Este din nou sezonul premiilor Oscar. Cele mai mari vedete din Hollywood si cinematografia globala concureaza pentru a castiga cel mai ravnit premiu din industria filmului: un Premiu Oscar.

De la infiintarea premiilor Academiei in 1929, au fost acordate un total de 3140 de premii Oscar, iar unii actori si cinesti au mai multe decat altii.

Este inevitabil ca, avand atat de multi oameni talentati in Hollywood, nu toata lumea va castiga un Oscar in viata lor. Cu toate acestea, exista un grup select de actori care pot spune ca au realizat performanta extraordinara de a castiga nu unul, ci mai multe premii Oscar, atat in categoriile principale, cat si in cele de sprijin. Katharine Hepburn detine in prezent recordul cu patru victorii, dar mai multi dintre actorii de astazi sunt si ei in aceeasi companie cu ea. Citeste mai multe detalii la acest link.

Sa aruncam o privire asupra vedetelor care au avut norocul sa castige mai multe premii Oscar de-a lungul anilor.

Katharine Hepburn

Marea doamna a Hollywoodului de peste 60 de ani, Katharine Hepburn este cunoscuta pentru independenta ei apriga si personalitatea plina de viata si detine recordul de patru premii Oscar pentru filmele Morning Glory (1933), Guess Who’s Coming to Dinner (1967), The Lion in Winter (1968) si On Golden Pond (1981).

Daniel Day-Lewis

Acest intens actor de metoda a castigat cate un premiu Oscar pentru filmele sale My Left Foot (1989), There Will Be Blood (2007) si Lincoln (2012).

Meryl Streep

Cunoscuta pentru versatilitatea sa pe ecran, Meryl Streep este adesea mentionata in media ca “cea mai buna actrita a generatiei sale”. Ea este nominalizata si in acest an si este deja castigatoarea a trei premii Oscar pentru filmele Sophie’s Choice (1982), The Iron Lady (2011) si Kramer vs. Kramer (1979, pentru cea mai buna actrita in rol secundar).

Jack Nicholson

Jack Nicholson a castigat premiul pentru cel mai bun actor de doua ori pentru filmele One Flew Over The Cuckoo’s Nest (1975) si As Good As It Gets (1997). De asemenea, a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru filmul Terms of Endearment (1983).

Ingrid Bergman

Aceasta actrita pasionata a castigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru filmele Gaslight (1944) si Anastasia (1956), in timp ce a fost si castigatoarea premiului pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru filmul Murder on the Orient Express (1974).

Walter Brennan

Fantasticul Walter Brennan a castigat trei premii Oscar in categoria cel mai bun actor in rol secundar pentru filmele Come and Get It (1936), Kentucky (1938) si The Westerner (1940).

Bette Davis

Considerata una dintre cele mai mari actrite din istoria Hollywoodului, Bette Davis are doua premii Oscar in palmares pentru filmele Dangerous (1935) si Jezebel (1938).

Spencer Tracy

Acest om a fost remarcat pentru stilul sau natural si versatilitate, care i-a adus doua premii Oscar pentru filmele Captains Courageous (1937) si Boys Town (1938).

Marlon Brando

Un actor, regizor si activist american, Marlon Brando este creditat pentru aducerea unei schimbari semnificative in Hollywood cu portretizarile sale realiste si este considerat si unul dintre cei mai influenti actori din toate timpurile. A castigat doua premii Oscar pe durata vietii sale pentru filmele On The Waterfront (1954) si The Godfather (1972).

Jack Lemmon

Jack Lemmon a jucat in peste 60 de filme si este castigator al doua premii Oscar pentru filmele Save The Tiger (1973) si Mister Roberts (1955).

Premiile Oscar reprezinta apogeul recunoasterii in industria cinematografica, fiind un indicator al talentului si muncii asidue depuse de catre actorii din intreaga lume. De-a lungul timpului, numerosi actori si actrite exceptionali au fost onorati cu aceasta prestigioasa distinctie, imbogatind patrimoniul artistic al cinematografiei.

Dintre toti actorii care au trecut pe scena acestei competitii indelungate si pline de emotie, unii s-au remarcat prin perseverenta si excelenta intr-o varietate de roluri, castigand in mod repetat statueta de aur. Acesti titani ai artei au reusit sa inalte si sa redefinim standardele cinematografice, lasand o amprenta profunda asupra industriei.

In lumina acestor realizari exceptionale, este important sa ne amintim ca succesul in cinematografie nu se masoara doar in trofee si premii, ci si in bucuria pe care actorii o aduc in inimile spectatorilor. Fie ca sunt recunoscuti oficial sau nu, toti actorii aduc o contributie valoroasa artei cinematografice si merita sa fie apreciati pentru eforturile lor.

Pe viitor, cu siguranta vom asista la aparitia de noi talente care vor lasa o impresie durabila asupra industriei cinematografice si vor continua sa ridice stacheta in ceea ce priveste excelenta artistica. Cu nerabdare asteptam sa vedem cine va fi urmatorul actor sau actrita care va cuceri inimile juriului Oscar si ale publicului in egala masura.