Daca te-ai intreba ce sa faci in Praga? Nu va faceti griji, aici am sa va povestesc despre cele mai bune locuri, astfel incat sa fiti pregatiti pentru urmatoarea calatorie in Europa.

Praga este cunoscuta drept orasul celor 100 de turnuri pentru marea sa padure de turnuri si clopotnite.De fapt, este una dintre cele mai vizitate din lume pentru ca este considerata frumoasa.

Acest lucru se datoreaza diverselor sale atractii care te vor lasa fermecat. Asa ca nu ratati detaliile pentru a cunoaste Praga.

Unde este Praga? 

Praga, unde este? Acest oras este situat in Cehia chiar in Centrul de Nord-Vest al Europei, fiind alaturi de Germania si Polonia.

De asemenea, va spun ca locatia din Praga este super privilegiata deoarece sunt multe de vizitat in acest loc.

1. Orasul Vechi

In primul rand, in timpul verii multi turisti intra in Praga pentru a face o plimbare prin Piata Orasului Vechi.

In acest loc deosebit si caracteristic datorita arhitecturii sale in stil gotic si baroc, veti vedea strazi inguste uimitoare si cladiri interesante. 

Din cele de mai sus va povestesc despre biserica Maicii Domnului din Tyn, atat de frumoasa arhitectura gotica tarziu a fost construita in secolul al XIV-lea este intinsa si foarte inalta cu doua turnuri emblematice de 80 de metri inaltime. 

Pe de alta parte, nu trebuie sa ratati Primaria Veche din Praga, o alta cladire grozava in acelasi stil gotic construita in secolul al XVIII-lea si care va asigur ca va va fura privirea. 

De asemenea, daca vizitati orasul vechi, veti vedea chiar in centru o statuie in onoarea lui Jan Hus, un filozof ceh care a fost ars de viu pentru atitudinea sa impotriva bisericii. 

Un fapt pe care il impartasesc cu voi este ca ei sarbatoresc Anul Nou aici, pun o piata de festivitati tocmai de Paste si Craciun.

In plus , sunt proiectate meciuri de hochei si fotbal, acum stii altceva de facut in Praga. 

2. Vizitati Podul Carol 

Va spun ca Podul Carol era cunoscut anterior drept Podul Judith, dar acesta a fost demolat de o mare inundatie.

Mai tarziu, pentru a-l reconstrui, imparatul Carol al IV-lea i-a cerut arhitectului Peter Parler sa dirijeze constructia si pana in anul 1402 a fost finalizata, denumindu-l drept pod de piatra sau pod de Praga, cu toate acestea, a fost redenumit Podul Carol. 

Va spun ca Podul Carol este cu adevarat rezistent si a rezistat la cinci inundatii majore, cu asta este asociata o legenda care raspunde fortei sale.

De asemenea, se spune ca la mortarul folosit in constructie au fost adaugate oua pentru a imbunatati calitatea mortarului, ceea ce a facut podul sa ramana in picioare. 

De fapt, v-am povestit deja putin despre istoria sa, dar acum va voi spune ce veti gasi pe aici. 

In timpul plimbarii prin acest pod ciudat vei observa 30 de statui in stil baroc, majoritatea reprezentand sfinti venerati ai Republicii Cehe, un loc bun care rezolva ce sa faci in Praga. 

Un fapt wow este ca cea mai veche statuie pe care o veti gasi pe aici este cea a lui San Juan Nepomuceno.

Cine este un protector al calomniilor si inundatiilor, trebuie sa stii si ca este traditie sa atingi relieful sfantului cu o baza de bronz si sa-ti pui o dorinta. 

In sfarsit, in turul tau ar trebui sa fii atent la turnurile care se afla la capete, unul este Stare Mesto, Mala Strana si Turnul Orasului Vechi, toate sunt surprinzatoare si nu trebuie sa le ratezi. 

3. Ce sa faci in Praga: Intra in Castelul Praga 

Cu siguranta, Castelul Praga este foarte ciudat pentru ca nu este castelul tipic medieval pe care suntem cu totii obisnuiti sa-l vedem.

De fapt, acest loc este un set de palate grandioase si cladiri care sunt legate prin strazi inguste.

De fapt, s-ar putea spune ca istoria Turismului Orasului Praga incepe cu acest minunat castel considerat unul dintre cele mai mari din lume.

