Odata cu evolutiile tot mai mari ale tehnologiei, arta si artistii au mult spatiu pentru a-si adapta munca si se bazeaza pe tehnologii noi si valoroase pentru a oferi solutii. Datorita prevalentei operelor de arta fizice in lumea noastra, creatiile digitale (cunoscute si sub numele de opere de arta NFT) ale artistilor au fost mult timp subevaluate si adesea nu au fost luate in considerare, in parte datorita faptului ca sunt atat de liber disponibile peste tot.

Jetoanele non-fungibile sau NFT-urile devin o solutie mult mai viabila pentru artisti pentru a crea valoare financiara din opera de arta digitala pe care o produc.

Investitorii cauta adesea sa se bazeze pe galerii si case de licitatie pentru a descoperi si cumpara arta noua si incitanta – iar acum se acorda multa atentie operelor de arta NFT.

Aparitia NFT-urilor aduce o revolutie artistica, schimband modul in care artistii isi pot vinde arta. Aceste NFT functioneaza ca o forma de criptotoken conectat la un activ digital, cum ar fi o melodie, o piesa de arta digitala sau drepturi de autor. Aceasta, la randul sau, ajuta artistii sa-si vanda opera direct cunoscatorilor de arta.

Ce este NFT Art? Care este sensul NFT?

Arta NFT este un bun digital de colectie care poate fi comercializat in lumea digitala.

Din motive evidente, operele de arta traditionale, cum ar fi picturile, sunt valoroase, deoarece sunt cu adevarat unice – pictate manual, cu o tehnica speciala, adesea cu vopsea speciala.

Dupa cum stim cu adevarat, fisierele digitale pot fi copiate si lipite cu usurinta si la nesfarsit atat cat doreste proprietarul. Nu este asa cu operele de arta si activele NFT. Aceste articole sunt cumparate si vandute cu un certificat digital, care arata proprietatea asupra unui bun virtual sau fizic unic pe care cineva l-a produs.

Ca orice altceva din lumea noastra, aceste articole digitale pot avea doar un singur proprietar oficial la un moment dat.

Acestea sunt securizate si protejate de tehnologia blockchain, o baza de date incoruptibila care nu poate fi modificata. Blockchain-urile sunt o baza de date pe care criptomonedele, cum ar fi bitcoin si Ethereum, o folosesc si, daca doresc, ar putea implementa sistemul lor pentru NFT.

Operele de arta NFT sunt arta digitala care va permite sa dovediti proprietatea asupra unui depozit de valoare

In termeni tehnici – „Nefungibil” inseamna ca este complet unic. „Token” inseamna ca poate fi transferat pe un blockchain. In esenta, NFT-urile sunt active care poarta o identitate digitala unica (Tezos)

Datorita naturii blockchain-ului, nimeni nu poate schimba inregistrarea proprietatii si nici nu poate copia sau lipi pentru a crea o noua versiune a NFT. Ele pot fi usor tranzactionate, verificabile si nu au existenta tangibila in lumea reala. In timp ce NFT-urile utilizeaza aceeasi baza de date ca si criptomoneda, le permite sa stocheze informatii suplimentare, facandu-le sa functioneze diferit.

Ce este „fungibil” in NFT? Cum functioneaza NFT-urile?

Cand ne gandim la economie, ceva care este un activ fungibil are unitati care pot fi schimbate cu usurinta, cum ar fi banii.

Definitia fungibilului este orice articol (din bunuri contractate fara a fi specificat un exemplar individual) care poate fi inlocuit cu un alt articol identic; interschimbabile reciproc .

Definitia unui jeton este un semn, simbol sau o bucata de metal stantat folosit in locul monedei. De exemplu, un cadou este uneori mentionat ca un semn al stimei celui care daruieste pentru primitor. In lumea digitala, orice reprezentare a valorii se numeste token – iar aceste simboluri pot fi fungibile sau nefungibile.

Jetoanele fungibile si nefungibile au cateva diferente, principala fiind ca jetoanele fungibile sunt interschimbabile, divizibile si uniforme pentru toate tipurile si utilizari. 

