Desi orasul este plin de strazi ciuruite, directorul Citadin a incasat anul trecut aproape 180.000 lei noi net, inclusiv un premiu de merit fabulos, in valoare de 11 salarii. In timp ce orasul este plin de ciini maidanezi, directorul firmei de salubrizare a ridicat si el peste 100.000 lei, constind in cele 12 salarii lunare si in cele 10 salarii suplimentare primite ca premiu anual. Directorul CET a fost platit anul trecut cu peste 100.000 lei, bani in mina, in timp ce termocentrala este aproape falimentara. Si lista poate continua.

“Mi-am indeplinit criteriile de performanta. S-a decis sa primesc 11 salarii. Eu am indemnizatie, conform contractului. S-a raportat la indemnizatia de anul trecut, la fel cum a fost si in cazul indicatorilor de performanta. Cele 11 salarii inseamna o suma de aproximativ 70.000 lei noi”, a declarat Neculau. El a primit in 2008 un numar de 12 salarii pentru rezultatele financiare ale anului 2007.

 

Seful SC Apa Vital asteapta inca o decizie in privinta premiilor date pentru indeplinirea indicatorilor de performanta. “La noi inca nu s-a discutat. Sigur nu vor fi 12 salarii, ca anul trecut”, a explicat Ioan Toma. El a mai spus ca societatea de apa si canalizare a inregistrat un profit de 1,8 milioane lei anul trecut. Fara premiile pe care inca nu le-a incasat, seful ApaVital se claseaza pe locul doi in topul celor mai bine platiti sefi de regii si societati aflate in subordinea autoritatilor locale. Acesta a incasat anul trecut aproximativ 135.000 lei, adica in medie cam 11.250 lei lunar. Cu tot cu premiile inca neincasate, seful ApaVital se va plasa cel mai probabil pe primul loc in top.

Pe locul trei in top se afla fostul director al CET Iasi, Didi Melinte. Desi termocentrala a inregistrat in 2008 pierderi uriase, de aproximativ 50 milioane lei, fostul director a incasat anul trecut 109.708 lei, adica in medie lunar 9.142 lei. Melinte a declarat ca nu a primit salarii de merit, din cauza situatiei economico-financiare a unitatii. Cu toate ca a promis ca director ca va aduce CET pe linia de plutire, acest lucru nu s-a mai intimplat.

Si directorul Salubris a fost apreciat de Primarie pentru performantele de anul trecut. Astfel, Ion Apostol a primit de la conducere un premiu de zece salarii aferente anului 2008.

O alta societate a Primariei care a inregistrat profit anul trecut este Termo-Service. Ca urmare, si Cristian Andries a beneficiat de o prima speciala dupa prezentarea bilantului contabil al societatii care administreaza asociatii de proprietari. “Am avut un profit de aproximativ 300.000 lei anul trecut, comparabil cu ceilalti ani. In 2008 am luat sase sau opt salarii, nu mai stiu exact. Anul acesta au fost sase salarii, in valoare de aproximativ 28.000 lei. Eu nu am profitul altor societati”, a adaugat Andries.

continuare in Ziarul de Iasi

luni, 6 iulie 2009

Scrie comentariu