Fructificand un proiect mai vechi , Castel Media Group prin intermediul directorului sau general , Daniel Fulovegi a lansat ActorStart , primul portal de casting destinat actorilor profesionisti autohtoni . La conferinta de presa ce a prefatat inaugurarea , acesta a declarat ca portalul are un motor de cautare ce permite selectarea rapida a celor inscrisi , in functie de optiunile producatorului , sau ale agentului de casting , corespunzatoare unei anume distributii .

Site-ul cuprinde profiluri complete ,date si informatii personalizate despre cariera unor artisti , palmaresul lor cinematografic si , fireste , fotografiile lor ; scopul portalului e de a favoriza legatura , printr-o conexiune la internet , intre actori si regizori , intre producatori sau directori de casting sau de agentii . Pe de alta parte , ActorStart nu va percepe taxe de la producatori , agentii sau regizori in schimbul accesului la baza de date . Actorul Razvan Oprea cel care a avut in urma cu patru ani ideea fondarii acestui veritabil instrument de procesare si propagare a tinerelor valori si care e managerul proiectului a declarat ca se doreste , dincolo de realizarea unei comunitati virtuale, organizarea unor serate lunare sau trimestriale , unde sa se intalneasca toti partenerii implicati in derularea unui anume produs pe harta filmului . Profilul fiecarui actor include un CV detaliat insotit de opt fotografii profesioniste, iar costul abonamentului anual este de 700 de lei ( plaja de adresare a site-ului e plurivalenta , structurata a lamericaine , cuprinzand nu numai absolventi , ci si studenti ai facultatilor de profil , sau copii-actori ) .

Marius Bodochi , Iurie Darie , Ruxandra Sireteanu , Mihai Bisericanu , Irina Movila , Ioana Moldovan , Lamia Beligan , Silviu Biris , Damian Crasmaru , Marius Stanescu , M.Florea Vizante , Tania Popa sau Dorel Visan figureaza printre cei 101 artisti ce s-au inscris pana in prezent pe actorstart .ro . Ceea ce distinge site-ul in raport cu tiparele clasice de selectie-casting e faptul ca protagonistii sunt anuntati in avans asupra orei si locului sau de desfasurare .Amfitrionii galei de promovare a portalului ( sala ARCUB a Primariei Generale a Bucurestiului ) au incercat sa confere o aura hollywoodiana momentului , insa , inevitabil dupa derularea discursurilor de bunavointa , el s-a metamorfozat intr-o serata stil retro , o poveste cu accente vadit nostalgice ( vocea fiindu-i dublata de etern-junele Mihai Constantinescu , si jucariile lui muzicale ) .

Evidentiind rolul si anvergura unui asemenea proiect la inceput de era digitala, undeva in Est Dorel Visan afirma : Orice initiativa care poate sa adune cat de cat actorii romani imprastiati prin tara si prin strainatate , in televiziuni , filme si spectacole de mai buna sau mai slaba calitate , tot ce poate sa-i adune , sa ii promoveze pe cei buni si sa-i aduca in fata , sa-i faca vedete adevarate e un lucru binevenit . In ultima instanta , timpul ramane credincios doar celor indrazneti cum ne spunea altadata inconfundabilul Jean Georgescu.