Jetoanele fungibile sunt orice obiect care poate fi schimbat si interschimbabil cu un jeton de un tip sau o valoare echivalenta.

O bancnota de 10 USD poate fi vazuta ca fiind acelasi lucru cu doua bancnote de 5 USD. Stim ca acestea au aceeasi valoare. In acelasi mod, eterul si dolarii sunt fungibili, de exemplu, deoarece 1 ETH este egal cu 1 USD si poate fi schimbat ca atare.

Prin urmare, toate activele criptomonede sunt fungibile si pot fi schimbate cu alte valute de aceeasi valoare, cum ar fi un bitcoin pentru altul.

In plus, jetoanele fungibile sunt usor de impartit. O unitate a unui articol fungibil poate fi impartita in portiuni mai mici din unitatile lor.

De exemplu, un bitcoin nu trebuie sa fie achizitionat ca o unitate completa.

Este posibil sa cumparati bitcoin in parti mici, cum ar fi 0,25 BTC.

Jetoanele nefungibile , pe de alta parte, nu sunt interschimbabile, nu sunt divizibile si unice in stilul si functia lor.

Daca un articol este nefungibil, acest lucru este pur si simplu imposibil. Elementul are proprietati atat de unice incat nu poate fi schimbat cu altceva de valoare similara.

De exemplu, casa in care locuiti sau un tablou precum Mona Lisa sunt obiecte unice – nu pot fi reproduse, iar valoarea lor nu poate fi schimbata.

Sigur, puteti face o fotografie a unui tablou sau puteti cumpara o imprimare a acestuia, dar nu va fi niciodata la fel cu tabloul original pe care l-ati vazut.

Termenul poate descrie mobilier, un fisier de cantec, bunuri imobiliare, obiecte de colectie sau chiar computerul dvs. Ganditi-va la carti Pokemon rare, monede vechi, GIF-uri, tweet-uri, skinuri de jocuri video, imobile virtuale sau unele dintre cele mai rare Air Jordan din lume.

Toate aceste lucruri au proprietati care le fac unice, de obicei cu un certificat de autenticitate care sa dovedeasca acest lucru.

Nu numai asta, dar sunt si intr-o aprovizionare limitata printre activele cu disponibilitate infinita pentru mase.

In cei mai simpli termeni, un NFT transforma articole digitale, opere de arta sau alte obiecte de colectie intr-un activ „unic” care poate fi cumparat si vandut de creatorii si cumparatorii lor ca orice alta proprietate.

Jetoanele nefungibile nu sunt interschimbabile cu niciunul dintre aceleasi tipuri de jetoane. Ele pot fi artefacte, arta digitala, articole de joc, avatare si altele asemenea, care nu au egal cu alte NFT.

Nu este asa cu NFT-urile si operele de arta NFT, care nu pot fi impartite in unitati mai mici. Oricine doreste sa cumpere un jeton nefungibil trebuie sa cumpere intreaga unitate sau deloc.

Uniformitatea este, de asemenea, un aspect al jetoanelor fungibile, ceea ce inseamna ca fiecare detine aceeasi valoare pentru toate jetoanele atunci cand sunt de acelasi tip.

Un bitcoin va avea intotdeauna aceeasi valoare ca altul, care nu poate fi modificat.

Cu toate acestea, cand vine vorba de NFT, toate jetoanele sunt proiectate si create pentru a fi unice si fiecare NFT nu este identic cu niciunul. Acest lucru se aplica si operelor de arta NFT.

Aceasta inseamna ca valoarea lor va fi, de asemenea, diferita si unica.

Care este tehnologia din spatele operelor de arta NFT?

NFT se bazeaza pe tehnologia blockchain.

Natura descentralizata si unica a blockchain-ului ajuta la crearea unor noi moduri in care arta poate fi produsa si dobandita.

Utilizarea blockchain-ului poate atenua o parte din puterea pe care marii colectionari si dealeri o detin asupra lumii artei, transferand o parte din putere inapoi artistilor. Miscarea ii elimina pe mediatorii din mijloc care deseori cauta sa scoata o reducere mare din profitul realizat pe o vanzare de arta, iar acest lucru inseamna ca artistul este de mare avantaj.

