Desi pentru multi oameni Frankfurt inseamna doar poarta de intrare in Europa, pe langa aeroportul sau, are mult mai mult. Suntem in fata capitalei financiare a Germaniei. Din acest motiv, nu trebuie sa ignoram numarul sau bun de zgarie-nori. De asemenea, puteti face o plimbare de-a lungul raului Main, numit popular „Main-hatttan”. Vrei sa afli mai multe despre acest oras minunat?

Repere din Frankfurt

Orasul Frankfurt are un numar bun de monumente si cladiri interesante. Crezi ca daca ne aprofundam in unele dintre ele?

Turnul Main

Este turnul principal al orasului si singurul dintre zgarie-norii sai care ofera publicului privelisti ale orasului. De aici puteti vedea privelisti minunate ale peisajului orasului Frankfurt. Puteti profita de ocazie pentru a servi un aperitiv in restaurantul „Main Tower”.

Europaturm

Asa-numitul Torre de Europa este un turn de telecomunicatii. Este adesea numit de catre localnici „Sparanghelul Ginnheim”. Are o inaltime de 337,5 metri, similara cu cea a Turnului Eiffel din Paris. Prima dedicata difuzarii de la Frankfurt.

Turnul Commerzbank

Un zgarie-nori care a fost construit intre 1994 si 1996. Multa vreme a fost cea mai inalta cladire de pe batranul continent. Domnia sa a durat pana in 2003, cand Palatul de Triumf, situat la Moscova, a fost insarcinat cu depasirea lui. Ceva curios este ca are 9 gradini la diferite inaltimi in interiorul sau.

Romer

Ne aflam in fata unui important monument situat in orasul Frankfurt. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost partial distrusa si a afectat casele din jur, dar a fost reconstruita ulterior. Este situat in piata Romerberg si este destul de vizitat datorita istoriei sale impresionante, deoarece are peste 600 de ani.

Repere din Frankfurt

Taverne de cidru din Sachsenhausen

In oras, bautura tipica este „Apfelwein” sau „Ebbelwoi”, un elixir alcoolic usor preparat din mere in regiunile din jurul Frankfurtului. Cele mai bune taverne de cidru le gasesti in cartierul „Sachsenhausen” din Frankfurt, la sud de orasul vechi.

Romerberg

In spaniola inseamna Muntele Roman. Ne aflam in fata unei piete importante care formeaza inima istorica a Frankfurtului si unde se afla cladirea Primariei, Romerul pe care l-am mentionat deja. Este flancat de mai multe case cu structuri tipice din lemn. Aceasta piata a fost locul unde au avut loc primele targuri de la Frankfurt in secolul al XIII-lea.

Strada comerciala Zeil

Locul principal de cumparaturi din Frankfurt. Vioiul „Zeil”, care este cunoscut si sub numele de „Al cincilea bulevard al Germaniei”. Pe aceasta strada poti cumpara aproape orice. Veti vedea de la primele lanturi de lux pana la tot felul de magazine. De asemenea, are un centru comercial de 10 etaje, „Zeil Galerie”.

Palmengarten

A fost fondata in 1868 de un grup de cetateni din Frankfurt. Aceasta Gradina Botanica ne poarta intr-o calatorie prin horticultura, de la savana africana pana la plante tropicale exotice si gradini de flori care provin din Europa. Este posibil sa vezi aproximativ 6.000 de specii botanice diferite din intreaga lume.

Muzee din Frankfurt

In ceea ce priveste muzeele, se remarca Goethe Haus, deoarece in acest oras s-a nascut Goethe, cel mai important scriitor din Germania. Desi casa a fost distrusa in al Doilea Razboi Mondial, a fost restaurata in forma sa originala cu mobilier si alte obiecte din familia Goethe.

De asemenea, retineti „Museumsufer”, asa-numita Ribera de los Museos, langa raul Main. Exista Muzeul German de Cinema sau Muzeul de Arte Frumoase. Un alt loc interesant este Muzeul Senckenberg, cel mai mare centru de istorie naturala din Germania, sau Muzeul de Arta Moderna.

Biserici din Frankfurt

In ceea ce priveste bisericile, Frankfurt se remarca prin Paulskirche, biserica Sfantul Paul. Construit intre 1789 si 1833, este leaganul democratiei germane si sediul primului parlament german ales in mod liber in 1848. Astazi este folosit pentru evenimente speciale si expozitii.

Justinuskirche (Biserica Sfantul Iustin) se afla in Hochst si este una dintre cele mai vechi cladiri religioase din oras si din Germania.

Catedrala San Bartolome

Catedrala merita o mentiune separata. In anii 1562 si 1792 a avut loc incoronarea mai multor imparati germani, fiind numite Kaiserdom (Catedrala Imperiului). In anii 1950 era cel mai inalt punct din oras, cu 96 de metri.