Senatorul PSD, Miron Mitrea si-a depus joi candidatura la presedintia partidului, fiind al saseelea membru social-democrat care isi oficializeaza aceasta intentie. Mitrea se asteapta insa ca la Congresul PSD, in loc sa fie un moment de relansare, sa se desfasoare spectacolul de circ al anului. el a apreciat ca partidul ocupa spatiul public nu cu solutii si propuneri de legi, ci cu amenintari, injuraturi si politica gastilor.

“Marian Vanghelie, pata de pe obrazul PSD, s-a transformat in rana. Incepand de ieri, cand pe ecranele tuturor televiziunilor rulau vorbele de duh ale lui Vanghelie la adresa unor colegi din partid, rana s-a deschis. Urata, hidoasa, in vazul intregii tari. PSD sufera acum din cauza unui individ despre care eu tot spun de doi ani de zile ca face un imens rau partidului. Un individ care, chiar daca are mintea odihnita, n-a inteles ca trebuie sa se opreasca. Un individ care, sa ne amintim, visa sa devina cel mai important om din Romania”, sustine Mitrea, pe blogul personal

Senatorul apreciaza ca ceea ce zice si face astazi Marian Vanghelie a ajuns sa fie catalogat drept definitoriu pentru PSD. “Partidul ocupa spatiul public, nu cu solutii si propuneri de legi, ci cu amenintari, injuraturi si politica gastilor”, mentioneaza el.

Miron Mitrea se mai intreaba daca, vazand ce se intampla cu PSD, electoratul “mai da doi bani” pe social-democrati. “Cat de jos am ajuns, cat de jos mai vrem sa coboram? In loc sa fie un moment de relansare, Congresul nostru de sambata e asteptat ca spectacolul de circ al anului. Cu Vanghelie in rolul principal. Si pentru ca impactul sa fie maxim, diferite gasti si gasculite, mai vechi sau mai noi, fac jocuri de culise”, sustine senatorul PSD.

El reia ideea potrivit careia politica gastilor poate fi “mortala” pentru PSD. “Pentru ca nu le convenea ce spuneam, baietii din gasti m-au acuzat ca fac jocurile cuiva din afara partidului. Astazi, si Ion Iliescu, si Adrian Nastase spun exact ce spuneam eu. (…) Unii dintre putinii care mai vad limpede in aceste zile au ales sa se retraga si sa lase gastile sa-si sparga capetele intre ele. Dar oare mai putem vorbi de un partid dupa un astfel de macel?”, continua el.