Pentru investitorii in arta, un model peste blockchain ar oferi mai mult stimulent pentru a oferi un sprijin pentru talentele noi si promitatoare, profitand de cresterea evaluarii artei prin alaturarea unui artist la inceput.

Colectionarii de arta platesc sume ridicole de sase pana la opt cifre pentru a achizitiona o piesa de arta, cand adesea lucrarile pe care le achizitioneaza pot fi vazute si distribuite online gratuit.

Multi critici au sugerat ca ideea NFT este doar cel mai recent mod, la fel ca sustinerea bursierei Reddit a actiunilor precum GameStop.

Cu toate acestea, nebunia operelor de arta NFT atrage grupuri de artisti si investitori, speculatori si imaginatiile lor care cauta sa se imbogateasca din ideea NFT, in timp ce o aparitie subtila a unei noi economii este in crestere.

Cum pretuiesc artistii NFT-urile?

Oricine poate face un simbol si isi poate vinde creatiile ca NFT, dar interesul a strans recent prin mai multe vanzari de mai multe milioane de dolari.

Pretul operei de arta NFT se defineste prin valoarea subiectiva a lucrarii dvs.

Cum se evalueaza valoarea unui NFT?

„Valoarea” oricarui obiect nu este definita de numarul de resurse si de orele de munca necesare pentru crearea si producerea acestuia, ci este variabila in functie de contextul sau si de ratiunea sau perspectiva utilizatorilor sai. Teoria sustine ca valoarea oricarui obiect este determinata de persoana care il cumpara sau il vinde.

De ce operele de arta NFT capata atat de mult impuls in lumea artei?

Exista mai multe motive pentru care a castigat atat de mult amploare in lumea artei, de la libertatea de exprimare pana la indepartarea intermediarului.

Libertate de exprimare

Unul dintre cele mai mari lucruri care merita sarbatorite despre sistemul NFT este ca se mandreste cu capacitatea incredibila a artistilor de a se exprima liber.

Mediul de arta digitala nu are limitari, iar artistul, spre deosebire de formele de arta mai traditionale, in care artistul este limitat doar la o panza sau o fotografie.

Operele de arta NFT au modificat definitia artei, ajutand sa faca ca lumea si formele de arta sa includa expresia digitala mai mult decat oricand.

Multi artisti lucreaza in stiluri de arta neobisnuite, controversate si adesea inovatoare in arta digitala, iar acestia au primit mult interes de la colectionari si investitori in arta NFT. Unele dintre acestea, cum ar fi imaginile 3D involburate, lucrarile de arta suprasaturate in stil stradal si desenele animate, prospera pe piata online.

Generatiile mai tinere care isi petrec tot timpul pe Instagram si toti indivizii atrasi de criptomonede sunt atrasi de estetica, sunt alimentati si au timp pe ecran de internet.

Mat Dryhurst a remarcat ca „artul stradal si stilul contracultural sunt folosite pentru a intari impresia pe care o au majoritatea oamenilor din domeniul financiar-criptografic ca sunt „punks” in lumea mai larga a tehnologiei si finantelor”.

Fara intermediari

Fiind online, toate acestea se intampla fara reteaua de suport a galeriilor din lumea artei.

Intr-un fel, galeriile sunt gardieni, aleg cine sau ce sa afiseze sau iau taieturi mari din lucrare atunci cand este vanduta.

Artistii care au produs arta NFT formeaza grupuri si comunitati online in care se ajuta reciproc si se educ reciproc prin retelele lor.

Mai multi artisti din India au produs opere de arta digitale si le-au vandut colectionarilor din alte tari din intreaga lume. 

Investitii alternative

Investitorii au in mod normal un portofoliu divers, iar multe companii mari si celebritati folosesc platforma blockchain pentru a cumpara si vinde NFT.

Unii, cum ar fi NBA Top Shot, folosesc platforma oficiala a Asociatiei Nationale de Baschet pentru a cumpara si a vinde online momente importante de baschet, ambalate ca carti de schimb digitale. Potrivit companiei-mama, aceste vanzari s-au ridicat la peste 390 de milioane de dolari de cand a fost lansata.

