Editia din acest an a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) va avea loc la Iasi, la Teatrul National. Decizia a fost luata in urma unei discutii avute marti de [B]Ion Caramitru,[/B] directorul UNITER cu sefii Consiliului Judetean Iasi.

„La sfarsitul saptamanii trecute Consiliul Judetean a organizat spectacolul <>, prin care l-am omagiat pe marele nostru poet Mihai Eminescu. Atunci invitatul de marca a fost maestrul Ion Caramitru, directorul Teatrului National din Bucuresti si totodata fost Ministru al Culturii. Domnia sa s-a intors la Iasi, dar, de data aceasta, in calitate de Presedinte al UNITER. In urma discutiilor purtate astazi dimineata, cu bucurie si cu recunostinta fata de aceasta institutie, va anunt ca cea de-a XXI-a editie a Galei Premiilor UNITER, Oscarurile romanesti, se va desfasura la Iasi”, a declarat[B] Cristian Adomnitei.[/B]

La evenimentul care va avea loc la Teatrul National, pe [B]13 mai, [/B]vor participa circa [B]200 invitati [/B]din tara si din strainatate. Consiliul Judetean Iasi, alte autoritati si posibilii sponsori din Iasi vor sustine financiar cu maxim 180.000 de lei aceasta gala.

“Ideea de a organiza Gala UNITER la Iasi am avut-o mai demult. Cunosc foarte bine istoria Iasului, in mod special istoria sa contemporana. Iasul are multi oameni si locuri de valoare. In prezent, nu cred ca exista un spatiu mai generos, mai frumos si mai plin de istorie pentru Gala noastra decat Teatrul National din Iasi. Cred ca venirea Galei aici are toate datele unui succes”, a afirmat Caramitru.

Gala UNITER a mai fost organizata doar in 2007 la Sibiu, restul editiilor avind loc in Bucuresti.

Gala UNITER va fi transmisa in direct de TVR1, TVR International si pe internet.

Bugetul integral al Galei UNITER este de 911.000 lei. 

Din partea Consiliului Judetean, managerul de proiect va fi Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi.