Ce poti face cu o diploma in economie? 

De-a lungul diplomei in economie, veti invata sa comunicati, sa gestionati date complexe, sa rezolvati probleme, abilitati analitice si cum sa utilizati programe software specializate, toate in intervale de timp stabilite. Aceste abilitati va vor permite sa explorati cai de cariera in finante, statistici, date si afaceri. 

Unele dintre aceste cai de cariera pentru absolventii de economie includ: 

  • Economist 
  • Analist de risc financiar 
  • Analist de date 
  • Cercetator 
  • Consultant 
  • Actuar 
  • Agent de bursa 
  • Dezvoltator de business 

Ce este economia?

Economia este stiinta practica si teoretica a producerii si distribuirii bogatiei. Se bazeaza pe sistemul de productie, cumparare si vanzare de bunuri si servicii.

Ca stiinta sociala, se preocupa in primul rand de comportamentul si relatiile dintre oameni si societati, iar economia este aplicata in lumea reala pentru a studia si analiza activitatile si interactiunea dintre oameni, piete si guverne.

Desi exista diferite subdiviziuni ale economiei, cele doua domenii principale de studiu sunt microeconomia si macroeconomia.

Microeconomia este studiul dinamicii dintre indivizi si industrii, un studiu mai concentrat al disciplinei mai largi a macroeconomiei, care este studiul activitatii economice a unei piete sau tari intregi.

Economia este o disciplina relativ moderna, iar Adam Smith este considerat pe scara larga ca parintele economiei moderne, care a dezvoltat ideea de economie clasica (sau economie liberala) in secolul al XVIII-lea.

A crescut considerabil ca domeniu si acum incorporeaza o serie de alte subiecte, inclusiv sociologia, geografia, dreptul si multe altele pentru a dezvolta intelegerea noastra colectiva a sistemelor economice care exista astazi.Ce ai putea gasi la un curs de licenta in economie?

Majoritatea diplomelor de economie dureaza trei sau patru ani si sunt predate in principal prin prelegeri si seminarii. Continutul unui curs de licenta in economie depinde in mare masura de daca un student opteaza pentru un curs de licenta sau de licenta. Cursurile de licenta in economie folosesc matematica si teoria statistica aplicata teoriei economice si sunt concepute pentru studentii care doresc sa profite de un fundal in matematica pentru a-si imbunatati intelegerea lumii de astazi.

Pe de alta parte, studentii de licenta in economie nu vor fi obligati sa foloseasca atat de multa matematica, deoarece folosesc metode mai calitative.

Pentru diplome comune cu onoare, o diploma de licenta in economie este mai probabil sa fie combinata cu un subiect bazat pe stiinta, cum ar fi matematica, in timp ce un curs de licenta economica ar putea fi combinat cu diferite subiecte, inclusiv limbi straine, politica si psihologie.

Adesea, ambele cursuri vor incepe cu aceeasi programa fundamentala de economie, inainte de a diverge mai tarziu in curs, deoarece studentii se specializeaza intr-o anumita ramura a economiei. Ambele se bazeaza, de asemenea, pe cercetarea empirica si dezvoltarea unei intelegeri a teoriei economice, ceea ce inseamna ca analiza problemelor si tratarea numerelor sunt esentiale pentru ambele cursuri.

Ce ar trebui sa studiez pentru a face o diploma in economie?

Raspunsul scurt este matematica. Desi programele de licenta necesita mai putine abilitati matematice, aceasta ramane o disciplina centrala in cursurile de economie, iar cele mai prestigioase cursuri de economie necesita note mari la matematica.

Economia este o disciplina din lumea reala, astfel incat cursuri precum istorie si politica pot ajuta un potential student la economie sa dezvolte o intelegere a lumii, inclusiv a sistemelor care o guverneaza si a evenimentelor care au contribuit la modelarea acesteia.

Unele scoli si colegii ofera economie si aceasta ar fi o alegere recomandabila pentru studentii care aspira la economie, in timp ce fizica si matematica sunt printre disciplinele scolare tipice studiate de studentii la economie.

Merita sa luati in considerare ce ramuri ale economiei sunt de interes sau unde vedeti ca va duce cariera, deoarece acest lucru poate face mai usor sa decideti ce materii sa studiati. Daca munca in strainatate este de interes, atunci poate ca studiul unei limbi straine ar fi o alegere buna, sau poate managementul, daca asta ar putea ajuta perspectivele viitoare de cariera.Ce fac absolventii de economie?

Abilitatile dezvoltate prin studierea economiei sunt incredibil de versatile si pot fi folosite intr-o gama larga de industrii – pana la sfarsitul cursului, un absolvent de economie se va simti confortabil sa se ocupe de numere, precum si cu experienta in utilizarea tehnicilor inovatoare pentru a depasi problemele.

Ei vor fi dezvoltat o minte analitica alaturi de o puternica constientizare economica a lumii, abilitati care pot fi transferate in numeroase industrii. Multi profesionisti din domeniul bancar si contabil detin diplome in economie. Pentru orice cariera legata de finante, o diploma in economie este o baza buna pe care sa o construiti.

Rolurile in analiza datelor, cum ar fi un actuar sau un analist de investitii, sunt cariere tipice pentru un absolvent de economie.

Pentru cei care doresc un loc de munca direct legat de economie, se recomanda studii suplimentare. Din fericire, exista o serie de oportunitati de master si doctorat, iar aceste cursuri ofera studentilor sansa de a se specializa in continuare si de a efectua cercetari detaliate in domenii de interes. Un absolvent de economie va avea niste abilitati unice si foarte cautate si, in majoritatea cazurilor, perspectivele de angajare sunt bune.


Oameni celebri care au studiat economia

O proportie semnificativa dintre liderii mondiali si de afaceri au studiat economia la universitate, asa ca absolventii de economie sunt in companie buna. Meg Whitman, CEO al Hewlett Packard si fost CEO al eBay a studiat economia la Universitatea Princeton si Universitatea Harvard, in timp ce magnatul american de afaceri Warren Buffett a primit un master in economie la Columbia Business School in 1951.

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan este, de asemenea, absolvent de economie, alaturi de alte personalitati politice, inclusiv fostii presedinti ai SUA George W Bush si Gerald Ford. Culturistul si actorul devenit politician Arnold Schwarzenegger are si o diploma in economie.

Unele fete celebre mai putin evidente care au obtinut diplome in economie includ cantaretul Lionel Richie, managerul de fotbal Arsene Wenger si comediantul Russell Howard.