Initial a fost construita pentru a fi resedinta pentru regii Boemiei, iar in 1918 a devenit resedinta presedintelui Republicii Cehe unde isi gazduieste biroul. 

La fel, asa cum am mentionat deja, Castelul Praga este unul dintre cele mai mari din lume, asa ca aici veti gasi multe cladiri cu valoare arhitecturala unica.

Printre acestea se numara:

 • Catedrala Sf. Vitus: simbol al Pragai 
 • Aleea Aurului: adaposteste case foarte colorate in care locuiau aurarii din Praga 
 • Vechiul Palat Regal: A fost creat in secolul al IX-lea ca un palat primitiv din lemn 
 • Bazilica si Manastirea Sfantul Gheorghe:  a fost fondata in anul 920 si in prezent expune colectia de arta boema din secolul al XIX-lea a Galeriei Nationale din Praga 
 • Turnul Daliborka: o inchisoare ciudata din oras 
 • Turnul Negru : a fost o inchisoare care a luat foc, de aceea se numeste turnul negru 

Una dintre principalele atractii este Castelul Praga, asa ca acum stii ce sa faci in Praga, vei fi impresionat cand il vei vedea. 

4. Un loc emblematic din Praga este Ceasul Astronomic

Pe de alta parte, v-am povestit anterior despre Orasul Vechi unde veti gasi cladirea primariei.

Tocmai acolo se afla celebrul ceas astronomic, o emblema medievala construita in 1410.

Probabil ca ceasornicarul Hanus a fost autorul acestui ceas, trebuie sa va spun cat de minunat este ca exista chiar o legenda ca pentru ca ceasornicarul sa nu-si reproduca munca consilierii l-au lasat orb. Infricosator! 

De fapt, daca te uiti cu atentie la ceasul astronomic iti vei da seama ca este alcatuit din trei parti. 

 1. Este format dintr-o sfera care este un ceas, la inceput functia sa nu a fost aceea de a spune ora, ci de a reprezenta orbitele soarelui si ale lunii. 
 2. Interiorul ceasului are si calendarul Josef Manes reprezentand lunile anului, semnele zodiacului si stema orasului vechi.
 3. In fine, de fiecare data cand ceasul bate orele vei aprecia o parada a celor 12 apostoli care ies prin ferestrele de sus ale ceasului. Veti gasi si figuri precum turcul, lacomia, vanitatea si moartea. 

Asa ca stii deja ca atunci cand treci prin orasul vechi trebuie sa fii atent la orele pentru a putea observa parada Ceasului Astronomic.

5. Cunoasteti cartierul evreiesc

In trecut, la Praga a existat comunitatea evreiasca care pana in secolul al X-lea era deja persecutata in primele cruciade.

Pentru a se proteja, ei s-au stabilit chiar in ceea ce cunoastem astazi drept cartierul evreiesc in care locuiau departe de orice, insa cel care a reusit ca evreii sa aiba primele lor drepturi a fost imparatul Iosif al II-lea.

La fel, mentionasem deja ca este o comunitate, prin urmare aceasta zona a fost conditionata sa aiba cea mai buna calitate a vietii posibila, asa ca acest cartier gazduieste cateva atractii grozave pe care ti-ai dori sa le cunosti. De aceea va spun care sunt.

 • Sinagoga Veche-Noua

Considerat cel mai vechi din cartierul evreiesc, stilul sau este gotic tarziu si se spune ca adaposteste ramasitele miticului Golem al turismului din Praga.

 • Sinagoga spaniola

Numit astfel pentru ca este influentat de arta mudejara a Alhambra si expune obiecte de aurara si expozitia despre istoria evreilor din Boemia si Moravia din 1780 pana in al Doilea Razboi Mondial.

 • Sinagoga Pinkas

A fost un loc de rugaciune pentru evreii Horowitz, un fapt interesant este ca pe peretii lui veti vedea scrise numele a aproximativ 80.000 de victime.

Din acest motiv este cunoscut in prezent ca Monumentul evreilor din Boemia si Moravia care au fost victime ale Shoah-ului.

 • Vechiul cimitir evreiesc

Cu siguranta cu ochiul liber se pot vedea 12.000 de pietre funerare, insa se spune ca in cimitir sunt ingropate peste 100.000 de cadavre de evrei.

