Cel putin o data in viata, fiecare viseaza la o haina sau o bijuterie minunata, care insa ne depaseste serios bugetul. Oare cum procedeaza vedetele, cand se indragostesc de un obiect vestimentar?

Venerei Arapu (foto), creatoare de moda, ii place sa se imbrace extravagant, dar fara cheltuieli necugetate. Imbraca numai tinute marca proprie pentru ca nu se rusineaza de calitatea lor. Cat despre obligatia de a fi in tendinte, crede ca hainele frumoase trebuie purtate de mai multe ori, daca ai fler si stii sa le recombini si sa le accesorizezi. Valoarea unei haine sau a unei bijuterii tine de cat de mult imi place mie! Se coafeaza singura, tot din ratiuni practice, care insa nu tin de finante, ci de timp. Pentru ea, adevarata extravaganta sta in stilul inimitabil, nu in siruri nesfarsite de zerouri sau in marca rasunatoare.

Amalia Nastase, sotia lui Ilie Nastase, povesteste ca, in urma cu multi ani, pe cand inca nu-l cunostea pe Ilie si nu trebuia sa-si bata capul cu statutul de miliardara, i s-a pus pata pe o pereche de pantaloni de piele. Simtea ca nu mai poate trai daca nu-i are. Asa ca a scos absolut toti banii pe care ii avea stransi la ciorap si a platit1.600 de dolari fara sa clipeasca! Ca sa-si amortizeze investitia, i-a luat imediat la purtare prin cluburi si, chiar in prima seara, cineva a calcat-o pe tiv si i-a rupt. Consecventa ideii ca fara pantaloni de piele viata nu e de trait, i-a dus la reparat si i-a mai purtat de vreo doua ori, pana cand i-a impumutat unei prietene care nu i-a adus niciodata inapoi. Acum are in sifonier mai multe perechi de pantaloni din cea mai fina si mai scumpa piele, dar fireste ca nu se pot compara cu primii.

Maria Marinescu (fosta iubita a fotbalistului Cristi Chivu) este designer vestimentar. Ce-ar mai fi de spus aici este ca, in acelasi timp, este fiica unei actrite care s-a stabilit de cateva decenii la New York si a unui medic celebru. Maria si-a cumparat candva, nu mai stie cand, o rochie Marc Jacobs, pentru o nunta in America. Habar n-are cat a dat pe ea – peste 5.000 de dolari, oricum. Acum n-are nici cea mai vaga idee prin ce cotlon de sifonier zace. Daca o va mai purta vreodata? Nu stie sigur.

Gabriela Firea povesteste amuzata ca sotul ei, Razvan, a vrut sa o rasfete si i-a cumparat o haina de blana noua. A fost o surpriza, din toate punctele de vedere, mai ales ca modelul s-a dovedit o toana de sezon, imposibil de purtat si anul urmator. De unde sa stie omul ca hainele de vulpe roz, cu detalii complicate, nu te pot imbraca o viata-ntreaga? A trebuit data la modificat, ceea ce i-a marit pretul considerabil.

Alessandra Stoicescu si-a petrecut vreo doi ani din viata imbracata cu o manta militara si purtand cizme de ofiter. I-a fost foarte greu sa faca rost de ele, familia s-a dat peste cap sa o ajute, desi nu intelegea prea bine la ce-i trebuie unei persoane de 1,60 m, cu un chip dulce de copil, haine de cazarma Fireste ca ii trebuiau. Asa era moda la rockeri, iar Alessandra era adolescenta si stia ea mai bine ce-i trebuie si ce nu.