Cu ocazia festivalului de la Sighisoara eu am ales ceva mai putin medieval si mai putin ortodox. Un weekend rock alaturi de motociclistii ce s-au intalnit la Predeal pentru a sarbatori East European motor show 2010, desfasurat pe Platoul Trei Brazi. Ajunsa vineri in Predeal, asteptam sa vad trecand pe langa mine zeci de motoare care polueaza fonic. Liniste si pace!

Facand parte dintr-o gasca de zevzeci pasionati de paintball, tir cu arcul si pusca cu aer comprimat am intrat fara sa platesc taxa de 30 Ron (pentru o zi a fost 15 Ron). Noroc cu oamenii din gasca asta ca asa am avut si eu parte de distractie,ca de la parada motociclistilor “nervosi” nu am vazut decat niste “pensionari” plictisiti de ce inseamna viata de haiducie pe doua roti. Silviu imi explica ca o sa am parte de mult zgomot, fum ce iese din spectacolele de burnout, mult rock si multa bautura.

Corturile se montau rand pe rand si motocicletele se etalau in fata trecatorului. Pe la ora 11 noaptea am parasit Predealul in schimbul Brasovului, sambata dimineata intorcandu-ne cu speranta ca nu vom avea loc sa trecem de motociclisti.

Intr-adevar o mica diferenta: parcarea se umpluse cu fel de fel de motociclete, care mai de care mai impresionante, modificate, de pur si simplu nu te puteai abtine sa nu le atingi, insa nu era ceea ce asteptasem. Fetele se fotografiau pe cai putere si baietii defilau in costumele de piele, butucanoase cu fel de fel de protectii.

Seara a venit si Cargo a adunat mai multa lume in fata scenei, auzind mici rautati “astia nu au mai scos nimic nou”, deh mie mi-au placut, imi plac si cu siguranta imi vor placea in continuare:-D. Concertul a incins un pic atmosfera insa nu a existat pogo, betie acuta…deci ce sa inteleg? Ne civilizam si uitam sa ne distram.

La ora 2 noaptea muzica a fost oprita si continuata intr-un cort si nu am putut sa inteleg de ce s-a intamplat asta…pentru ca eram in varf de munte si nimeni nu avea sa faca scandal ca e muzica prea tare…a! poate doar cei care au venit la festival, dar de ce sa te mai deplasezi atatia km daca nu te distrezi hard rock? Deci ma asteptam sa vad dezlantuire la bikers, dar nu am vazut decat o gasca de pensionari care au venit doar pentru o gura de aer de Predeal.

Noroc ca atmosfera a fost salvata un pic de showul oferit de scotianul Kevin Carmichael, campion european in 1998, 1999, 2000, 2001 si 2002 la stunt riding si campion mondial in 2004 in Texas. Alaturi de el au mai defilat Lemon Bikers din Romania, insa nu la calitatea scotianului care a schimbat o roata dupa cateva demonstratii de burn-out.

Asa spre incheiere, am ratat festivalul de la Sighisoara care am auzit ca adevenit “selectiv” si doar pentru oameni care isi permit cat de cat sa se plimbe, nu tu corturi, nu tu bautura, nu tu galagie insa nu pot spune ca imi pare rau, dar nici ca ma bucur pentru ca am fost putin dezamagita de motociclistii pe care intodeauna i-am admirat inca de cand eram mica pentru felul cum “agitau” manerele frumusetilor ce ii purtau prin locuri unde autovechiculele nu isi au rostul.