Pe tot teritoriul New York-ului, exista multe muzee si locuri culturale de interes. Aceste muzee se intind pe cartiere intregi, de la Upper East Side din New York pana la Lower East Side si, in mod similar, unele cartiere, cum ar fi Chelsea, sunt dedicate in intregime proliferarii galeriilor mai mici.

Ca un amestec divers de cultura si oameni, muzeele din New York au tot felul de specialitati reprezentate, de la arta chineza, evreiasca si hispanica, fotografie, istorie naturala si lucrari contemporane; exista ceva de interes pentru aproape toata lumea.

In aceasta lista cu primele 20 de muzee din New York, nu exista nicio indoiala ca si dvs. veti gasi un muzeu de specialitate care va atrage interesul. 

1) MoMA PS1

mama ps1

Amplasarea si locatia muzeului sunt la fel de interesante ca si colectia sa fascinanta de piese din colectia sa de arta.

In aceasta colectie de peste 200.000 de piese de arta, exista tot felul de creativitate contemporana afisata de artisti precum James Turrell si Ai Weiwei.

Vizionarea tipurilor excentrice din jurul orasului care au ajuns sa gaseasca inspiratie poate fi uneori la fel de bine ca sa te uiti la arta.

2) Muzeul Noguchi

muzeul noguchi

Un alt muzeu este pozitionat in Long Island City; acest muzeu a fost conceput de insusi artistul Isamu Noguchi pentru a fi un loc intim, meditativ pentru cei care vin.

In cadrul acestui muzeu, artistul isi expune sculpturile abstracte de lampi geometrice sau globulare din hartie si bambus alaturi de lampi de hartie copiate in spatiul expozitional al muzeului si printr-o gradina linistita si linistita din exterior.

Chiar daca sunteti o persoana care nu este familiarizata cu opera lui Isamu Noguchi, probabil ca ati mai vazut una dintre sculpturile luminoase ale artistului, iar acest muzeu v-ar capta mintea indiferent de acest fapt. 

3) Manastirile

muzeul manastirii

Fiind o filiala a Muzeului Metropolitan de Arta (Met), Cloisters este situat pe patru acri de teren in Fort Tryon Park, in nordul Manhattanului. Este singurul muzeu din Statele Unite ale Americii care este dedicat exclusiv artei si proiectelor arhitecturale incredibile care au aparut in Evul Mediu. Muzeul are vedere la raul Hudson si a ales sa incorporeze un total de cinci manastiri de inspiratie medievala, care sunt alei acoperite, care se gasesc de obicei in manastiri, manastiri si colegii in designul sau. Ca muzeu de arta din Evul Mediu, oferirea unei arhitecturi de tip medieval pentru muzeu va permite sa vizualizati arta intr-un astfel de fundal istoric.

4) Muzeul nou

muzeu nou

Noul Muzeu a fost fondat in 1977, ceea ce nu il face deosebit de nou. Cu toate acestea, a castigat o noua atentie in 2007, cand a deschis o noua locatie la Bowery, cladirea sa cu sapte etaje conceputa sa arate ca si cum blocurile ar fi ingramadite unul peste altul, atragand interesele multor.

Acest muzeu contine multe lucruri contemporane si moderne in diferite medii si tinde sa sustina artistii mai noi si mai putin cunoscuti. Mai multe spectacole recente au inclus pictorita australiana Helen Johnson, regizorul Kahlil Joseph din LA si artistul de instalatii din Philadelphia Alex Da Corte.

Din acest motiv, receptia exponatelor poate varia, iar bucuria lor este larg subiectiva.

Poate ca acest accent pe artisti mai putin cunoscuti il face nou si il face sa fie un loc atat de interesant.

5) Muzeul Metropolitan de Arta (The Met)

MET

Poate unul dintre cele mai cunoscute muzee din intreaga lume, Met si-a pastrat titlul de centru cultural al orasului New York timp de aproape un secol si jumatate din viata sa.

Muzeul are o colectie extinsa de lucrari si exponate in colectia sa permanenta, iar cladirea in sine, cu stilul ei gotic, treptele etajate si locatia in Central Park, este o priveliste destul de impresionanta.

Odata ajuns in Sala Mare si reusesti sa treci prin numarul neincetat de entuziasti ai muzeelor ​​care admira toate obiectivele turistice, se gasesc descoperiri incredibile – cum ar fi Templul egiptean din Dendur, vechi de 2000 de ani. 

