Creșterea nivelului mediu de trai îi determină pe cei mai mulți să-și caute un al doilea job sau să demisioneze de la cel existent, pentru un loc de muncă mai bine plătit. Copywriting-ul este un domeniu în creștere la numărul de căutări, dat fiind beneficiile pe care un astfel de loc se muncă le presupune, mai ales că s-a dezvoltat inteligența artificială AI care pare să simplifice totul.

Ce este un copywriter și ce presupune o astfel de meserie?

Rolul unui copywriter e să furnizeze texte de calitate pentru diferite publicații online, fie că vorbim de descrieri de produs, de articole de blog sau comunicate de presă. Practic, o astfel de persoană are abilitățile cognitive extrem de dezvoltate precum: gândirea analitică, percepția, imaginația, atenția la detalii etc.

Astfel, un copywriter este o persoană extrem de creativă capabilă să dea viață unor texte de succes care pot captiva cititorii, scopul acestora fiind de a transforma o serie de idei în vânzări și accesări pe diferite site-uri (care de asemenea pot fi monetizate).

Putem spune așadar că un bun copywriter este crucial pentru a oferi vizibilitate unei firme, unei afaceri, contribuind implicit la ceea ce înseamnă succes și plus de valoare adăugată.

Cum ajunge un copywriter să scrie texte de calitate? Folosind AI?

Dacă după multe încercări de a-ți schimba job-ul sau de a practică diferite alte activități din care să obții o sursă de venit (precum MLM), nu s-au concretizat, poți avea în vedere că un următor pas, transformarea ta în copywriter.

Este o meserie pe care o poți practica de acasă sau din zeci de alte locuri de pe glob, cu un program full-time sau part-time, cu un orar prestabilit sau atunci când dorești să faci asta. Sună ca MLM, dar e o meserie total diferită în ideea că, aici nu trebuie să depinzi de numărul de înscriși și de vânzările acestora ca să te ridici în grad și să poți obține niște venituri.

Ca și copywriter te bazezi pe ceea ce tu faci și ce poți oferi raportându-te la numărul de materiale pe care îl creezi. Sunt foarte multe companii aflate în căutarea unui om dedicat, așa cum se practică la orice loc obișnuit de muncă. Dar poți lucra inclusiv pe bază de proiect unde tu să-ți stabilești clienții și să negociezi suma îndatorată după redactarea unui articol/a unei descrieri.

Însă, tot mai mulți începători fac confuzie între rolul de bază al unui copywriter și utilizarea de AI. Programele de inteligență artificială, precum ASKAI, pot fi într-adevăr de folos în viața celor care practică această meserie. Însă, a fi copywriter nu presupune utilizarea exclusivă a unei astfel de platforme care oferă automat, în maxim 5 minute, răspunsurile la niște întrebări care pot fi convertite în câteva secunde, în texte de succes.

Inteligența artificială este un concept nou apărut în piață care se dezvoltă tot mai intens, fiind utilizat doar pentru a simplifica procesul de scriere. Pornind de la o simplă idee sau întrebare, AI este capabil să ofere fraze lungi care pot fi unite și transformate în texte de succes. Un bun copywriter face aceste texte de la zero bazându-se pe o listă de cerințe primite de la client/angajator, în anumite situații specifice, moderne, partenerii având inclusiv posibilitatea de a le solicita în prezent realizarea acestor materiale folosind platformele și aplicațiile cu inteligență artificială, mai cu seamă atunci când nu sunt bugete de marketing foarte generoase.

ASKAI – o platformă pentru copywriterii secolului XI

Având în vedere cele menționate, poți iată să folosești în meseria de copywriter, în anumite cazuri, inclusiv ajutorul inteligenței artificiale pentru a-ți duce sarcinile la bun sfârșit. Platforma ASKAI este una dintre ele și vine în sprijinul tău pentru a-ți oferi răspunsurile necesare la toate întrebările tale.

Ca să obții venituri cât mai mari ca liber profesionist în această meserie ai nevoie să scrii mult, repede și bine. Ori nu de fiecare dată trebuie să iei proiecte pe domenii pe care le cunoști prea puțin ca să-ți formezi o idee și să poți relata materiale interesante sau tehnice despre diferite subiecte. Poți însă să publici gratuit o întrebare pe platforma AsKai astfel încât, softul inteligent să caute în locul tău prin milioane de materiale și informații disponibile în spațiul virtual.

După aproximativ 5 minute vei primi o notificare pe email precum că s-a generat un răspuns care poate fi simplu, de câteva propoziții, fie unul complex, de câteva sute de cuvinte. Astfel îți poți însuși informații cât mai variate, corecte, le poți prelucra și/sau asocia cu cunoştinţele pe care deja le ai, ca să creezi un text adecvat conform cerințelor.

Skill-uri pe care trebuie să le aibă un copywriter de succes

Printre skill-urile pe care trebuie să le dobândești ca să practici cu succes meseria de copywriter se numără:

  Creativitate

-l  Atenție la detalii

  Cunoștințe de specialitate (de exemplu, cunoștințe de SEO care pot fi dobândite și pe parcurs)

  Bună cunoaștere a gramaticii și a limbii în care se scrie

  Învățare rapidă și adaptarea la cerințele curente, inclusiv în utilizarea de programe de inteligență artificială precum AI etc.