Dan Lungu este oficial noul director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi. Consilierii judeteni au aprobat rezultatul final al concursului la institutia subordonata, iar presedintele CJ Iasi Cristian Adomnitei se arata optimist cu privire la “readucerea Iasului pe harta culturala a Europei”.

Noul director al MLR promite organizarea la Iasi a celui mai mare festival de literatura si traduceri din centrul si estul Europei. “Noul proiect de management are ca priorități creșterea vizibilității naționale și internaționale a Muzeului Literaturii, protejarea și îmbogățirea patrimoniului, creșterea calității actului cultural, modernizarea activității muzeale și creșterea numărului de vizitatori, precum și crearea unor magazine de suveniruri în principalele muzee din subordine. Vreau să schimb imaginea acestei instituții, să îi dau vizibilitate, credibilitate”, a declarat Dan Lungu.

„Este o onoare pentru Muzeul Literaturii Române să aibă un director precum dl. Dan Lungu, cel mai mare scriitor român din zilele noastre. Este și o oportunitate pentru Județul Iași. Consiliul Județean, prin Muzeul Literaturii Române, dar și cu ajutorul celorlalte instituții de cultură din subordine, va crea sinergia necesară pentru a readuce Iașul pe harta culturală a Europeiˮ, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Instalarea oficiala are loc joi, 24 ianuarie, la ora 17.30, la Muzeul “Vasile Pogor”, Galeriile Pod Pogor.