Starul fotbalului Rob Gronkowski a vandut cateva momente de la Super Bowl ca carti de schimb pentru peste 1,6 milioane de dolari, iar trupa rock Kings of Leon a vandut niste muzica ca NFT pentru peste 2 milioane de dolari.

Primul tweet al fondatorului Twitter scos la licitatie este de asteptat sa se vanda cu 2,5 milioane de dolari. Pe masura ce trece timpul, NFT-urile se vand cu milioane de dolari din ce in ce mai mari. 

Dovada pentru multi

Miscarea NFT este o dovada a credintei ca aceste dezvoltari tehnologice, cum ar fi platformele criptomonede si blockchain, au sansa si puterea de a schimba lumea asa cum o cunoastem.

Tehnologia Blockchain a fost deja utilizata pentru a imbunatati securitatea votului in Statele Unite ale Americii, pentru a combate frauda in asigurari si pentru a securiza informatiile medicale ale mai multor intreprinderi de asistenta medicala din Statele Unite.

Avocatii pentru sistemele blockchain spun ca acesta poate ajuta companiile sa asigure transparenta in lantul lor de aprovizionare, sa eficientizeze procesele, cum ar fi eforturile de ajutor reciproc si sa reduca partinirea atunci cand vine vorba de procesul de solicitare a imprumutului.

Provocari cheie in spatiul NFT

Ca si in cazul multor tehnologii, cu siguranta exista provocari care trebuie depasite de miscarea NFT.

Chiar daca multi oameni beneficiaza de nebunie, exista o latura mai intunecata. Exista bariere la intrare, deoarece costa bani si necesita cunostinte de tehnologie pentru a putea vinde un NFT, ceea ce ar putea impiedica cu usurinta anumiti artisti sa participe si sa vanda.

Exista unele ingrijorari ca acest lucru ar afecta in special tinerii artisti de culoare, care au fost in mod traditional marginalizati in lumea artei fizice. Expertii in drept se confrunta cu discutii dificile cu privire la modul in care legile privind drepturile de autor vor avea impact sau vor trebui actualizate pentru a ajunge la curent cu tehnologia inovatoare, deoarece unii oameni au furat si vandut lucrarile altora ca NFT fara permisiunea artistului.

Daca oamenii pot fura ceva, o vor face si „ofera o alta platforma pentru ca oamenii sa profite de munca altora”, a spus Connor Bell, cineva care a experimentat asta.

Desigur, exista si preocupari cu privire la impactul asupra mediului.

Crearea unui NFT necesita o cantitate uriasa de putere de calcul, iar fermele de servere folosite pentru a produce un astfel de activ digital sunt alimentate de combustibili fosili.

Un profesor asistent de administrare a artelor vizuale la Universitatea din New York, Amy Whitaker, observa ca „impactul asupra mediului al blockchain este o problema uriasa”. Majoritatea pietelor NFT majore folosesc blockchain-ul Ethereum, care utilizeaza multa energie pentru a functiona.

Sistemul foloseste un proces digital de minerit precum Bitcoin, in care computerele rezolva probleme complexe de matematica pentru a verifica si confirma tranzactiile. 

Popularitatea lui Ethereum se datoreaza in mare parte modului in care poate face fata tranzactiilor in afara blockchain-ului sau, iar acest fapt il face un sistem mult mai flexibil decat Bitcoin. Datorita complexitatii sale, se stie ca necesita cantitati enorme de energie pentru procesarea tranzactiilor.

Cu toate acestea, unii sustinatori ai criptomonedei considera ca aceste temeri sunt supraevaluate. Acesti sustinatori sugereaza ca utilizarea energiei este compensata de reducerile de energie in alte domenii, cum ar fi reducerea costurilor de energie de productie, transport si transport. In plus, NFT-urile nu utilizeaza resurse naturale, asa ca nu se utilizeaza sau se consuma hartie sau cerneala in acest proces.

Proiecte notabile NFT

Mai multe protocoale sau proiecte NFT fac multi bani prin vanzarea NFT-urilor. Deja mentionat este NBA Top Shot, dar iata cateva alte exemple de decolare a protocoalelor NFT.

