Ca sa te poti lauda ca ai o conditie fizica buna trebuie sa fii in stare sa-ti desfasori activitatile cotidiene (serviciu, gospodarie, scoala) fara instalarea unei oboseli precoce. O stare optima este mentinuta de sustinerea regulata a unui efort fizic adecvat (sport sau gimnastica de intretinere).
 
Exista numeroase motive pentru a face miscare, iar primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a te apuca de antrenament este sa le determini pe ale tale. Unii isi doresc o crestere a masei musculare, altii vor sa arda calorii, altii sa capete forta si energie.
 
Care este telul tau? In general, un program reusit trebuie sa contina exercitii pentru toate grupele musculare, dar acesta poate fi modificat in functie de ceea ce doresti sa obtii ca rezultat. Indiferent ca vrei sa lucrezi abdomenul, coapsele, bratele sau orice alta parte a corpului, nu sari peste incalzire si nu uita sa bei suficienta apa pentru o hidratare adecvata. Chiar daca preferi sa lucrezi acasa, cel mai bine ar fi ca la inceput sa mergi la o sala de gimnastica, pentru a invata cum sa executi corect si in siguranta anumite miscari. Odata retinute miscarile de baza, poti continua antrenamentul si acasa.
 
Daca mergi la sala, vei avea de ales dintr-o multitudine de programe create special pentru a satisface toate cerintele doritorilor. „Get Slim” (program pentru arderea caloriilor), „pump it”(dedicat modelarii bratelor), „spinning” (exercitii cardio, excelent pentru antrenamentul inimii), „body pump” (exercitii de forta musculara efectuate cu greutati), „fitness yoga” (ofera oportunitatea de a-ti gasi echilibrul si a-ti imbunatati forma fizica), „classic aerobic’’ (antreneaza principalele grupe musculare ajutand la arderea grasimilor, imbunatateste calitatea respiratiei si ritmul cardiac), „pilates” (accentul se pune pe calitate, si nu pe cantitate.
 
Nu este nevoie sa-ti dai sufletul in timpul orelor, ci sa ai grija sa executi corect exercitiile), „fitt ball” (un program excelent pentru recuperarea fizica. Reduce durerile musculare, revitalizeaza muschii obositi si incordati sustinand in acelasi timp coloana). In cazul in care nu-ti permiti cheltuiala presupusa de un abonament la o sala de fitness, adauga activitatilor tale zilnice o plimbare lunga in aer liber, un pic de tenis, jogging, iar iarna poti sa incerci si schiul, care este o modalitate foarte buna de a te mentine in forma.