Popularul serial Wednesday, inspirat din universul Familiei Addams, s-a bucurat de mare succes pe streaming, încă din primele zile de la lansare. Cei de la Netflix au anunțat că primul sezon al serialului Wednesday a reușit chiar să bată recordurile nu cu mult timp înainte stabilite de un alt serial de succes – Stranger Things, cu Millie Bobby Brown în rol principal.

Se știe deja că filmările pentru Wednesday s-au realizat în România, pe parcursul a mai multe luni. În regia lui Tim Burton, serialul a folosit locații din București și nu numai. Se regăsesc astfel în multe cadre imagini de la Universitatea Politehnică, de la Grădina Botanică, de la bazinul de înot Dinamo sau de la Casa Monteoru.

Locul principal al acțiunii, internatul Nevermore, este de fapt Castelul Cantacuzino din Bușteni. Se pot identifica și imagini cu Gara Regală din Sinaia și conacul Olga Greceanu, de lângă Bucureşti. Interesant este că în serial apar cadre exterioare filmate în România, dar care sunt prezentate ca fiind din Vermont, Statele Unite ale Americii.

“A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul Familiei Addams. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reuşit să găsim multe noi locaţii. Iar în studio, am avut spaţiul necesar pentru a crea platouri, aşa că a fost minunat că am putut face acest lucru. Am avut spaţiu suficient ca să construim exterioare, respectiv să construim oraşul Jericho. Este ca şi cum decorurile ar prinde viaţă, iar asta susţine întreaga atmosferă a serialului”, a explicat Tim Burton, regizorul consacrat cu filme precum Charlie şi fabrica de ciocolată, Batman sau Edward Mâini-de-Foarfecă.

De ce a fost aleasă România

Țara noastră este strâns legată de subiecte din sfera Dracula, vampiri și alte personaje macabre, înspăimântătoare. Aceste mituri celebre cu aură legendară au făcut ca România să fie menționată în multe cărți, filme și seriale – de exemplu în seria de animație Hotel Transylvania sau în serialul True Blood de la HBO. Nu întâmplător, avem și un cazino online românesc, primul cu brand autohton (Vlad Cazino) inspirat din miturile cu vampiri din Transilvania și din aura legendară a lui Vlad Țepeș. Vlad Cazino s-a remarcat prin povestea unică a brandului, precum și prin colaborări cu vedete din showbizul autohton precum Micutzu, Cătălin Bordea sau Cabron.

Vizita la Studourile Buftea

Serialul Wednesday de la Netflix a determinat construirea multor decoruri speciale în Studiourile Buftea, aflate la 10 minute distanță de București. Aceste studiouri de film pot fi vizitate pe bază de programare. Turul include vizite la scenele interioare și exterioare și la construcții de decor. Încă există zone care pot fi recunoscute din serialul Wednesday, unde personajele principale apar în acțiune. Turul celebrului oraș din Wednesday include cafeneaua locală unde lucra Tyler, biserica din sat și statuia lui Crackstone.

Vizita la Studiourile Buftea se realizează în grupuri organizate sau individual, iar costul este de 200 lei / persoană. Este inclusă și o masă caldă, cu un meniu la alegere.

“Vă urăm bun venit în cel mai important studio de film și parc tematic de cinema din Europa Centrală și de Est. Un loc în care imaginația și povestirea prind viață! Experimentați entuziasmul unui studio de film care funcționează, unde au fost filmate filme și emisiuni TV emblematice. Din 1957, aici au fost produse peste 500 de filme apreciate la nivel național și internațional. Profitați de această șansă unică de a vizita cele mai spectaculoase platouri de filmare și bucurați-vă de un tur ghidat interactiv al studiourilor noastre care sărbătoresc Istoria Cinematografică a României”, se menționează pe website-ul oficial al studiourilor de film de lângă București.

Mulți români au vizitat deja locația unde s-au filmat cele mai multe scene din serialul Wednesday, postând experiențele lor pe rețelele de socializare.