6) Cooper Hewitt, Muzeul de Design Smithsonian

Cooper Hewitt, Muzeul de Design Smithsonian

In Upper East Side din New York, Muzeul de Design Smithsonian este situat intr-un conac georgian din 1902, una dintre cele mai uimitoare resedinte din Epoca de Aur care exista si astazi.

O vizita la acest muzeu merita pentru cladire, daramite pentru colectia in sine, care cuprinde secole de munca legate de toate lucrurile de design.

Acest muzeu gazduieste peste 200.000 de lucrari, de la mobilier, metalurgie, sculpturi, instrumente muzicale si ceramica.

Daca nu sunteti un fan al multimilor, acest muzeu este mai putin popular decat Guggenheim si Met, dar asta nu il face cu nimic mai putin in valoare.

7) Muzeul de Arta Rubin

muzeul de arta rubin

Muzeul de Arta Rubin, situat in cartierul Chelsea din Manhattan, este unul dintre muzeele renumit pentru colectia sa internationala de arta. Specialitatea sa provine in intregime din subcontinentul indian; colectia de arta pe care o pastreaza din Himalaya si India se intinde pe 1500 de ani si 38.000 de lucrari.

Multe dintre lucrarile sale, cum ar fi sculpturi, picturi, instalatii si reproduceri ale picturilor murale celebre din Templul tibetan Lukhang ofera privitorului o imagine incredibil de cuprinzatoare a culturii si bogatiei artistice a popoarelor din subcontinentul indian.

De exemplu, o expozitie care prezinta in trecut ceremoniile, festivalurile si mediul din India sau Nepal de la mijlocul secolului, realizata de fotograful Henri Cartier-Bresson, a fost expusa in trecut.

8) Muzeul National al Indienilor Americani din New York

Muzeul National al Indienilor Americani din New York

Muzeul National al Indienului American poate fi gasit intr-o fosta vama din varful sudic al Manhattanului din New York.

Acest muzeu este dedicat in intregime celor peste 1200 de popoare indigene din Americi si se asigura ca culturile si istoriile lor sunt pastrate si impartasite cu cat mai multi oameni posibil.

Colectia lor contine multe obiecte ceremoniale cu margele si pene si piese uimitoare de arta traditionala realizate din lemn sculptat si os.

Pe langa aceste lucruri, au multe tipuri detaliate de haine si o gama larga de articole de zi cu zi, de la cosuri, ceramica si instrumente pana la fotografii si materiale de arhiva.

9) Muzeul American de Istorie Naturala

Muzeul National al Indienilor Americani din New York

Adesea creditat drept unul dintre cele mai mari muzee de istorie naturala din lume, Muzeul American de Istorie Naturala poate fi gasit in Parcul Central, dimensiunea sa incredibila ocupand patru blocuri.

In acest muzeu sunt reprezentate toate aspectele lumii naturale, animalele si oamenii care o alcatuiesc.

Acestea includ animale de taxidermie, reprezentari ale vietii triburilor de nativi americani, viata marina, fosile de dinozauri si tot felul de expozitii si spectacole speciale si captivante pe subiecte precum umanitatea sau mumiile lumii antice ale egiptenilor si peruvienilor.

De la privelistile incredibile ale unei balene albastre in marime naturala pana la scheletul complet al unui Tyrannosaurus Rex, Muzeul American de Istorie Naturala nu trebuie ratat.

10) Solomon R. Muzeul Guggenheim

Muzeul Solomon R. Guggenheim

Structura circulara de beton a Guggenheim este un design destul de unic si reprezinta o abatere atat de la aspectul tipic al muzeului, cat si de la cladirile dreptunghiulare din otel si sticla care o flancheaza.

In interiorul muzeului se afla o rampa centrala care se invarte in spirala in sus si in exterior de la un etaj al structurii la altul, ducand spectatorii prin exponate intr-un mod in care multe alte muzee nu ar indrazni niciodata.

Acest design ofera un interior deschis, usor luminat de lumina zilei prin cupola de sticla de deasupra.

Ca o casa pentru colectia de arta moderna a lui Solomon R. Guggenheim, inclusiv lucrari de Picasso, Klee, Miro, Kandinsky si multe altele, Guggenheim merita timpul.

