Pana la sfarsitul anului 2019, valoarea totala a vanzarilor cu amanuntul de comert electronic la nivel mondial este de asteptat sa depaseasca 3,4 trilioane de dolari, potrivit Statista . In sectorul comertului electronic foarte competitiv, relevanta trebuie sa fie o prioritate. Intr-o zi esti inauntru si o zi esti afara, aproape in clipi de un ochi. Intreprinderile si intreprinderile cu servicii online trebuie sa fie in permanenta constiente de cele mai bune metode de a-si pastra brandul si produsele in fata ochilor clientilor intr-un mod impresionant.

Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este pur si simplu prin a fi la curent si la curent cu tendintele comertului electronic. Acestea fiind spuse, exista in prezent cateva tendinte importante de comert electronic de care fiecare afacere online ar trebui sa fie constienta (si sa ia in considerare sa profite).

Pe masura ce trecem in 2020, ce cale mai buna decat sa aflam si care vor fi tendintele de comert electronic care vor marca anul acesta. Ramaneti cu noi si descoperiti-le!

Comert electronic mai vizual

Mediile vizuale ar putea juca un rol mult mai mare in viitorul comertului electronic, pe masura ce apar noi capacitati si tehnologii mai fiabile, potrivit Medium . De exemplu, prin legarea de continut bine produs – reprezentand produse – cu continut generat de utilizator, legaturi sociale, redare 3D si instrumente precum realitatea augmentata, s-ar ajunge la o noua sfera. Toate acestea vor fi determinate, in parte, de adoptarea retelelor 5G (in tarile dezvoltate), ceea ce va permite miscarea unor cantitati mai mari de date si informatii vizuale.

Si este ca continutul vizual functioneaza mai bine pentru pastrarea conceptelor si ideilor. Oamenii tind sa-si aminteasca 80% din lucrurile pe care le vad sau le trateaza, doar 10% din lucrurile pe care le aud si 20% din lucrurile pe care le citesc, potrivit HubSpot .

Mai mult marketing influencer, in special pe Instagram si TikTok

Consumatorii cauta recomandari despre produse de la influenti aproape de cele mai multe ori de la prieteni, potrivit The State of Influencer Marketing 2019: Benchmark Report from Influencer Marketing Hub . De asemenea, raportul a constatat ca 49% dintre consumatori privesc influenti atunci cand iau decizii privind produsul.

Se estimeaza ca piata influencer va valora in jur de 6,5 miliarde de dolari (in crestere de la 4,6 miliarde de dolari in 2018), iar industria de influenta sociala va avea o in valoare de intre 5 si 10 miliarde de dolari in 2020. Marketingul de influenta a decolat in special pe Instagram, unde este deja o industrie de 1,7 miliarde de dolari, care nu are proiectii sa scada, ci chiar sa inceapa Vedeti o crestere vizibila in aplicatii precum TikTok .

Cumparaturi direct de pe retelele sociale

Social media este mult mai mult decat aprecieri, interactiuni rapide si superficiale si fotografii distractive ale pisicii in aceste zile. Multe canale sociale devin mini motoare de cautare proprii: 55% dintre cumparatorii online au cumparat un produs direct printr-o postare sociala de la brand, potrivit unui raport al firmei de consultanta Avionos .

Multe platforme faciliteaza vanzarea magazinelor de e-commerce direct prin paginile de socializare cu link-uri incorporate. Aceasta inseamna ca clientii pot face clic pe anumite produse dintr-o postare si pot fi directionati direct catre o pagina de produs, ceea ce face mult mai usor sa conduca cumparaturile de impulsuri prin intermediul publicitatii online. Legatura in bio? Vi se pare familiar?

Analiza inteligenta a clientilor

Retailerii au la dispozitie o cantitate coplesitoare de date, informatii personale si obiceiuri de cumparare, care, atunci cand sunt utilizate bine, vor fi de mare ajutor pentru a creste vanzarile fiecarui magazin. Datele dintr-un terminal de punct de vanzare (POS) raman o oportunitate in mare masura neexploatata pentru comercianti de a intelege mai mult preferintele clientilor. In 2020, va exista o schimbare masiva de la simpla notificare a unei tranzactii sau vanzari la utilizarea unor analize predictive pentru a raporta campanii si lansari de produse si a conduce strategii viitoare in jurul produselor. Cu toate acestea, cu toate aceste date, organizatiile vor trebui sa fie precaute atunci cand se ocupa de informatiile private ale clientilor.

Aplicatii web progresive

O aplicatie web progresiva este un site web mobil care arata si se simte ca o aplicatie mobila nativa. In timp ce site-uri web precum Twitter si Gmail au folosit tehnologia PWA de ceva vreme, incepem sa vedem ca se raspandeste tot mai mult pe multe site-uri web populare de e-commerce.

Aliexpress, gigantul comertului electronic al comertului electronic, de exemplu, a fost pionier in utilizarea PWA-urilor in comertul electronic cu mare succes. Obiectivul general al implementarii tehnologiei PWA este de a asigura utilizarea optima a site-ului dvs. de comert electronic pe toate dispozitivele mobile. Acesta este motivul pentru care partea nativa a ecuatiei este atat de importanta: tehnologia PWA va asigura ca aspectul site-ului dvs. web se potriveste cu cel al aplicatiilor native de pe dispozitivul pe care il utilizati.