazului dintre geamuri, sau anumiti factori de mediu, daca spre exemplu locuiti intr-o zona cu temperaturi scazute, ferestrele instalate necorespunzator pot fi expuse riscului de a dezvolta fisuri din cauza presiunii.

Ce trebuie sa stiti inainte sa instalati ferestre cu geam termopan?

Sunt doua aspecte de care trebuie sa tineti seama atunci cand instalati ferestre, in primul rau, grija este mai importanta decat munca rapida.

In al doilea rand, modul in care se realizeaza instalarea difera de mai multi factori, si anume: tipul de perete, materialul din care este realizat, izolatia, unde anume trebuie montata fereastra (perete, acoperis, mansarda) si cel mai important, fereastra in sine.

Daca observati nereguli in montarea ferestrelor termopan, nu va fie teama sa le indicati, unele greseli pot fi rezolvate pe loc daca sunt identificate devreme.

Daca nu reactionati imediat, riscati aparitia diferitelor probleme care pot duce chiar la inlocuirea completa a ferestrelor termopan.

Sursa poza:  gealan-ferestre.ro