Stilul de decor tropical evoca un sentiment de liniste, pace si armonie, cu radacinile sale adanci ingropate in Caraibe si insulele Hawaii. Acest stil este perfect pentru orice spatiu din casa ta: bucatarie, dormitor, living, sufragerie, baie si chiar gradina. Decorarea in stil tropical face ca orice spatiu sa se simta viu si vibrant.

Atunci cand alegem acest stil de decor, culorile tropicelor inunda fiecare dintre pereti, transportandu-ne pe acele plaje paradisiace unde visam sa fim atat de mult. Acea frumoasa mare albastra si vegetatia luxurianta, le putem reproduce in casele noastre. Trebuie doar sa stim sa combinam toate aceste elemente pentru ca locuinta noastra sa devina o insula caraibiana in interiorul orasului.

Acest stil de decor nu este doar pentru cei care locuiesc pe o insula din Caraibe, il poti adopta si daca iti place culoarea si bucuria detaliilor tropicale.

Cu un decor tropical este posibil sa combinati mai multe culori, inclusiv albastru si verde, culori tipice ale marii, cu o multime de fructe si modele florale pentru a obtine un rezultat cu adevarat caraibean si racoritor si pentru a crea o atmosfera placuta.

De asemenea, poti adauga cateva elemente decorative in tonuri rosiatice sau portocalii care sa atraga atentia fara a incarca mediul inconjurator, deoarece vor adauga viata si intensitate spatiului nostru colorat si deosebit. Includerea de fotografii sau panze cu plante si detalii florale va fi, de asemenea, cheia atunci cand ne transporta in regiunile exotice din Caraibe, deoarece acestea vor oferi camerei noastre o nota luxurianta si salbatica. In plus, acest stil de panze se combina perfect cu toate tipurile de mobilier, asa ca nu va trebui sa ne facem griji ca acestea se combina cu restul decorului.

Un alt truc care ne va veni la indemana atunci cand ne transportam intr-un mediu tropical este sa includem picturi cu pesti sau pasari ale paradisului precum tucani sau flamingo, deoarece acestea sunt inca una dintre cele mai clasice caracteristici ale acestor peisaje pe care incercam sa le imitam. De asemenea, putem folosi fotografii sau picturi cu fructe, peisaje pe plaja si palmieri.

Pentru mobilier si obiecte decorative, ratanul si fibrele naturale se potrivesc foarte bine cu trendul tropical. Introdu cateva elemente din ratan in camera de zi, cum ar fi o lampa, niste cosuri, scaune sau alte piese de mobilier din casa, perne pentru sufragerie sau camere pline de modele si culori.

Fara indoiala, poti obtine un paradis tropical prin plante si flori. Vegetatia este un aspect esential al unei paduri tropicale si ne va ajuta foarte mult sa simtim ca suntem cu adevarat la tropice. De la frumoasele violete africane si cactusi superbi pana la ferigi maiestuoase si palmierii impresionanti, aceste plante exotice sunt ideale pentru decorarea camerelor si exterioarelor, oferind o nota mai naturala si mai verii.

Nu trebuie sa uitam ca amenajarea unei camere sau a unui spatiu care sa se adapteze unui anumit stil este inca ceva foarte personal, asa ca rezultatul final va depinde in totalitate de viziunea noastra personala. Poti include tot ce iti place.

Obiectivul acestui stil de decor este de a realiza un spatiu proaspat, colorat si plin de viata, asa cum doar stilul tropical il poate oferi.