De la piete la instrumente financiare, obiecte de colectie si ecosisteme de jocuri, aceasta lista de utilizari NFT are ceva pentru toata lumea. 

Piete 

Exista multe piete disponibile pentru NFT, iar articolele care urmeaza sunt o selectie a acestora. 

OpenSea

OpenSea este o piata NFT, autodescrisa drept cea mai mare din lume. Aici, puteti cauta lucrari de arta NFT (jetoane nefungibile), le puteti cumpara pe cele pe care le doriti si le puteti vinde pe cele pe care le-ati creat. De la arta la muzica la carti de schimb si alte obiecte de colectie, OpenSea are totul. 

Raribil

Rarible este un loc pentru crearea si vanzarea operelor de arta si a activelor personalizate NFT care reprezinta proprietatea jetonului. Unele dintre aceste articole sunt opere de arta si meme si pot include chiar si teren virtual. Platforma contine criptomoneda sa, RARI. 

TokenTrove

TokenTrove este o piata NFT pentru colectionari de active cripto populare si obiecte de colectie digitale. Pe pagina de pornire se afla cartile de joc pentru Gods Unchained, un joc popular in stil Magic: The Gathering pe ecosistemul Ethereum, printre altele enumerate.

MakersPlace

Un loc conceput pentru unele dintre cele mai creative minti ale lumii, MakersPlace incearca sa ofere o platforma pentru operele de arta NFT si creatorii acestora, toate emise si semnate de creatorii lor. Este un loc pentru opere de arta digitale autentice si cu adevarat unice.

Origine cunoscuta

KnownOrigin, o piata condusa de artisti pentru opere de arta digitale sau NFT rare, este conceputa pentru a face mai simplu si mai usor pentru artistii digitali sa creeze, sa autentifice, sa enumere si sa vanda operele de arta pe care le produc pe blockchain-ul Ethereum. Potrivit site-ului sau web, fiecare obiect digital de colectie este autentic si unic.

Marfa

Cargo este o platforma de piata NFT conceputa ca un loc all-in-one pentru vanzarea de jetoane nefungibile. Este o platforma pentru a crea, gestiona, afisa si vinde NFT-uri, de la arta digitala la articole de jocuri, bilete etc. Utilizeaza pe deplin tehnologia blockchain, iar orice obiecte de colectie digitale detinute pot fi gestionate prin Cargo, indiferent daca Ethereum, xDai sau Poligon. 

Petrecere de cartier

Blockparty este o platforma de vitrina conceputa pentru creatori si marci, permitand acestor grupuri sa creeze cu usurinta articole unice verificabile, conectate, care pot aduce utilitate si bucurie cumparatorilor lor online si offline.

Baza de menta

Mint Base este o piata NFT care contine atat licitatii, cat si magazine, ceea ce le permite creatorilor sa-si creeze jetoanele nefungibile cu usurinta si simplu, fara a-si face griji cu privire la toate problemele tehnice care le insotesc. Este un loc pentru opere de arta digitale, muzica si bilete la evenimente. Uneori se numeste Shopify-ul jetoanelor nefungibile.

Zora

Zora este un loc pentru a cumpara, vinde si comercializa obiecte in editie limitata, inclusiv o piata unica NFT. Articolele lor au preturi dinamice, bazate in intregime pe cererea si oferta unui NFT. Articolele pot fi tranzactionate fractionat, unde oamenii pot cumpara si vinde parti ale unui articol pentru a determina valoarea acestuia. Unele articole pot fi lansate chiar inainte de a exista, permitand comunitatii sa cumpere inainte ca un articol sa fie gata de plecare. 

SuperRare

O piata NFT descentralizata si o retea sociala pentru NFT-uri, utilizeaza reteaua blockchain Ethereum pentru baterea articolelor si pentru a face tokenul unic 100%. Poate fi cumparat, vandut, tranzactionat sau HODLed (detinut de investitor in ciuda scaderilor de valoare). Super rare are o lista de asteptare, despre care se spune ca un utilizator a asteptat o luna si jumatate pentru aprobare.

Nifty Gateway

Nifty Gateway este o platforma de licitatie detinuta de fratii Winklevoss, care lucreaza in special cu arta digitala. A vandut lucrari de arta de la multi artisti digitali de renume mondial, inclusiv Beeple, Grimes, LOGIK si alti creatori foarte populari.

