Doar ce ai trecut printr-un interviu pentru postul pe care ti-l doreai de mult, insa telefonul ca ai fost acceptat pentru job intarzie sa apara. Si probabil te intrebi “de ce?”. Ei bine, chiar daca ai raspuns corect la toate intrebarile si te consideri omul cel mai potrivit pentru postul respectiv, iata ca angajatorul nu a avut aceeasi parere. Sa vedem care pot fi cauzele!

Poti fi o multime de cauze pentru care nu ai trecut de primul interviu. De cele mai multe ori, primesti un mail prin care compania iti multumescte pentru participarea la interviu si te anunta ca nu ai trecut in etapa urmatoare, insa nu precizeaza si motivul. Iar acest lucru poate fi descurajator, mai ales daca ai mai trecut prin interviuri fara gasirea unui loc de munca.

Motivul refuzului tau poate fi o alta persoana, mult mai potrivita pentru job, cu mai multa experienta sau felul in care te-ai prezentat la interviu (foarte multe interviuri esueaza deoarece cel care isi cauta de lucru nu se poate prezenta asa cum trebuie, nu isi cunoste punctele forte si nu este increzator in fortele proprii).

Ai intarziat. La interviul de angajare nu este deloc indicat sa intarzii. Gandeste-te ca persoana care te va intervieva si-a facut un program in functie de cei cu care va vorbi in decursul zilei despre ocuparea locului de munca vacant. Si daca tu intarzii, asta inseamna ca are mai putin timp pentru tine, va crede ca nu esti serios si chiar poate refuza interviul pe motivul intarzierii tale.

Te-ai imbracat prost. Prima impresie conteaza, in special atunci cand te duci la un interviu. Femeile ar trebui sa poarte o tinuta cat mai eleganta si office, iar barbatii un costum, sau macar pantaloni eleganti asortati cu o camasa.

Ai mintit in CV. Nu e o idee buna sa minti in CV, deoarece angajatorul isi poate da seama foarte usor de acest lucru. Gandeste-te daca nu cumva te-a intrebat ceva ce ar fi trebuit sa stii (conform celor scrise in CV) si te-ai blocat sau nu ai stiut ce sa ii raspunzi. In acest fel nu iti vei gasi un loc de munca foarte curand.

Ai fost arogant si prea sigur pe tine. Trebuie sa te gandesti, in minte, ca tu esti cel mai bun pentru acest job si ca il meriti. Insa nu trebuie ca angajatorul sa isi dea seama de acest lucru. De aceea, persoanele care sunt prea arogante, raspund “cu nasul pe sus” intrebarilor angajatorului si chiar ii spun acestuia ca sunt prea calificati pentru jobul respectiv, cu siguranta nu vor fi alesi pentru un nou interviu.

Ai vorbit urat despre fostii angajatori. Nimic nu este mai josnic decat sa ii vorbesti de rau pe fostii tai angajatori, cu care nu te-ai inteles si care te-au concediat (sau de unde ai plecat pur si simplu). In ochii viitorului angajator asta inseamna ca nu ii respecti pe cei din jurul tau.