A fost odata un print frumos si tanar – atat insolent, cat si egoist – care locuia intr-un castel magnific. Obisnuia sa organizeze petreceri extravagante la care participau debutante frumoase din intreaga lume, dar cand o batrana cersetoare apare la castel cautand adapost de furtuna si ii ofera in schimb un trandafir, el o respinge cu raceala.

Ca pedeapsa, vrajitoarea arunca un blestem asupra castelului, transformandu-l pe Print intr-o Bestie si pe toti locuitorii ei in obiecte de uz casnic. Pentru a anula vraja, va trebui sa invete sa-i iubeasca pe ceilalti si sa fie demn de dragostea lor inainte ca ultima petala a unui trandafir fermecat sa cada… altfel Adam, printul, va fi o fiara pentru vesnicie.

Morala: Frumusetea este inauntru. Aceasta poveste clasica care ne transmite un mesaj clar, frumusetea este inauntru, dateaza din Franta secolului al XVIII-lea, fiind publicata pentru prima data ca basm intitulat „La Belle et la Bete” de Gabrielle-Suzanne Barbot din Villeneuve. O poveste pentru care timpul nu trece, asa ca astazi exista nenumarate interpretari in toate formatele.

Pana la premiera filmului „Frumoasa si Bestia” in 1991, majoritatea personajelor feminine din filmele de animatie aveau o atitudine pasiva si aproape nedescriptiva, dar Belle este opusul. Este inteligent; este interesat de literatura, are propriile pareri si nu se sperie usor. Este amuzanta si hotarata. Personalitatea ei a devenit un model pentru fetele din intreaga lume si prima eroina feminista contemporana dintr-un film de animatie.

Noul film live-action bazat pe povestea emotionanta a Frumoasa si Bestia, joaca: Emma Watson in rolul Belle, Dan Stevens in rolul Bestiei, Luke Evans in rolul lui Gaston, sateanul frumos, dar simplu, care o cortejeaza pe Belle, Kevin Kline, castigatorul Oscarului. este Maurice, tatal excentric, dar fermecator al Bellei, Josh Gad in rolul lui Lefou, aghiotantul indelung suferind al lui Gaston, Ewan McGregor, nominalizat la Globul de Aur, este Lumiere, candelabru, Stanley Tucci, nominalizat la Oscar, este Maestrul Cadenza, Clavecin, Gugu Mbatha- Raw ca Plumette, Duster, Audra McDonald, castigatoare a sase premii Tony este Madame Garderobe, garderoba, Ian McKellen, nominalizat la Oscar, este Din Don, ceasul, iar Emma Thompson, castigatoarea de doua ori a premiului Oscar, este doamna Potts, ceainic.

Alan Menken este autorul coloanei sonore, care include noi inregistrari ale melodiilor originale scrise de Menken si Howard Ashman, precum si cateva melodii noi.

John Legend si Ariana Grande interpreteaza, intre timp, tema  „Frumoasa si Bestia” care apare in genericul filmului.

Filmarile pentru „Frumoasa si Bestia” au avut loc la studiourile Shepperton (unde au fost filmate filme precum „Lawrence of Arabia”, „Oliver!”, „Gandhi”, „A Passage to India” si „A Clockwork Orange”) , care este situat chiar in afara Londrei si in diferite locatii din afara Regatului Unit. Dispune de un set imens, suficient pentru a crea cele 27 de seturi fizice necesare pentru filmul din 2017. Seturile fizice au fost, de asemenea, scanate pe computer si convertite in format digital 3D pentru a crea digital filmul vizual inainte de a incepe filmarea pentru utilizarea ulterioara adecvata a luminii si a camerelor. Peste 1.000 de membri ai echipei au lucrat neobosit pentru a construi si decora decorurile gigantice, iar multe detalii au fost facute manual. Au mai fost folosite peste 150 de figuranti, sute de animale, 28 de vagoane si nenumarate accesorii si recuzita.

Toti sefii de departament din echipa de proiectare a filmului sunt femei, la fel ca si editorul si directorul de casting, si toti sunt profesionisti de varf. Potrivit distribuitorului, un binemeritat tribut adus notiunii de imputernicire a femeilor pe care o transmite povestea.

Pentru a crea o bestie cu aspect realist intr-un mediu real, a fost folosita o combinatie de captare a performantei fizice si tehnologia de captare faciala MOVA. Astfel, de exemplu, scenele Beast cu membrii distributiei live-action au fost filmate pe decoruri fizice in care Stevens purta stilpi, un costum cu muschi protetici si un body gri deasupra. Scenele Beast cu personajele animate au fost filmate in timp ce protagonistul purta un body fractal gri cu indicatori VFX. „Dan aduce multa caldura si nuanta personajului si a reusit sa evoce toata durerea si umanitatea care era inca in interiorul lui. Performanta sa puternica iese mai ales prin ochii si vocea lui. A fost uimitor ”, spune. Bill Condon, regizorul filmului.

Bestia este un hibrid cu coama unui leu, barba si structura osoasa a unui bivol, coltii si nasul unui urs salbatic, musculatura unei gorile, picioarele si coada unui lup si un corp gigantic. 

Este curios, dar desi povestea se petrece in Franta, singurul cu accent frantuzesc este candelabru (Lumiere, valetul regal al Beast), care in versiunea din 2017 il interpreteaza pe actorul Ewan McGregor. De asemenea, se mai gasesc Ian McKellen in rolul lui Din Don (ceasul de pe camin), majordomul loial al lui Beast, Emma Thompson in rolul doamnei Potts, transformata intr-un ceainic, Audra McDonald in rolul Madame de Garderobe, cantareata italiana de opera a castelului, care a fost transformata intr-un dulap sau Stanley Tucci in rolul maestrului Cadenza, compozitorul castelului si sotul lui Garderobe, care a fost transformat in clavecin.