Art. asincron

O noua forma de creatie de arta digitala, Async Art este o miscare care urmareste sa creeze, sa colecteze si sa comercializeze arta; acest lucru este unic prin faptul ca este programabil. Lucrarile situate aici sunt impartite in straturi, care pot fi folosite pentru a schimba imaginea. Arta poate evolua, poate reactiona la proprietarul sau sau poate urma un pret al actiunilor. 

Afaceri si Finante

NFTfi

NFTfi este un loc in care NFT-urile sunt folosite ca imprumuturi garantate. Proprietarii de NFT isi pot oferi activele ca garantie pentru un imprumut sau pot oferi imprumuturi altor proprietari de NFT pe NFT-urile lor. Folosirea NFT-urilor ca garantie pentru imprumut, mai ales avand in vedere valoarea multor NFT-uri, este la fel de utila ca si utilizarea unei masini sau a unei case. 

NFTX

NFTX este o locatie care ofera lichiditate pentru NFT nelichide. Lichiditatea inseamna ca un activ poate fi usor si usor convertit in numerar, fara a afecta pretul pietei articolului. Platforma incearca sa formeze versiuni fungibile ale celor mai populare colectii de jetoane nefungibile, oferind mai multa accesibilitate pentru articole si mai multa lichiditate pentru utilizatori. 

Centrifuga

O centrifuga este un protocol online care permite investitorilor si companiilor sa faca o varietate de lucruri. Este un punct de conectare pentru finantarea descentralizata si permite proprietarilor sa conecteze active precum facturi, proprietati imobiliare si loialitate, tokenizand aceste active din lumea reala in reteaua blockchain. 

UpShot

Rezultatul, un alt protocol online, este un site web care gazduieste jocuri care pun intrebari subiective despre jetoane nefungibile. Evaluarile acestor NFT sunt crowdsourcing, ceea ce urmareste sa se asigure ca piata pentru toti utilizatorii este echitabila si onesta. Expertii sunt platiti pentru munca lor si deblocheaza noi oportunitati de munca pentru multi.

NINTEX

De obicei, jetoanele nefungibile nu pot fi impartite in bucati mai mici. NIFTEX este un loc care permite proprietarilor de NFT-uri sa-si imparta jetoanele nefungibile in fractii fungibile, ceea ce le permite proprietarilor sa deschida multe posibilitati diferite, cum ar fi lichiditatea, evaluarea activelor si acces mult mai larg si mai ieftin la astfel de articole digitale.

yAsigura

La fel ca orice bun fungibil, asigurarea articolelor tale scumpe si castigate cu greu este importanta. Asa este si cazul NFT-urilor. yInsure este o platforma de asigurare care a fost dezvoltata pentru a oferi asigurari pentru criptomonede, finante descentralizate si active nefungibile. 

Obiecte de colectie

CryptoKitties –

CryptoKitties este un joc blockchain de colectie incredibil de popular in care utilizatorii pot cumpara, colecta si creste o gama larga de pisici. Puteti castiga recompense, puteti juca puzzle-uri, puteti debloca trasaturi rare ale pisicilor prin reproducere si puteti juca jocuri cu alti proprietari. Fiecare pisica de colectie NFT este unica, unica si detinuta 100% de utilizator. Pisica nu poate fi replicata, indepartata sau distrusa. 

CryptoPunks

Unul dintre primele jetoane nefungibile folosite pe blockchain-ul Ethereum, CryptoPunks sunt personaje 100% unice, de colectie. Toate dovezile detinerii lor sunt stocate pe blockchain. Exista 10.000 de punks in total si, desi initial sunt liberi la lansare pentru cei cu un portofel Ethereum, acestia au fost preluati rapid de proprietarii lor. Oricine doreste sa detina un CryptoPunk trebuie sa cumpere sau sa liciteze pentru unul de la proprietar.

NBA Top Shot

Asociatia Nationala de Baschet din America de Nord, NBA, a licentiat oficial un joc de carti de schimb prin blockchain. Aceste carti nefungibile sunt obiecte de colectie si articole oficiale din acest sport. Utilizatorii pot colecta carduri comune si rare si le pot schimba online prin intermediul platformei blockchain.

Avastaruri

Avatarurile cauta sa-si creeze propriul metavers, in care aceste avatare sunt vazute ca o colectie digitala in aceasta lume. Aceste jetoane sunt generatoare, creeaza dependenta si contin diverse opere de arta si stiluri care fac fiecare avatar unic, de la culoarea pielii pana la coafura si trasaturile fetei.

SoRare

O alta locatie pentru carti de joc, SoRare, este un joc de fotbal fantasy bazat pe blockchain global. Utilizatorii isi pot cumpara, vinde, tranzactiona si gestiona echipa lor virtuala de jucatori. Jucatorii pot intra in turnee gratuit si pot juca impotriva altora. Fiind situat pe blockchain, fiecare card este unic si fiecare este inregistrat ca un simbol unic, nefungibil pe ecosistemul Ethereum.

Ecosisteme de jocuri

Axie Infinity

O lume virtuala in aceeasi ordine de idei cu Pokemon, Axie Infinity este plina de animale de companie minunate, feroce, adorabile si ciudate numite Axies. Aceste creaturi pot fi luptate pentru glorie, tranzactionate, crescute si pot fi chiar folosite pentru a castiga criptomonede. Exista multe Axies diferite disponibile pentru vanzare si, din mai 2021, este considerata cea mai scumpa colectie de jetoane nefungibile de pe piata.

CryptoSpace Commander

Un joc online multiplayer masiv in spatiu, CryptoSpaceCommander (CSC) contine mecanici de lupta, o economie detinuta si operata de jucatori in joc si un sistem urias de crafting. Jucatorii au multa libertate, de la calatorii la minerit pana la lupta cu altii. Tot ceea ce detineti este securizat si protejat prin blockchain-ul Ethereum, care securizeaza activele si aplica contractele de la jucator la jucator. 

Zeii Dezlantuiti.

Un joc de carti comerciale care rivalizeaza cu Magic: The Gathering, Gods Unchained este gazduit pe Ethereum si este complet gratuit. Oricine doreste poate sa ridice jocul si sa inceapa si sa castige carti si moneda in joc in timp ce se joaca. Spre deosebire de multe jocuri traditionale, cartile pe care le castigi sunt 100% ale tale. Sunt batute si verificate pe blockchain si sunt detinute de jucator. Toate cartile pot fi vandute pentru moneda in joc si tranzactionate.

MyCryptoHeroes

Un joc de lupte RPG, MyCryptoHeroes, este construit in intregime pe blockchain-ul Ethereum. Utilizatorii colecteaza eroi inspirati si bazati pe figuri istorice, ii pot trimite in misiuni pentru a castiga obiecte rare si se pot lupta impotriva eroilor altor jucatori pentru faima si glorie. Jocul este jocul numarul 1 bazat pe blockchain, bazat pe tranzactii si utilizatori zilnici. 

Sisteme si platforme

Turnatoria Polka

PolkaFoundry este un loc creat exclusiv pentru dezvoltatori. Acest loc este pentru dvs. pentru oricine doreste sa creeze finantare descentralizata sau o aplicatie de token nefungibila. Prin Polkadot, puteti face licitatii si piete NFT, platforme de imprumut, asigurari si multe altele.

Phala

Phala este o retea conceputa ca un serviciu cloud care pastreaza confidentialitatea, functionand ca parte a ecosistemului Polkadot. Sistemul este comparabil cu toate serviciile cloud actuale de pe dispozitivele noastre si lucreaza la protejarea confidentialitatii programelor gestionate sub umbrela sa.

Date si confidentialitate

Snicker Doodle

Snicker Doodle este un instrument construit pe tehnologia blockchain, conceput in intregime cu accent pe protejarea confidentialitatii utilizatorilor. In plus, creeaza valoare pentru toti actionarii, inclusiv proprietarii de date, care detin si monetizeaza datele dupa cum considera de cuviinta.