11) Muzeul Whitney de Arta Americana

Muzeul Whitney de arta americana

In 2015, Whitney a primit o actualizare majora dupa mutarea sa din Upper East Side la sediul sau Meatpacking. Muzeul Whitney de Arta Americana contine o cantitate imensa de spatiu pentru galerii interioare, gazduind multe lucrari ale unor artisti precum Jean Michel Basquiat, Richard Avedon si Alexander Calder, patru spatii expozitionale in aer liber si o terasa, precum si spatiu pentru un teren. restaurant la etaj si un bar la ultimul etaj. Toate etajele cladirii sunt conectate prin lifturi cu miscare lenta, adesea aglomerate, proiectate de artisti intregi. Din nou, daca aglomeratia este o problema, scarile sunt intotdeauna o optiune, unde unele dintre etajele superioare si terasele de sculptura au o serie de scari exterioare cladirii, cu vederi minunate asupra orizontului orasului.

12) Muzeul Tenementului

muzeul casei

Tenement Museum este o cladire istorica, o casa de locuit sau doua in Lower East Side.

Cand faceti un tur al locuintelor, sunt impartasite multe povesti despre istoriile personale ale oamenilor care au trait acolo in timp ce au muncit din greu pentru a-si construi o noua viata in Statele Unite ale Americii.

La muzeu se poate ajunge si printr-un tur de cartier, unde turistii pot afla cum a evoluat Lower East Side din New York si cum popoarele de imigranti care au locuit acolo au facut ca aceasta sa fie o zona dens populata a Statelor Unite in anii 1900.

13) Muzeul orasului New York

muzeul orasului New York

Muzeul orasului New York este o structura din epoca coloniala in apropierea varfului Parcului Central, construita in intregime pentru Muzeul orasului New York in 1932. Astazi, muzeul este relativ necunoscut si multi newyorkezi habar nu au ca muzeul chiar exista.

Colectia muzeului contine peste 1,5 milioane de lucrari, incorporand tot felul si formele de piese in colectia sa.

Exista fotografii, picturi, desene, mobilier, decoratiuni si manuscrise, toate strans legate de istoria celor cinci cartiere ale orasului New York.

Cei care viziteaza o fac cu entuziasm, deoarece este putin mai indepartat si mai specific decat interesele vizitatorului obisnuit al muzeului.

14) Biblioteca si Muzeul Morgan

biblioteca si muzeul Morgan

Biblioteca si Muzeul Morgan este o intrare destul de unica, avand multe roluri si scopuri diferite.

Acest muzeu nu este doar un muzeu si o biblioteca, dupa cum sugereaza si numele, ci si un reper faimos, un sit istoric si un loc muzical. Pe masura ce va scufundati in biblioteca personala a multimilionarului, care a fost extinsa ca muzeu si sit cultural, exista o varietate de artefacte rare, picturi si carti, unele dintre ele datand din primele etape ale civilizatiei in 4000 i.Hr.

Muzeul contine una dintre cele 23 de copii ale Declaratiei originale de independenta, partitura scrisa de mana a lui Mozart a Simfoniei Haffner, lucrarile colectate ale poetului afro-american Phillis Wheatley, singurul manuscris viu din Paradisul pierdut al lui Milton si manuscrisul lui Charles Dicken din A Christmas Carol. . Chiar si unul dintre aceste artefacte nepretuite valoreaza mult mai mult decat casa ta.

15) Memorialul si Muzeul 9/11

Memorialul si muzeul 9/11

Atat americanii, cat si non-americanii ar trebui sa viziteze cel putin o data Memorialul si Muzeul 9/11.

Muzeul te duce la nivelul pietrei de baza, unde se aflau odinioara fundatiile fostului World Trade Center.

In mod firesc, esti obligat sa fii depasit de sentimentul sobru si meditativ de a-ti aminti unde ai fost pe 11 septembrie 2001 si cum s-au schimbat lucrurile nu numai in America, ci si in intreaga lume.

Muzeul insusi atinge un echilibru magistral al sentimentelor potrivite. Enormitatea pierderii acelei zile poate fi simtita, fizic si spiritual, in mare parte datorita dimensiunii, constructiei si executiei site-ului.

16) Muzeul Cartierului

Muzeul cartierului

Un alt muzeu de specialitate, El Museo del Barrio a fost fondat in anii 1960 de catre artistul Raphael Montanez Ortiz si un grup de alti artisti portoricieni care au fost frustrati de lipsa de reprezentare care le-au fost oferite in tipurile traditionale de muzee.

Acesti artisti au produs un spatiu care a cautat sa celebreze operele de arta si impactul culturii latino-americane asupra Statelor Unite ale Americii. Din colectia de 6500 de obiecte, exista artefacte istorice Taino si picturi, sculpturi si fotografii contemporane, toate oferind o scufundare uimitor de cuprinzatoare in lucrarile celor din mostenirea Americii Latine si Caraibelor. 

