Atunci cand iti lipseste un dinte sau mai multi, un implant dentar este solutia ideala pentru a avea din nou o masticatie corecta si un zambet natural si frumos. Din cauza mai multor factori externi precum si din cauza unor accidente, tot mai multe persoane isi pierd dintii la o varsta mult prea tanara.

Acest lucru nu doar ca afecteaza masticatia ci scad si increderea in propria persoana si stima de sine. Tocmai de aceea, numarul celor care se bucura de avantajele implanturilor dentare este in continua crestere. In trecut, variantele de a remedia o astfel de situatie neplacuta erau destul de limitate, insa in prezent, oricine poate beneficia de un implant dentar. Acum poti obtine zambetul la care ai visat cu ajutorul acestei interventii inovatoare.

Ce este implantul dentar si care sunt avantajele acestei proceduri

Un implant dentar este o metoda eficienta si moderna de a pastra stima de sine si de a realiza masticatia in conditii corecte si favorabile. In vederea realizarii acestei interventii, medicul stomatolog va introduce un surub in locul dintelui sau dintilor lipsa, surub care va fi fixat de osul mandibular. Pentru mai multe informatii utile, vezi dentalexcellence.ro. De-a lungul timpului, implanturile dentare si-au dovedit eficienta si in prezent, din ce in ce mai multi oameni apeleaza la ele pentru a-si recapta zambetul si increderea. In plus, implantul dentar a devenit tratamentul cel mai potrivit in cazul edentatiilor si este in prezent preferat in detrimentul metodelor traditionale utilizate pentru refacerea zonelor edentate. Avantajele acestei proceduri stomatologice inovatoare sunt multiple. Le vom enumera in continuarea acestui articol pentru a intelege de ce aceasta varianta este cea mai potrivita pentru cei care au un dinte sau mai multi lipsa.

Rezistenta sporita in timp

In comparatie cu metodele vechi utilizate in medicina dentara pentru tratarea acestor probleme ale cavitatii orale, implanturile dentare si-au dovedit cu siguranta utilitatea. Acestea au o durata de viata de pana la 30 de ani, daca vorbim de cele de calitate superioara. Cele mai accesibile din punct de vedere financiar pot tine pana la 5 ani. Bineinteles ce pe langa calitatea unui implant dentar, este esentiala si realizarea unei igiene zilnice corespunzatoare.

Imbunatatirea aspectului

Acesta este cu siguranta unul dintre cele mai evidente beneficii pe care un astfel de tratament le ofera. Un implant se incadreaza atat de bine in cavitatea orala incat nimeni nu va observa ca acesta nu este un dinte natural. Pur si simplu pacientul se va simti minunat iar increderea in sine va creste semnificativ. Un dinte lipsa este foarte incomod si totodata poate afecta destul de mult viata publica. Cu ajutorul unui implant, iti poti recupera increderea in sine si mai ales in faptul ca poti vorbi si manca fara absolut nici un fel de impedimente.

Masticatia

Masticatia este extrem de importanta si poate afecta viata unei persoane atunci cand nu se realizeaza in mod corect. Tocmai de aceea, implantul dentar este solutia perfecta pentru impiedicarea deteriorarii acestui proces. Astfel, pacientul va putea consuma orice tip de aliment, fara a resimti vreun disconfort. De cand aceasta interventie se realizeaza in cadrul cabinetelor si clinicilor stomatologice, foarte multi pacienti si-au imbunatatit semnificativ conditiile de viata. Atata timp cat starea osului mandibular este una foarte buna, oricine poate beneficia de un implant dentar. Rata de succes a acestei interventii este de peste 98%. Mai mult decat atat, faptul ca nu se vede absolut nici o diferenta intre implant si dintii naturali, este cu siguranta mai mult decat convenabil. Atat durabilitatea crescuta cat si rezistenta sunt doua aspecte care caracterizeaza un implant dentar, iar o ingrijire corespunzatoare va mentine un implant ca nou pentru o lunga perioada de timp, in unele cazuri chiar pe parcursul intregii vieti.