Despre zonele noastre intime nu vorbim niciodata deschis, de parca ar fi un subiect tabu. Insa vaginul nostru este o parte la fel de important ca oricare alta din organism. In acest articol iti vom dezvalui cateva secrete pe care poate nu le stiai despre vagin, lucruri ciudate, dar si curiozitati. Sa incepem!

Lungimea si latimea. Vaginul nostru sufera modificari in lungime si latime atunci cand suntem excitate, dupa o nastere sau in cazul lubrifierii. Lungimea vaginului variaza, de la o femeia la alta, intre 7.5 – 15.5 cm, in timp ce latimea poate fi intre 2-8 cm. Insa este bine stiut faptul ca in momentul penetrarii, muschii vaginului se muleaza pe penis.

Totusi, foarte multe femei se plang de faptul ca vaginul s-a “largit” in urma unei nasteri sau odata cu inaintarea in varsta. Este ceva perfect normal, iar daca vrei ca acest lucru sa nu se intample, iar muschii sa revina cat mai aproape de forma initiala, va trebui sa recurgi la exercitiile Kegel, pentru intarirea musculaturii.

Lungimea si latimea vaginului tau depind de inaltimea ta. Acest lucru este perfect normal. Cu cat esti mai inalta cu atat vei avea un vagin mai lung si mai larg, in schimb, cu cat esti mai mica de inaltime cu atat vei avea un vagin mai scurt si mai stramt.

Vaginul are proprietati de autocuratare. Exact ca si in cazul ochilor, care se curata singuri, si vaginul are propriul sau sistem de autocuratare, care mentine igiena intima si flora vaginala sub control.

Stiai ca?… vaginul se formeaza incepand cu a 5-a luna de viata intrauterina.

Nu toate vaginele au himen. Himenul este membrana care acopera intrarea in vagin si care se rupe la primul contact sexual (de aici si sangerarea). Insa exista si femei care nu au himen deloc si care, evident, nu sangereaza la primul contact sexual. La capatul opus se afla femeile cu himenul prea gros, care necesita interventie chirurgicala pentru indepartarea acestuia. Insa majoritatea femeilor au un himen destul de elastic si fragil, care se poate rupe chiar si in timpul unor exercitii sportive sau in urma introducerii unui tampon.

Cele mai multe terminatii nervoase se afla la 3 cm de la intrarea in vagin. Iar punctul G se afla la 5 cm de la intrarea in vagin. Asa ca nu ai nevoie de un mascul chiar foarte bine dotat care sa te duca pe culmile placerii, ci doar de un barbat care stie ce face.

Vaginul miroase a mosc. Cand vaginul este curat si sanatos, acesta are un miros natural, placut, de mosc. Mirosul este de fapt un cocktail de feromoni si un stimulent sexual pentru orice barbat.

Stiai ca?… un vagin sanatos este mai curat decat gura!

Exista meseria de dezvirginator! Dezvirginatorii sunt dintr-o regiune a Indiei si sunt foarte bine platiti pentru ce fac. Femeile care inca nu se pot casatori deoarece au himen apeleaza la acestia.

Nu pierzi nimic in vagin. Daca iti este frica de introducerea unui tampon in vagin deoarece l-ai putea pierde in uter, stai linistita. Acest lucru nu se poate intampla deoarece vaginul se “inchide” la capatul superior, insa comunica cu uterul prin cervix (care este ca o bariera intre uter si vagin). Asadar, orice introduci in vagin, chiar si jucarii sexuale, acestea nu vor ajunge in uter.

Labiile mici sunt asimetrice. Cam 85-90% din femei au labiile asimetrice, insa asta nu reprezinta nicio problema. De fapt, este chiar normal, insa foarte multe femei care sunt in aceasta situatie apeleaza la chirurgia estetica pentru infrumusetarea zonei.