Rinichii trimit mai multe semnale de alarma, astfel incat sa realizezi ca ceva nu merge bine. Acordarea atentiei acestora si mersul la medic cat mai curand posibil va ajuta la rezolvarea problemei cat mai curand posibil.

Pentru a afla daca rinichii nu functioneaza corect, trebuie luat in considerare faptul ca, desi pot exista simptome usor de identificat (cum ar fi durerea la nivelul spatelui, de exemplu), pentru a lamuri orice indoieli, ideal este sa mergi la medic pentru un control.complet.

Rinichii sunt o parte foarte importanta a corpului, deoarece sunt responsabili pentru curatarea organismului, precum si pentru a ajuta la echilibrarea substantelor chimice din sange, produc hormoni care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si produc celule rosii din sange. Din toate aceste motive, atunci cand rinichii nu functioneaza bine, sanatatea are de suferit.

O defectiune a rinichilor poate provoca disconfort, in ei se produc pietre si, in cele din urma, suferim. Daca lucrurile se inrautatesc, puteti ajunge pana la punctul de a fi nevoit sa va descurcati fara un rinichi care nu functioneaza asa cum ar trebui.

Semne ca rinichii nu functioneaza bine

Conform literaturii stiintifice, unele semne care se manifesta in organism atunci cand rinichii nu functioneaza bine ar fi urmatoarele pe care urmeaza sa le comentam mai jos. De mentionat ca, daca le experimentati, idealul este sa mergeti la medic pentru a preveni agravarea problemei in timp.

1. Oboseala

Deoarece rinichii nu functioneaza bine, sangele incepe sa nu fie curatat corespunzator si are loc o scadere a globulelor rosii, deoarece productia de hormoni scade. Acest lucru te face foarte vulnerabil la suferinta de un anumit tip de anemie si, prin urmare, la oboseala.

Cand toxinele se acumuleaza in organism, cand avem mai putin oxigen, asta ne va face sa simtim cu o mare lipsa de energie ca nu vom putea determina de unde provine.

Daca aveti aceste simptome, este important sa consultati un medic cat mai curand posibil.

2. Probleme ale pielii sau disconfort

Importanta rinichilor este atat de mare incat, in cazul in care incep sa functioneze defectuos, pielea va incepe sa fie afectata. Acest lucru ar putea duce la mancarime si anumite eruptii cutanate pe care le putem confunda cu simple alergii.

Inainte de a va automedica luand orice antihistaminic, cel mai bine este sa va consultati cu medicul dumneavoastra.

De ce pielea este afectata de functionarea defectuoasa a rinichilor? Pentru ca organismul nu scapa de toxine si deseuri, asa ca incepe sa „intoxice” si sa manifeste probleme de acest tip pentru a ne avertiza ca ceva nu este in regula.

3. Mai multa dorinta de a urina

Daca rinichii nu functioneaza bine, veti observa acest lucru, deoarece urinarea va creste. Iti vei da seama ca la un sfert de ora dupa ce ai urinat, ai chef sa mergi din nou la baie. In mod similar, trebuie sa acordati atentie calitatii urinei.

Este spumoasa? Daca da, acest lucru poate indica faptul ca rinichii nu functioneaza bine. La fel, daca incepem sa suferim de infectii urinare frecvente, este posibil sa fie mult mai mult decat o infectie urinara normala.

4. Probleme cu menstruatia

Un alt semn ca rinichii nu functioneaza corect daca esti femeie este ca vei incepe sa ai perioade menstruale neregulate. Dintr-o data, nu vei avea menstruatie sau va dura prea mult, mai mult decat ar trebui.

Daca rinichii functioneaza defectuos, hormonii sunt dezechilibrati si acest lucru determina modificari de acest tip care ne ajuta sa stim ca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui. Desi aceste simptome pot sa nu fie placute, ele ne pot ajuta sa surprindem in timp o problema care se poate agrava.

5. Dureri musculare si dureri de cap

Migrena este o patologie neurologica care provoaca dureri de cap intense si simptome asociate.

Deoarece organismul nu se curata singur si devine „intoxicat” , pot aparea dureri de cap neobisnuite si dureri musculare. De exemplu, crampe. Acest lucru se intampla deoarece nivelurile de calciu si fosfor din cauza functiei renale deficitare sunt foarte scazute.

De multe ori, se poate intampla si sa retineti lichide. Ceea ce va duce la picioare, picioare si glezne umflate si dureroase. Fiecare dintre aceste probleme striga aceeasi expresie „mergi la medicul tau de incredere”.

Au defectat vreodata rinichii? Ati avut vreunul dintre aceste simptome si nu ati fost la medic? O defectiune a rinichilor poate fi fatala, precum si pune in pericol sanatatea in multe feluri, asa cum am vazut.

Toate aceste simptome nu sunt altceva decat o alerta pentru a merge la medic.

Inainte de orice semn de alarma nu ezitati. Este mai bine sa facem o programare la medic si sa ne asiguram ca totul este in regula si sa dam o solutie rapida si eficienta la ceea ce ne provoaca disconfort.