La prima vedere, un dozator de apa este un echipament simplu, fara prea multe “secrete” chiar si pentru cei care il vad intaia oara: vorbim despre un aparat prevazut cu un bidon de 19litri, care raceste, respectiv incalzeste continutul acestuia, in doua compartimente separate, oferind utilizatorilor o apa de calitate, la temperatura ideala pentru consum, fie ca atare (rece), fie pentru bauturi fierbinti (ceaiuri, cafea instant etc.). Totusi, unele modele mai performante dispun de functii speciale, precum cele pe care le vom prezenta in continuare, acestea reflectandu-se in pretul final al produsului.

Compania romaneasca H2On.ro livreaza, acasa si la birou, in toata tara, in cel mai scurt timp, o apa de calitate superioara, 100% microbiologic pura si netratata, fie marca proprie (premiata la nivel international, cu Superior Taste Award, acordat de catre International Taste Institute, in 2019, 2020, 2021 si 2022, ultima oara cu mentiunea punctaj maxim/trei stele), fie apa alcalina AQUAVIA (cu un pH de 9.4). De asemenea, in oferta brand-ului se regasesc si diverse tipuri de dozator apa, cu preturi cuprinse intre doar cateva sute de lei si cateva mii de lei, in functie de caracteristicile lor. Iata, in continuare, care sunt cele mai neobisnuite dotari ale acestora, in opinia noastra:

1. Pedale pentru o actionare igienica. De departe cel mai surprinzator dozator de apa este modelul Oasis SKYE Foot Switch Retrofit (pret 1.250 de lei), care foloseste pedale pentru controlul robinetilor de apa rece si calda. Ideal pentru utilizarea in spatii aglomerate, cum ar fi institutiile statului, cabinete medicale sau gari/autogari, acest aparat a fost foarte apreciat si folosit in perioada pandemiei, cand masurile de precautie s-au aflat la un maxim istoric;

2. Functie de carbonatare pentru apa minerala. Un alt dozator de apa care nu dezamageste este reprezentat de Oasis CO2oler ULTRA (pret 4.400 de lei), care, asa cum ii spune si numele, dispune de functia de carbonatare (pentru apa minerala). Astfel, familia ta sau colegii de birou se pot bucura inclusiv de apa carbogazoasa de calitate superioara, nu doar plata. In plus, acest model include si un sistem de racire directa a vasului sub presiune (PVDC);

3. Filtru POU (Point of Use), pentru apa curenta. Nu in ultimul rand, dozatorul de apa Nautilus (pret 699 de lei) se conecteaza direct la reteaua de apa curenta, fiind echipat cu filtre POU (Point of Use), pentru imbunatatirea calitatii acesteia. Se stie ca, in tara noastra, apa de la robinet nu este neaparat potabila in toate regiunile, avand uneori un aspect, un miros si un gust care lasa mult de dorit. In schimb, aceste filtre ofera accesul la o hidratare mult mai sigura pentru organismul uman.

La capitolul “basic”, intra echipamente clasice de tip dozator de apa, precum Electron (449 de lei), Nautilus (599 de lei), AQUAVIA (611 lei), Star (690 de lei) si Tornado (690 de lei), pe care pot fi montate bidoane de 19litri cu apa H2On.ro (pret 23 de lei, adica 1,21 lei per litru sau AQUAVIA (pret 45 de lei, adica 2,36 lei per litru). Hidratare si surprize… placute!