Arhitectii nu sunt singurii profesionisti care folosesc matematica. In calitate de student, s-ar putea sa va intrebati cat de importanta este matematica pentru domeniul arhitecturii. Cata matematica studiaza studentii la arhitectura la facultate?

Arhitectul francez Odile Decq a spus ca „nu este obligatoriu sa fii bun la matematica sau la stiinta”. Dar daca aruncati o privire la programele de studii universitare din mai multe universitati, veti descoperi ca pentru majoritatea diplomelor sunt necesare cunostinte de baza de matematica – si pentru majoritatea specializarilor universitare. Cand obtineti o diploma de licenta de patru ani, lumea stie ca ati studiat o varietate de materii, inclusiv matematica. O educatie universitara este putin diferita de un program de formare mai simplificat . Si arhitectul inregistrat de astazi este intr-adevar educat.

Scoli de arhitectura la nivel de program

Cand va ganditi la o scoala de arhitectura, amintiti-va mai intai ca in Statele Unite, programele de arhitectura sunt acreditate de NAAB, Consiliul National de Acreditare pentru Arhitectura. NAAB NU acrediteaza universitatea, deci examinati nivelul programului din catalogul colegiului. Alegeti scoala cea mai potrivita pentru dvs. uitandu-va la cursurile din programul la care veti cumpara. O modalitate de a incepe cercetarea este sa utilizati un browser web si sa cautati „curriculum de arhitectura”. Un curriculum este un curs de studiu sau cursurile pe care va trebui sa le urmati pentru a obtine o diploma de arhitectura. Compararea descrierilor cursurilor din mai multe colegii va va oferi o idee despre modul in care o scoala integreaza matematica in practicarea arhitecturii – universitatile care sunt puternice in inginerie pot avea o abordare diferita de o scoala dintr-o universitate cunoscuta pentru artele sale liberale. Iata cateva exemple, direct din catalogul colegiului.

Pentru scoala Cooper Union din New York, Descrierea programului suna mai inspirata decat cerintele de diploma, dar cititi ambele. „Curriculum-ul subliniaza importanta arhitecturii ca disciplina umanista”, spun ei in descrierea programului lor de arhitectura. Dar apoi, in primii doi ani, veti urma cursuri precum „Aplicatii computerizate si geometrie descriptiva” si „Calcul si geometrie analitica” si „Concepte de fizica”, impreuna cu „Structuri I”, „Structuri II”, „Structuri III”. ,” si “Structuri IV.” La Cooper Union for the Advancement of Science and Art, ei vor sa cunoasteti stiinta si arta.

O scoala de pe Coasta de Vest precum Scoala de Arhitectura a Universitatii din California de Sud (USC) poate adopta o alta abordare. Un exemplu de curriculum de 160 de unitati include „Precalcul contemporan” primul semestru al tau si „Fizica pentru arhitecti” al doilea semestru, dar include si „Fundamentals of Design Communication” si „Scris si rationament critic” in aceleasi semestre. Comunicarea unei viziuni – punerea in cuvinte a unei idei vizuale – ar putea fi cea mai dificila sarcina cu care se confrunta un arhitect profesionist, iar USC doreste sa va ajute sa invatati si asta. De asemenea, amintiti-va ca o scoala din California mai mult decat o scoala dintr-un alt stat se poate concentra mai mult pe construirea pentru a rezista la cutremure. De fapt, USC ofera „Structuri de constructii si proiectare seismica” chiar in al doilea an de studiu, iar descrierea cursului este aceasta:

„Structura defineste forma si spatiul si suporta sarcinile gravitationale, laterale si termice. Cursul prezinta cele patru S-uri necesare structurilor arhitecturale: sinergie, rezistenta, rigiditate si stabilitate. Sinergia, un sistem mai mare decat suma partilor sale, consolideaza obiectivele arhitecturale. ; rezistenta rezista la rupere; rigiditatea rezista la deformare; iar stabilitatea rezista la prabusire. Structurile trebuie, de asemenea, sa reziste la incovoiere, forfecare, tensiune, compresie, tensiuni termice si deformare. Aflati evolutia istorica, materialul si sistemul structurilor, precum si proiectarea de baza si instrumente de analiza pentru design conceptual.”

Acest curs este arhitectura practica, nu? Daca va intereseaza, aveti grija la „Preconditii”, care sunt cursuri pe care trebuie sa le urmati inainte de a va putea inscrie chiar si pentru a urma acesta. Care sunt cunostintele de baza pe care profesorul vrea sa le cunoasteti? „Precalcul contemporan” si „Fizica pentru arhitecti” sunt premisele.

Toate proiectele si testele din facultate nu sunt sfarsitul pentru a deveni arhitect inregistrat. De asemenea, trebuie sa promovati examenul de inregistrare pentru arhitect.® ARE 5.0 are sase teme de promovat inainte de a va putea numi arhitect. In sectiunea Managementul practicii a testului, vi se va cere sa faceti niste calcule de afaceri, pentru a „Evaluati bunastarea financiara a practicii”. In zona Project Management , va trebui sa raspundeti la intrebari despre bugetul unui proiect. Aceasta este si matematica, dar poate nu genul care te sperie din arhitectura. 

A deveni arhitect autorizat poate fi intimidant. Este important de retinut ca testele nu sunt date pentru a pedepsi studentii si profesionistii, ci pentru a mentine standardele educationale si profesionale. Consiliul National al Consiliilor de Inregistrare Arhitecturala (NCARB), administratorii ARE, declara:

„ARE este conceput pentru a evalua aspectele practicii arhitecturale care afecteaza integritatea, soliditatea si impactul asupra sanatatii unei cladiri. Examenul evalueaza, de asemenea, responsabilitatile unui arhitect in cadrul firmelor, cum ar fi gestionarea proiectelor si coordonarea muncii altor profesionisti.” — NCARB

Arhitectii profesionisti chiar folosesc toate acele formule din Algebra 101? Ei bine, poate nu. Dar cu siguranta folosesc matematica. Dar tu stii ce? La fel si copiii care se joaca cu blocuri, adolescentii care invata sa conduca si oricine pariaza pe o cursa de cai sau un meci de fotbal. Matematica este un instrument de luare a deciziilor. Matematica este un limbaj folosit pentru a comunica idei si a valida ipoteze. Gandirea critica, analiza si rezolvarea problemelor sunt toate abilitati care pot fi legate de matematica. „Am descoperit ca oamenii carora le place sa rezolve puzzle-uri se pot descurca bine in arhitectura”, a spus arhitectul Nathan Kipnis autorului Lee Waldrep.

Alti arhitecti sugereaza continuu ca abilitatile „oamenilor” sunt cele mai importante pentru arhitectul profesionist de succes. Comunicarea, ascultarea si colaborarea sunt adesea citate ca fiind esentiale.

O mare parte a comunicarii este scrisul in mod clar – lucrarea castigatoare a Mayei Lin pentru Memorialul Veteranilor din Vietnam a fost in mare parte cuvinte – fara matematica si nicio schita detaliata.

Cel mai important lucru de retinut este ca toata lumea isi doreste sa reusiti. Profesorii te vor ajuta. De ce ar vrea sa esuezi?

Daca esti interesat de arhitectura ca cariera, esti deja interesat de matematica. Mediul construit este creat cu forme geometrice, iar geometria este matematica. Nu-ti fie frica de matematica. Imbratiseaza-l. Foloseste-l. Proiectati cu el.