Este o traditie veche: tort, cadouri, cateva jocuri — petrecerile de aniversare sunt indragite de copii si adulti de toate varstele.

Petrecerile de aniversare sunt grozave cand tu esti cel sarbatorit. Dar pentru parinti, organizarea unei petreceri de nastere pentru un copil poate parea o sarcina descurajanta. Pentru unii, ideea de a planifica o petrecere este coplesitoare. Pentru altii, costul organizarii unei petreceri de nastere ar putea fi un factor de descurajare. Intelegem provocarile care pot aparea atunci cand este timpul pentru o alta zi de nastere – dar nu subestimati importanta unei sarbatori de ziua de nastere. Daca esti in cautarea mesajelor de la multi ani intra pe https://mezi.ro/ unde vei gasi numeroase articole despre mesaje, urari, felicitari si altele.

1. Onoreaza-ti copilul

Daca sunteti in cautarea unor modalitati simple de a va ajuta copilul sa-si creasca stima de sine, atunci o petrecere de ziua de nastere este un loc bun de inceput. Daca aveti mai mult de un copil, o sarbatoare a zilei de nastere este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-ti invata copiii cum sa sarbatoreasca si sa onoreze fiecare reper al celuilalt. O petrecere de nastere este o oportunitate grozava de a-ti face copilul sa se simta special pentru ca este pur si simplu ceea ce este.

Gandeste-te bine: o petrecere de nastere nu celebreaza realizarile academice sau realizarile atletice. Nu se bazeaza pe talentele sau eforturile lor de a invata un instrument muzical sau o limba straina. Este pur si simplu o modalitate de a-i arata copilului tau ca este special pe cont propriu.

2. Faceti Amintiri

Sigur, exista o psihologie a sarbatoririi zilelor de nastere de luat in considerare, dar importanta sarbatoririi zilei de nastere a copilului tau poate fi gasita si printre paginile albumelor foto de familie. Pe masura ce copilul tau creste, isi va petrece mai mult timp creandu-si propriile amintiri cu prietenii. Vor merge in locuri fara tine, vor incerca lucruri fara tine si vor experimenta multe lucruri singuri. Asa ca profitati la maximum de timpul pe care il petreceti impreuna. Planificarea unei petreceri va ofera sansa de a crea amintiri cu copilul dvs., iar acele amintiri sunt cadouri de care va puteti bucura amandoi in anii urmatori.

3. Incurajeaza prieteniile

Cand iti incurajezi copilul sa invite prieteni la o petrecere, ii arati ca pretuiesti prieteniile pe care le-au facut cu colegii lor. Dorinta ta de a gazdui un eveniment special pentru prietenii lor ii incurajeaza, de asemenea, sa construiasca si sa intareasca prietenii.

Petrecerile de nastere ofera copiilor sansa de a socializa in afara limitelor scolii. Ei nu trebuie sa stea linistiti la birourile lor si nu se implica in activitati academice. In schimb, se joaca si se implica in activitati care le plac tuturor.

4. Intelegeti trecerea timpului

Copiii nu se nasc cu o intelegere a timpului. Depinde de parintii lor sa-i invete sa inteleaga cum trece timpul. Cand faci un punct pentru a sarbatori, mai ales cand sarbatoresti ziua de nastere a unui prescolar, ii inveti copilul despre varsta, cresterea si alte concepte de timp, cum ar fi datele, lunile si anii.

Da, vor primi acest lucru si la scoala, dar atunci cand ii oferi unui copil un exemplu tangibil de care sa-l tina – cum ar fi ziua de nastere – ajuta sa conduca conceptul acasa. De asemenea, copiii asteapta cu nerabdare sa devina mai mari. Invatandu-i despre zilele de nastere, le poti oferi repere pe care sa le astepte cu nerabdare, cum ar fi sa imbatraneasca suficient pentru a conduce, sa le strapunga urechile sau sa mearga la scoala.

5. Invata-i pe copii sa-i celebreze pe altii

Facandu-i copilul cu dragoste de ziua lui, ii demonstrezi cum ar trebui sa trateze alti oameni in ziua lor speciala. Atunci cand il faci pe copilul tau sa se simta special prin planificarea unei petreceri de ziua lui, el va invata sa caute modalitati de a-si ajuta prietenii si membrii familiei sa experimenteze aceeasi bucurie pe care au simtit-o. In timp, ei vor incepe sa caute mai multe modalitati de a-i sarbatori pe ceilalti, oferind cadouri si planuind surprize speciale pentru altii.