Te-ai intrebat vreodata cum te simti acasa sau cum te face sa te simti tot ce te inconjoara acasa? Cu siguranta, in ultimele luni, ai reflectat asupra acestei probleme si ai facut chiar si cateva modificari in cautarea unui sentiment mai mare de confort.

Cautarea bunastarii este o constanta a fiintei umane si, din cele mai vechi timpuri, am urmarit visul fericirii in toate sferele vietii noastre. Caminul nu scapa nici de aceasta persecutie, deoarece, de fapt, exercita o influenta puternica asupra noastra.

Din acest motiv, pe fundalul decoratiei noastre si al altor decizii legate de camin, este intentia de a transforma spatiul nostru de locuit intr-un autentic paradis de pace , un refugiu in care sa ne simtim confortabil si conectat cu fiinta noastra.

Realizarea acestei stari de bine la domiciliu este la fel de usor ca sa elimini din ea toate obiectele care te dauneaza si care te afecteaza negativ.

„Realizarea acestei bunastari acasa este la fel de usoara ca eliminarea tuturor obiectelor care va dauneaza si care va afecteaza negativ”, spune Elisabet Temporal, creatoare si promotor al conceptului de miscare de detoxifiere acasa . O filozofie a vietii bazata pe ideea ca „casa ta esti tu” .

Inca de la inceput, Elisabet se asigura ca beneficiul cel mai evident al aplicarii acestei miscari este acela de a experimenta acel sentiment de recunostinta permanenta cand ajungeti acasa, precum si dorinta de a va intoarce si de a va bucura de timpul petrecut in ea. O stare de bine care nu ramane intre acei patru pereti, ci „este extrapolata la exterior”, influentand pozitiv chiar modul in care te raportezi la cel mai apropiat mediu.

Pentru Elisabet, toate aspectele importante ale vietii (munca, partenerul, respectul de sine etc.) sunt reflectate in anumite zone ale caminului: bucatarie, baie, sufragerie … Deci, trebuie doar sa descoperi unde te afli. ea reflecta fiecare, sa ia masuri si sa interfereze cu ei prin ordine constienta. In cele din urma, este vorba despre „deblocarea situatiilor in care v-ati blocat”, explica expertul in ordine si detasare, intern si extern, pentru a fi mandru de fiecare colt.

„Lucrul bun despre detoxifierea la domiciliu este ca iti ofera puterea de a-ti schimba viata si de a o imbunatati fara a pleca de acasa”, spune el . Prin urmare, adauga el, este un exercitiu de „imputernicire in care ai fraiele propriei vieti pentru a alege ce vrei in ea si ce nu”.

Daca doriti sa detoxifiati si sa detoxifiati casa, iata o serie de recomandari. Pentru a le pune in practica, cel mai important lucru este, potrivit creatorului sau, sa stie ca „toate actiunile sunt facute din constiinta si nu din inertie” .

Detasare

Primul si cel mai important lucru este sa decizi ce vrei sa simti in casa ta : ce sentiment vrei sa experimentezi in acea camera specifica, ce obiecte vrei sa pastrezi si care ar trebui sa iasa, unde sa le plasezi, ce criterii trebuie sa urmezi pentru a le ordona etc.

Pentru a incepe aceasta luare a deciziilor, este indicat sa incepeti cu „gaurile negre”, acele puncte in care aveti tendinta sa lasati toate acele obiecte care nu au un loc atribuit, cum ar fi mobilierul holului, blatul de bucatarie sau masa de bucatarie. sala de mese Indepartarea acelor puncte negre din casa va va aduce claritatea mintii pe care o veti observa imediat .

Ordine constienta

Dupa ce ati luat deciziile corespunzatoare, este esential sa le mentineti si sa le urmati. Adica, daca alegeti un loc pentru fiecare lucru, trebuie sa va respectati propriile criterii si sa puneti fiecare lucru la locul sau dupa utilizarea lui. Prin cresterea constientizarii in fiecare moment si crearea de obiceiuri intre toti membrii casei , va fi intotdeauna mai usor sa fie organizat totul.

De asemenea, prin ordine constienta, puteti comanda fiecare camera in functie de un obiectiv specific. De exemplu, daca doriti o baie in care este usor sa gasiti ceea ce aveti nevoie, veti cauta mobila si solutii care sa va conduca: sertare in loc de usi, compartimente interioare pentru a delimita spatiile etc.

Curatare fizica

Chiar daca nu va place curatarea, exista formule care sa faciliteze aceasta sarcina.Cum ar fi sa faci un masaj, sa faci un dus relaxant sau sa aplici hidratant.

Daca casa dvs. sunteti voi, curatati-va de dragoste si faceti-o cu produsele si ustensilele pe care le considerati cele mai bune pentru a obtine bunastarea pe care o cautati. Curata suprafetele cu intentia de a ingriji si proteja fiecare element si patrunde dragostea cu fiecare trecere.

Curatarea energiei

Uneori curatarea cu apa si sapun nu este suficienta, asa ca trebuie sa recurgi la alte metode pentru a lasa camera complet curata. Pentru aceasta, nu este necesar sa desfasurati minune, deoarece, de cele mai multe ori, este suficient sa deschideti geamurile si sa lasati aerul sa curga prin camere, astfel incat bunastarea sa revina in fiecare camera.

Cu toate acestea, daca doriti sa mergeti mai departe, va puteti ajuta cu lumanari, tamaie, palo santo, aromaterapie sau minerale . Exista mai multe optiuni simple pentru a realiza acea curatare a energiei, fara a fi nevoie sa fiti un expert in vreun domeniu. Cel mai important este intentia pe care o introduceti si evaluati cum va simtiti dupa ce o faceti.

Plante

In detoxifierea caselor , plantele sunt folosite pentru a obtine mai multa armonie in spatiu . Plasarea plantelor acasa va face ca incaperile sa ia un aer diferit si ca energiile vor fi mai benefice pentru dvs.

In plus fata de conectarea cu natura, modul dvs. de a avea grija de acestea va va oferi informatii foarte valoroase despre modul in care va raportati la voi. Sunt ca o oglinda a autocunoasterii: spuneti-mi cum sunt plantele voastre si va voi spune cum va tratati.

Decoratie si frumusete

Decorarea in detoxifiere acasa foloseste elementele care te fac sa simti ceea ce iti doresti in fiecare camera, indiferent de ceea ce dicteaza moda sau tendintele. Analizati ce senzatie doriti sa experimentati in fiecare loc si completati-o cu obiecte care fac ca aceasta emotie sa infloreasca in voi .

Constientizarea acestor elemente si decorarea corespunzatoare va face ca atat dvs., cat si casa dvs. sa vibreze la o frecventa mult mai mare.