17) Muzeul Chinezilor din America (MOCA)

Muzeul Chinezilor din America (MOCA)

Un spatiu modern proiectat de Maya Lin pe Center Street, la marginea cartierului chinezesc al orasului New York, colectia de la Muzeul Chinezilor din America (MOCA) incearca sa documenteze istoria lunga a chinezo-americanilor din America secolului al XIX-lea si pana in prezent.

Continand 65.000 de lucrari din fotografii, textile si imbracaminte, este o privire incredibil de amanuntita si cuprinzatoare asupra unui grup important de americani care adesea nu sunt luate in considerare.

Discutii la muzeu au loc in fiecare sambata dupa-amiaza, oferind o imagine de ansamblu interesanta si gratuita a modului in care poporul chinez a trait Statele Unite ale Americii de la sosirea lor in secolul al XIX-lea. In mod similar, sambata exista un fascinant tur de mers pe jos in Chinatown, la un pret mic de 35 de dolari.

18) Muzeul de Arta Moderna (MoMA)

muzeul de arta moderna (MOMA)

Alaturi de Met si Guggenheim, Muzeul de Arta Moderna este una dintre principalele atractii ale muzeului din New York City.

In inima centrului orasului Manhattan, natura grandioasa a muzeului este adesea vazuta in multimile care il viziteaza. In 2019, MoMA a proiectat noi galerii si spatii de spectacol care au oferit muzeului mereu plin cu ceva mai mult spatiu.

Toata colectia aflata in grija lor a fost reconditionata pentru un afisaj nou-nout pentru a-si prezenta diversitatea si modernitatea, iar un magazin de cadouri este un loc imens pentru cei carora le place sa cheltuiasca bani pe suveniruri.

Asigurati-va ca petreceti ceva timp cu Noaptea instelata a lui Van Gogh si Nuferii lui Monet in colectiile de la etajul cinci atunci cand mergeti.

19) Muzeul de Tranzit din New York

muzeul de tranzit din New York

New York Transit Museum, dupa cum sugereaza si numele, se afla intr-o fosta statie de metrou si, pentru a intra, trebuie sa coborati de pe trotuar, asa cum ati putea face in naveta zilnica. Puteti gasi trenuri si masini de metrou de epoca, un autobuz urban si un turnichet in muzeu, care acopera mai mult de un secol din istoria transportului in masa a orasului New York.

Locul este perfect pentru copii si conceput pentru a-i atrage pe new-yorkezi intr-o perioada in care metroul era un aspect mult mai iubit al orasului decat este in zilele noastre.

Ca in cazul oricarui muzeu, exista multe suveniruri de cumparat si de luat acasa, de la coliere la cani si sepci, pentru tine si cei dragi.

20) Muzeul Casa Negustorului

O casa construita in 1832, casa este aproape ca o capsula a timpului, surprinzand viata unei familii din secolul al XIX-lea si modul in care traiau.

Muzeul Casa Negustorului vine cu toate mobilierul si mobilierul original, imbracaminte, carti si opere de arta. In anii 1960, aceasta cladire de renastere greceasca cu cinci etaje a fost prima din Manhattan care a fost desemnata ca punct de reper si, pe masura ce o vizitezi astazi, aproape ca vei simti ca te-ai furisat in casa cuiva in timp ce s-a abatut in alta parte, a iesit din timpul nostru intr-unul cu totul diferit.

Doua generatii din familia Tredwell, oameni din clasa negustorului, au trait in casa timp de 100 de ani si au lasat peste 4000 de bunuri, de la lampi cu ulei, China fina, lucrari de aci si rochii la locul lor pentru ca noi toti sa le vedem astazi.

In timp ce aceasta lista contine doar douazeci, exista, fara indoiala, alte sute in limitele orasului, toate continand o istorie vasta si bogata de vazut.

Exista cu adevarat ceva pentru toata lumea – de la lucrari de arta la istoria naturala, explorarea altor culturi, popoare indigene si o privire in trecutul adesea uitat de mult timp al tranzitului sau al vietii in secolul al XIX-lea.

Intr-adevar, muzeele reprezinta o parte importanta a conservarii si impartasirii istoriei umane si a istoriei lumii noastre si sunt locuri valoroase de inspiratie si invatare.

Aceste top 20 de muzee din New York sunt pe lista de neaparat vazut, dar nu lasati asta sa va impiedice sa explorati multe dintre alte locuri minunate care nu sunt pe aceasta lista.

De asemenea, consultati postarea noastra O urmarire exhilarating prin lumea artei din New York, nu puteti rata aceste 7 locuri de arta