Printre multele calamitati pe care ni le-a adus blestemul anului 2020, una dintre putinele experiente bune de care am putut sa ma bucur a fost zborul cu un balon pentru prima data in viata mea.

De asemenea, nu oriunde, ci peste peisajul frumos al Geoparcului Granada. Rasaritul bland peste acele rigole rosiatice in zori a creat in mine un sentiment pe care nu il voi uita niciodata. Si adevarul este ca, in ciuda faptului ca zborurile cu balonul cu aer cald peste locuri precum Capadocia turceasca sau templele budiste din Bagan (Myanmar) sunt mitice, adevarul este ca nu trebuie sa mergi prea departe pentru a trai o experienta minunata. , deoarece exista multe locuri bune in Spania pentru a zbura cu un balon.

Pana la momentul experientei mele cu balonul, zburasem prin aer doar cu avionul si parapanta. Acum ca stiu trei moduri de a ma simti ca o pasare, raman cu balonul.

Motivul este simplu: parcimonia cu care te ridici deasupra solului inseamna ca abia simti ca te misti (cu exceptia cazului in care conditiile si puterea vantului se schimba brusc, desigur) si, in plus, iti permite sa admiri, cu o vedere de 360 ​​de grade, schimbarea treptata a peisajului care se intinde sub cosul balonului. Este, imi imaginez, cel mai apropiat lucru de a simti ceea ce experimenteaza o pasare cand isi desfasoara aripile si aluneca calm folosind curentii termici. Cand flacara balonului se stinge si oamenii tac, este ca si cum ai fi intr-un fel de Nirvana cereasca.

Inainte de a monta in cosul balonului, si dupa ce ati vazut montajul interesant al balonului, iti dau cateva scurte instructiuni de siguranta si, daca ii intrebi, cateva notiuni despre modul de functionare a balonului. Oamenii curiosi se simt intotdeauna mai in siguranta daca stiu motivul pentru care nu vor cadea la pamant de la o inaltime de 3.000 de metri.

Apoi trebuie doar sa urci pe cos, sprijinindu-ti picioarele pe sloturile indicate si in cateva minute te bucuri de zbor. Luati niste haine calde, pentru ca cu cat urci mai sus, cu atat senzatia de frig va fi mai mare. In plus, aceasta activitate se desfasoara de obicei la prima ora dimineata, cand temperatura nu este foarte ridicata. In rest, te vei simti extaziat de privelisti si de linistea dominanta.

In momentul aterizarii, vi se va spune sa va indoiti usor picioarele pentru a absorbi micul soc pe care il puteti simti cand loviti de pamant. Totusi, in zborul pe care l-am testat, aterizarea a fost atat de lina incat nu am simtit deloc nimic.

Pe scurt, zborul cu un balon este o experienta pe care o recomand cu caldura.

Cele mai bune locuri pentru a zbura cu un balon in Spania

Si dupa aceasta scurta introducere, voi ajunge la subiect cu cele mai bune locuri pentru a zbura cu un balon in Spania. Aici sunt cativa dintre ei:

1. Geoparcul Granada

Experienta de a zbura cu un balon deasupra Geoparcului Granada a fost ceva ce nu voi uita niciodata.

Am decolat din orasul Guadix din Granada, in zori, si am urcat incet la o altitudine de 3.000 de metri. La picioarele noastre se intindea un peisaj cu adevarat special. Formate cu milioane de ani in urma, rigole de calcar s-au succedat. de parca ar fi valuri ale marii, in ceea ce era o vale preistorica. Soarele, care se intindea si ale carui raze incercau sa strapunga niste nori lenesi de dimineata, atragea diferite tonuri peisajului. Rosii, portocale, ocru, verzi, galbeni. Toate amestecate intr-o paleta naturala de o frumusete extrema .

Intre canioane si dealuri, erau copaci si tufisuri, dar si niste case pestera facute de om. Si este ca arabii traiau deja asa in acest taram al iernilor aspre si al verilor toride. In pesteri temperatura ramane placuta pe tot parcursul anului.

