Capitala portugheza se afla pe sapte dealuri si pe gura raului Tajo. Din zonele sale cele mai inalte veti putea intrezari diferite scenarii, fete ascunse pana la cele mai emblematice cladiri si privelisti de soim.

Pentru a descoperi secretele Lisabonei, precum si diferitele excursii pe care le puteti face in imprejurimile ei, veti avea nevoie de cateva zile. Daca aveti doar un weekend, cel mai bine este sa va concentrati asupra principalelor puncte ale orasului si pentru mine punctele sale de belvedere nu scapa din acea lista privilegiata.

Bairro Alto

Este un punct de belvedere foarte turistic intr-una dintre cele mai fermecatoare piete din Lisabona. Este alcatuit din doua niveluri cu gradini si exista un mic chiosc unde puteti lua o gustare si va bucurati de loc. Este foarte aproape de gradina Principe Real si se poate ajunge cu liftul care poarta acelasi nume sau pur si simplu mergand prin Bairro Alto.

De la acesta va veti bucura de vederi ale Castelului Sao Jorge, centrul nervos al Lisabonei, Chiado, zonele adiacente si alte puncte de vedere, cum ar fi Mirador de la Senora del Monte din Graca.

Liftul Santa Justa

Chiado

Un lift in inima orasului? Acesta este primul lucru pe care l-am gandit cand m-am trezit fata in fata cu liftul Santa Justa. Pantele din Lisabona sunt atat de pronuntate in anumite zone incat a devenit necesara la inceputul secolului al XX-lea proiectarea unui lift care sa lege cartierele Baixa Pombalina si Chiado.

In prezent, turistii pot folosi Liftul. Intrarea costa 5 euro si te va lasa intr-una dintre zonele cu cele mai bune privelisti ale orasului deoarece esti foarte aproape de centru si vei avea privelisti fenomenale ale castelului, raului Tajo si pietelor centrale cu vederi panoramice grozave. precum Plaza de Figueira.

Veti gasi pista de bonus pentru lift chiar cand ajungeti la ultimul etaj. In spatele tau se afla enigmatica Iglesia del Carmen, cu structura sa distrusa de un cutremur care a devastat orasul la mijlocul secolului al XVIII-lea. Intrarea te va costa 3,5 euro si vizita sa merita.

Privelistea de la Senora del Monte

Gratie

Veti gasi acest punct de vedere pe harta Lisabonei in cautarea capelei care poarta acelasi nume. Ne aflam, mai mult sau mai putin, in coordonatele opuse fata de Bairro Alto si va va placea sa vedeti perspectiva Lisabonei din partea opusa a punctului de belvedere Sao Pedro Alcantara mentionat mai sus.

Privelistea de la Castelo de Sao Jorge

In sine, o vizita la Castelul Sao Jorge este inevitabila atunci cand treceti prin Lisabona. Taxa de intrare de 7,5 euro nu va va permite doar sa admirati zidurile si interiorul castelului, ci si sa priviti intre canioane si sa va bucurati de una dintre cele mai bune privelisti ale Lisabonei.

Punctul de belvedere Portas do Sol

A fost primul punct de belvedere pe care l-am gasit in calatoria noastra la Lisabona dupa ce am coborat din tramvai in cautarea apartamentului nostru. In loc sa mergem dupa ea pentru a ne lasa bagajele, nu ne-am putut abtine sa nu ne oprim pentru a ne bucura de privelistile sale fenomenale asupra cartierului Alfama, raului si alte cartiere din jurul lui.

Daca se loveste foamea, exista un bar nou si modern numit Roof Top Bar unde poti lua sandvisuri sau salate si poti continua sa faci fotografii in jurul tau.

Belvedere Santa Luzia

Fara baruri sau chioscuri, punctul de belvedere Santa Luzia arata putin mai necinstiti decat vecinul sau mentionat anterior (punctul de belvedere El Castillo de San Jorge). Este situat langa Catedrala din Lisabona, ceea ce o face o vizita aproape inevitabila.

Cu privelistile sale va veti bucura de cartierul La Alfama la o distanta foarte mica si de gura enorma a raului Tajo la picioarele dumneavoastra.