Pe de alta parte, in afara acestui site veti gasi Sinagoga Klaus si Sala de Ceremonii, care a fost una dintre cele mai mari din ghetoul evreiesc.

Va invit sa aflati despre istoria cartierului evreiesc si fiecare loc care il reprezinta, inca o activitate de facut la Praga.

6. Stare Mesto si Turnul de Pulbere

Anterior v-am mentionat deja orasul vechi pentru ca in ceha se traduce prin Stare Mesto.

In aceasta bijuterie se afla Torre de la Polvora, despre care se credea initial ca functioneaza ca turn de aparare.

Este insa cladirea care marcheaza inceputul drumului regal care duce la Castelul Praga.

Turnul de praf de pusca a protejat aceasta substanta de armata, ceea ce explica denumirea ei.Se caracterizeaza prin faptul ca este un turn in stil gotic care are 65 de metri inaltime.

Si in interior vei gasi imagini divine si statui ale regilor boemii. In plus, va puteti bucura de o vedere panoramica excelenta a Orasului Vechi pe terasa Turnului de Pulbere.

7. Ce sa faci in Praga? Mala Strana va asteapta

Incepand sa va spun ca Mala Strana este cunoscut ca micul cartier al Pragai si, de asemenea, ca unul dintre cele mai vechi din oras.

De fapt, orasul a fost impartit in doua, partea dreapta a fost locuita de populatia burgheza si nativa ceha.

Iar stanga era formata mai ales din italieni si germani, trebuie sa faci aceasta activitate la Praga.

In cartierul Mala Strana veti gasi magazine care ofera curiozitati precum parfumuri personalizate.

Tot in piata va veti bucura de varietati de restaurante si baruri. Pe de alta parte, va spun mai multe atractii de vazut pe aici:

 • Palatul Wallanstein
 • Biserica Sfantul Nicolae
 • Zidul Lennon este un zid de graffiti legat de grupul muzical The Beatles, destinat in special lui John Lennon.
 • Insula Kampa, unde va veti bucura de o perioada de liniste, de o cafea buna si veti aprecia cateva sculpturi.

8. Casa Franz Kafka

Casa Franz Kafka este un muzeu foarte ciudat, cu un stil foarte caftan, care expune lucrarile, scrisorile si scrisul de mana ale autorului mentionat mai sus.

A fost inaugurat in 2005 si este impartit in doua spatii, primul este camera spatiului existential care explica modul in care Praga l-a influentat pe autor.

Iar a doua este camera de topografie imaginara in care este studiat fiecare sit mentionat in opera lui Kafka.

Ceva curios pe care il veti gasi in acest muzeu este opera lui David Cerny o fantana care se ocupa cu doi barbati care urineaza pe silueta Republicii Cehe si scriu fraze in apa. 

Puteti chiar sa participati trimitand un mesaj la numarul care se afla in sursa cu fraza pe care doriti sa o scrie.

8. Ce sa faci in Praga? 

Dintre atractiile din Praga gasim Metronomul care se afla langa parcul Petrin, acesta este un aparat care este folosit in muzica pentru masurarea timpului.

Se stie ca, atunci cand Mozart a vizitat Praga, a spus ca este un oras cu mult ritm si datorita acestui lucru Vratislav Novak a proiectat acest metronom urias pentru a surprinde perceptia artistului despre Praga.

Sa stiti ca astazi este o mandrie pentru locuitorii din apropiere si merita sa o cunoasteti pentru ca este una dintre curiozitatile orasului Praga.

9. Ultimul lucru de facut la Praga: nu poti rata teatrul negru

Teatrul negru este unul dintre cele mai complexe spectacole, chiar fiind din China, orasul Praga a fost cel care si-a insusit-o.

Va spun ca aceasta consta in oferirea unui spectacol in care scena si actorii sunt complet in negru.

Care se joaca cu perspectiva vizuala a privitorului cu lumini ultraviolete si costume speciale, scopul spectacolului este de a da viata tuturor elementelor scenei.

Fara indoiala, in vizita ta la Praga ar trebui sa vezi un spectacol de teatru negru, deoarece Praga ofera unele dintre cele mai bune lucrari. 

In cele din urma, este un fapt ca am ajuns deja la sfarsitul acestor 9 puncte de lucruri de facut in Praga.