“Salutare fetelor,

Povestea mea este una foarte trista si nu stiu cum sa procedez. Am aflat de curand ca bebelusul meu inca nenascut sufera de sindromul Down!

Sunt o femeie tanara, am 27 de ani si este pentru prima data cand voi deveni mamica. Sunt insarcinata in luna a 8-a si voi naste in cateva saptamani.

Acest copil este unul dorit extrem de mult, deoarece atat eu, cat si sotul meu, am decis ca este vremea pentru un copil si ca ne-ar implini vietile.

Am fost extraordinari de fericiti atunci cand medicul a confirmat ca sunt insarcinata, desi facusem deja 5 teste de sarcina acasa si toate aveau acelasi rezultat: pozitiv!

Sarcina nu a fost una cu probleme si chiar m-am simtit bine ca femeie insarcinata. Credeam ca va fi mult mai greu, insa timpul a trecut repede si noi deja ne-am facut aprovizionari si am decorat putin camera celui mic.

La ultimul control insa, am aflat ceva de nedescris: bebelusul meu nenascut sufera de sindromul Down si eu nu am cum sa-l ajut!

Acest sindrom este unul complex, care nu poate fi vindecat si cu care copilul meu va trebui sa se descurce toata viata.

Il voi iubi chiar si asa, insa imi este frica, oare suntem capabili sa crestem un copil cu nevoi speciale? Stiu ca nu sunt singura femeie care trece prin asa ceva, si de abia acum incep sa apreciez sacrificiile pe care acesti parinti le fac pentru bebelusii lor.

De cand am aflat acest lucru, atat eu, cat si sotul meu suntem tristi, ne certam si simt cum acest lucru ne-a afectat si relatia conjugala. Ce sa fac?”