Nefungibil

Nonfungible este auto-intitulat cea mai mare resursa de date NFT din lume dintr-un motiv intemeiat. Contine o analiza de piata in timp real a diferitelor proiecte de token nefungibile si vanzarile acestora, evaluari ale portofoliilor, servicii de consultanta si o mare banca de cunostinte despre toate lucrurile NFT. Exista ca o platforma de cercetare pentru piata NFT si contine multe informatii utile.

NFT Bank

NFT Bank este o resursa utila pentru oricine detine un portofoliu de NFT. Functioneaza bine ca instrument de urmarire a portofoliului, un instrument pentru a analiza valoarea portofoliului, a verifica inventarul si a obtine o intelegere mult mai cuprinzatoare a investitiilor NFT. Detine, de asemenea, un instrument de analiza, care va permite sa verificati provenienta unui articol si cine si de unde provine.

Lumi virtuale

Spatiul de vis

O lume de realitate virtuala, Somnium Space este un joc social deschis. Poate fi accesat atat in ​​modelele 2D de pe computerul unui utilizator, cat si printr-o casca; contine propria sa economie, piata, jocuri, experiente sociale si chiar proprietatea asupra terenului, toate prin intermediul retelei blockchain. 

Cutia cu nisip

Sandbox este un proiect construit de comunitate in care creatorii de lumi bazate pe blocuri voxel isi pot monetiza activele si experientele de joc in reteaua blockchain. Toate NFT-urile sunt continut generat de utilizatori, cu teren, arta bazata pe voxel si o piata in joc pentru a cumpara tot. Utilizatorii pot crea jocuri 3D gratuit folosind toate aceste active.

Criptovoxeli

Cryptovoxels este o lume virtuala creata si detinuta de utilizatori, alimentata de blockchain-ul Ethereum. Jucatorii pot crea orice doresc pe terenul pe care il cumpara, de la magazine pana la vanzare sau galerii de arta. Jocul contine toate cele necesare, de la instrumente de constructie la casete de chat pana la avatare in joc. 

Descentralizat

O lume virtuala detinuta in totalitate de utilizatorii sai, Decentraland este un loc pentru a crea, a explora si a tranzactiona intr-o lume expansiva, creata de utilizatori. Multi utilizatori au dezvoltat peisaje si cladiri uimitoare pe terenurile pe care le-au achizitionat. De la sate la temnite la spatiu, exista ceva pentru toata lumea.

Toate activele de pe piata din joc sunt sustinute de blockchain-ul Ethereum, unde puteti gasi proprietati imobiliare, obiecte purtabile si chiar nume.

Exista multe moduri prin care oamenii pot utiliza NFT-urile in viata de zi cu zi. De la piete si finante la jocuri si lumi de realitate virtuala, NFT-urile si operele de arta NFt sunt cu adevarat unice in aplicatia lor si ofera o utilitate semnificativa in toate genurile.

Pe masura ce tehnologia progreseaza in viitor si pe masura ce primim din ce in ce mai multe idei excelente despre cum sa folosim aceasta tehnologie incredibila, nu exista nicio indoiala ca posibilitatile de utilizare a NFT se vor multiplica. Evolutiile pe care le avem astazi vor avea si mai multe aplicatii maine, iar viitorul care ne asteapta cu tehnologiile blockchain este incitant.

Este clar ca NFT-urile sunt in lumina reflectoarelor in aceasta perioada, iar creatorii operelor de arta NFT, cum ar fi artistii, jucatorii si marcile mari de afaceri din intreaga lume, incaseaza cu siguranta bani mari.

Un nou jucator pare sa intre zilnic pe piata NFT, aducand cu ei noi NFT care sa fie vandute in dorinta de a castiga mare.

Ce este opera de arta NFT? Fie ca sunt aici pentru a ramane sau pentru a pleca curand, aici si acum, ei sunt in mare parte jucaria pentru cei bogati si puternici, cei cu bani care pot face totul sa se intample.

Faza de simbol nefungibil a secolului 21 da un nou sens si scop lucrarii de arta NFT si artistilor sai, iar costurile uriase ale acestor lucrari online sugereaza ca lucrarile digitale produse de artistii din zilele noastre au un viitor in arta. lumea asa cum o cunoastem noi.