Locuinta este pentru fiecare dintre noi un spatiu cu semnificatii diverse, in care trebuie sa ne simtim relaxati si care trebuie sa ne ofere un grad cat mai inalt de comfort. Pe scurt, este un spatiu unde ar trebui sa ne simtim ‘ca acasa’. Insa, in societatea contemporana, unde tendintele designului interior promoveaza un look cat mai minimalist, acest lucru este mai dificil, interiorul devenind din ce in ce mai impersonal.
Chiar daca doriti sa tineti pasul cu moda, nu trebuie sa o lasati sa domine, sa va acapareze alegerile in detrimentul stilul personal. Sfatul meu este ca ar trebui sa incercam sa individualizam spatiul in care locuim, pentru ca altfel riscam sa avem o locuinta rece si neprimitoare, in care nici macar noi (sa nu mai vorbim de prieteni, nu ne vom simti comfortabil. In functie de gusturile si personalitatea fiecaruia pot fi facute anumite modificari, fara a influenta prea mult aspectul general al incaperii, dar, care vor fi suficiente pentru a transforma casa intr-un camin primitor.

Puteti incepe prin a inrama poze cu dvs, cu prietenii sau familia, pe care le puteti folosi in loc de tablouri. Este o varianta mai putin costisitoare de a decora peretii si in acelasi timp va reflecta si personalitatea dvs.Daca aceasta sugestie nu este pe placul dvs., va puteti folosi creativitatea si va puteti face propriile tablouri. Aceasta varianta are multiple modalitati de realizare, de la pictatul propriu-zis, pana la diferite colaje, sau aranjamente din frunze, fructe si flori uscate. Nu ramane decat sa va puteti in practica inventivitatea!

Daca sunteti o fire romantica, atunci puteti alege ca sa folositi lumanarile ca decoratii. Conceptul de lumanari a suferit in ultimele decenii importante modificari, motiv pentru care varietatea in care se gaseste este din ce in ce mai mare: forme din ce in ce mai diverse si neobisnuite( flori, frunze,diverse figurine si forme geometrice, statuete si multe altele), iar paleta coloristica este de asemenea aproape nemarginita. Si, sa nu mai vorbim de multiplele arome ale exponatelor din ceara. Cine nu a cumparat macar o data o lumanare parfumata? Sau macar nu i-a admirat mireasma?Varietatea garanteaza ca oricine poate gasi macar cateva pe gustul lui, pe care le poate amplasa aproape oriunde in casa, chiar si in baie unde se pot dovedi a fi foarte folositoare pentru o baie relaxanta sau…..una romantica.

Alte modalitati in care va puteti personaliza locuinta sunt corpurile de iluminat. Fie ca alegeti unele deja fabricate, fie ca le „adaptati” pe cele din comert personalitatii dvs sau chiar le confectionati dvs. ele vor reflecta o parte din gusturile personale.Plantele de apartament pot fi de asemenea o marca distinctiva a casei dvs. Simpla lor prezenta invioreaza si da viata.

De asemenea, daca dispuneti de resurse financiare mai insemnate puteti alege sa colorati peretii. Si in acest domeniu alegerile pot fi multiple, de la vopsirea unuia intr-o alta culoare decat ceilalti sau acoperirea acestuia cu tapet, pana la personalizarea lor prin intermediul picturilor. Alegerea va apartine, dar nu uitati sa aveti „not just a house, but a home”, dupa cum spun vorbitorii de limba engleza, pentru nicaieri nu trebuie sa va simtiti mai bine ca acasa.