Zborul a durat o ora, iar eu as fi mai stat cateva. Fara indoiala, este unul dintre cele mai bune locuri din Spania pentru a zbura cu un balon.

2. Toledo

Toledo arata minunat din orice perspectiva, dar imaginea este deja de pe alta planeta cand o contemplam din aer.

Toledo imperial este vazut ca un oras vechi, foarte compact, inconjurat de apele curate ale Tajo-ului si campii castiliene. Poate fi activitatea perfecta pentru a completa o excursie de o zi la Toledo. Deci, puteti vedea Alcazarul, catedrala si complexul cartier evreiesc dintr-o pozitie privilegiata.

3. Picos de Europa

Picos de Europa este cel mai vizitat parc national din Peninsula Iberica. Cand vizitez diverse parti ale acestuia in diferite excursii, acest fapt nu ma surprinde deloc, pentru ca acolo am gasit colturi naturale de o frumusete fara egal. Din Asturias, puteti lua un zbor cu balonul pentru a traversa cerul Picos de Europa. Astfel, pe langa frumosii munti imbracati in verde, veti putea vedea, la mai putin de 15 km de ei in linie dreapta, frumoasa si accidentata coasta asturiana, cu acele plaje salbatice si cu aspect virgin care apar langa orase. precum Llanes si Ribadesella.

Fara indoiala, este unul dintre cele mai bune locuri pentru a zbura cu un balon din Spania.

4. Merida

Urmele romanei Emeritei Augusta capata o alta perspectiva din aer. Capitala Extremadurei ofera nenumarate situri arheologice de interes, precum Amfiteatrul sau, Circul, podul, Apeductul Miracolelor, Arcul lui Traian sau Templul Dianei. Cu toate acestea, veti putea vedea si alte ruine din imprejurimi, precum si rezervoare, pajisti, campuri de cereale si alte frumuseti care fac din Merida unul dintre cele mai bune locuri din Spania pentru a merge cu balonul.

5. Segovia

Dovada incontestabila ca Segovia este unul dintre cele mai bune locuri din Spania pentru a zbura cu un balon este ca este de ani de zile una dintre cele mai populare destinatii din tara noastra, de cei care vor sa incerce experienta.

Veti putea vedea din aer aceasta bijuterie, un sit al Patrimoniului Mondial. Apeductul roman, catedrala, Alcazarul… Si toate acestea incadrate de vaile, campurile, padurile si muntii din Sierra de Guadarrama.

6. Valladolid

In orasul in care Monarhii Catolici s-au casatorit si a murit Cristofor Columb exista si multe monumente – precum Campo Grande, Plaza Mayor si numeroase biserici – care pot fi admirate din aer. In plus, prin Valladolid curge, jucaus si rece, apele raului Pisuerga si campurile din jur sunt o reflectare vie a vastitatii Castilla y Leon. O experienta linistita si relaxanta in ceea ce este considerat a fi unul dintre cele mai bune locuri din Spania pentru a face o plimbare cu balonul.

7. Tara Bascilor

Am vizitat Tara Bascilor de multe ori si, de fapt, am vazut-o deja din aer cand am avut norocul sa incerc sa fac cu parapanta pe coasta bascilor, mai ales in iubita mea regiune Uribe.

Cu toate acestea, zborul cu un balon deasupra Tarii Bascilor va ofera o vedere mult mai larga asupra imensei frumuseti naturale pe care acest pamant o are de oferit. Astfel, veti putea vedea mozaicul format din munti, vai, plaje, stanci, rauri, paduri, sate, orase, ferme si orase, pornind de la punctele de decolare precum Orduna, Medina de Pomar si Espejo. De la ei te vei indrepta spre cer pentru a admira locuri precum Valea Ayala, Parcul Natural Gorbea, Parcul Natural Valderejo, Salina Anana si multe altele.