Azi ne injuram, maine ne impacam. Nimic personal, e doar politica, a lasat sa se inteleaga joi seara liderul Crin Antonescu referindu-se la relatia sa cu presedintele Traian Basescu. Invitat la postul public de televiziune, Antonescu a tinut sa sublinieze ca tonul critic adoptat fata de ocupantul scaunului prezidential din Cotroceni nu are nimic personal “din capul locului” cu acesta, dovada ca nu exclude pe viitor o eventuala impacare politica daca seful statului se va dovedi “respectuos, democratic, civilizat si sincer”.

Conditii de reconciliere: Un Basescu respectuos, democratic, civilizat si sincer

Antonescu a tinut sa precizeze ca la nivelul relatiilor personale nu este certat cu Traian Basescu. “Eu cred ca e bine sa nu spui niciodata niciodata in politica. S-au vazut evolutii spectaculoase ale oamenilor, s-au vazut schimbari de pareri, de comportament, de atitudine. Sa ne gandim numai la Ion Iliescu din 1990 si Ion Iliescu din 2004, 2007, 2009. E o diferenta mare”, a exemplificat Crin Antonescu.

Intrebat care ar fi circumstantele in care s-ar reconcilia cu seful statului, Antonescu a replicat ca mai intai ar trrebui sa fir certat cu Basescu.

“Ar trebui intai sa ma cert, daca aveti in vedere o chestiune personala, ar trebui sa ma cert ca sa ma impac si eu nu sunt certat cu Traian Basescu. De o impacare politica… eu cred ca e bine sa nu spui niciodata ?niciodata? in politica. (…) Daca Basescu va deveni un cu totul altfel de politician decat este actualmente, cu un comportament respectuos, democratic, civilizat si sincer, atunci cu cea mai mare placere o sa-mi amintesc ca am fost pe pozitii diferite” a explicat liderul PNL.

Liberalul a apreciat ca, “probabil ca in momentul in care Basescu ar incepe sa creada si sa faca” ceea ce in repetate randuri a spus in campania electorala, atunci cand PDL si PNL si-au asumat impreuna guvernarea tarii, n-ar fi diferende intre ei.

“Probabil ca-n momentul in care Traian Basescu ar incepe sa creada si sa faca ceea ce in repetate randuri a spus atunci cand am fost in campanie electorala, atunci cand ne-am asumat impreuna – vorbesc ca partide – guvernarea acestei tari, atunci cred ca n-ar fi niciun diferend intre noi”, a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a aminitit totodata ca, “in anumite imprejurari”, a considerat ca seful statului are dreptate, chiar daca era in contradictie cu PNL si a exemplificat cu “momentul cu povestea retragerii din Irak”.

“Nu am avut si nu am ceva din capul locului impotriva lui Traian Basescu”, a subliniat liderul PNL.

Guvern de tehnocrati incolor

In ceea ce priveste sustinerea pentru un nou guvern, Antonescu s-a pronuntat pentru un cabinet de tehnocrati, fara un premier PDL si nici monocolor.

“Ma gandesc la un guvern de tehnicieni, care sa asigure gestiunea curenta intr-un mod mai eficient decat actualul Guvern si care sa-si vada de treaba lor – de a guverna tara – si nu de a face din exercitiul guvernamental o perpetua campanie electorala”, a aratat Antonescu, reiterand ca PNL nu va accepta sa intre la guvernare pana la alegerile prezidentiale cu vreunul dintre cele doua partide aflate la putere.