Cand esti parinte, iti doresti sa-i oferi copilului tau tot ce e mai bun si mai de calitate, astfel incat sa aiba parte de o copilarie fericita. De la alegerea produselor de igiena personala, la jucariile si materialele pentru dezvoltarea emotionala si cognitiva pana la alegerea dispozitivelor de protectie si siguranta – alegerile facute sunt ghidate de un singur deziderat: ”Sa fie cea mai buna varianta pentru copilul meu!”

Dezvoltarea personalitatii bebelusului tau este influentata in mod direct de mediul in care creste, asa ca achizitionarea si instalarea sistemelor de siguranta este obligatorie. O poarta siguranta copii este un ”must have” daca iti doresti sa ii oferi copilului protectia de care are nevoie, fara a-l priva insa de libertatea de a explora casa.

Cum te ajuta o poarta de siguranta pentru copii?

Montarea unei astfel de porti este ideala, mai ales daca locuinta ta are mai multe etaje si scari. Escaladarea acestora este o etapa din dezvoltarea tuturor bebelusilor, iar atractia fata de acestea poate fi gestionata prin instalarea sistemelor de siguranta.

O poarta de siguranta pentru copii se poate monta atat la baza scarilor, cat si pe tocul usilor sau intre pereti. Montarea se face cu usurinta, prin strangerea manuala a suruburilor incluse in pachet, fara a fi nevoie de scule sau gauri suplimentare. Mecanismul de blocare al acesteia este foarte sigur deoarece este greu de deschis de copii. Totodata, deschiderea se poate face pe ambele parti.

Odata instalata o poarta de siguranta pentru copii, vei reusi sa creezi spatiul sigur pentru copilul tau si sa-l tii departe de pericolul de a cadea pe scari sau de a parasi spatiul de joaca sigur.

Ce este un spatiu sigur si de ce este el important pentru dezvoltarea copilului?

Specialistii in dezvoltarea copilului sustin ca exact crearea unui ”safe space” este extrem de importanta pentru formarea personalitatii bebelusului, nu doar pentru siguranta acestuia.

Crearea unui astfel de spatiu nu inseamna izolarea copilului, ci oferirea posibilitatii acestuia de a descoperi mediul inconjurator in siguranta, intr-un spatiu bine definit, lipsit de pericole. Posibilitatea copilului de a explora liber spatiul il va ajuta sa isi dezvolte independenta si sa-si creasca increderea in sine. In plus, micutul tau va fi un copil mult mai linistit si lipsit de anxietati daca nu te va auzi strigand la fiecare miscare sau pas ”Nu pune mana!”, Ai grija!”, ”Fii atent!” – fraze ce il vor face mereu sa se simta in alerta si in pericol.

O poarta siguranta copii este extrem de utila si pentru tine, ca parinte, deoarece iti ofera posibilitatea de a observa copilul si nevoile acestuia, independent de interactiunile cu tine. Astfel, vei avea ocazia de a-i observa reactiile in diverse situatii (frustrare, bucurie, surprindere etc) si sa descoperi cum l-ai putea ajuta sa isi gestioneze emotiile. In plus, un astfel de sistem de siguranta iti ofera si garantia ca cel mic se poate juca liber, fara pericolul de a cadea pe scari sau de a parasi zona sigura.

Piata produselor pentru copii si bebelusi este extrem de ofertanta, insa alegerea este mult mai usoara atunci cand optezi pentru produsele Buy4baby. Astfel, vei fi sigur ca vei alege produse de cea mai buna calitate, rezistente si la un pret super avantajos!