Invitația va spune rudelor și prietenilor nu numai unde și cand va veți casatori. Va oferi primul indiciu despre stilul nunții. Va indica stilul formal sau non formal, tradițional sau nonconformist. Nu optați pentru stilul tradițional? Nu-i nimic. Invitația va aparține și poate și poate arata exact așa cum va place. In orice caz, de la cea mai formala la cea mai originala, indiferent daca este facuta la telefon, pe e-mail, trimisa prin curier sau oferita in persoana,  trebuie sa conțina acele informații necesare invitaților pentru a iși planifica agenda, pentru a trimite raspunsul, pentru a face aranjamente de cazare și calatorie daca este necesar și pentru a iși alege ținuta pentru aceasta ocazie speciala.

De obicei, invitațiile se trimit cu 6-8 saptamani inaintea evenimentului. Exista o varietate aproape nesfarșita de tipuri de hartie, de culori, nuanțe, modele din care puteți alege invitația. Orice v-ar placea, trebuie sa reflecte perfect natura ceremoniei și a recepției. Informațiile esențiale de pe invitație sunt: cine sunt gazdele ceremoniei (tradițional, acestea sunt parinții miresei), cand va avea loc evenimentul (data și ora), unde (toate locațiile cu adresa exacta) și datele de contact ale organizatorilor, pentru confirmare. Pentru invitațiile tradiionale, adresarea se face la persoana a III-a. „Doamna și domnul X au placerea de a va anunța…” Invitațiile moderne, fara a pierde din eleganța pot folosi persoana I.

O alta forma moderna de a face cunoscut evenimentul este e-nvitaia. Suna practic, economic și ecologist. Chiar așa sunt! Insa e-nvitația este o varianta cand suntei siguri ca toți prietenii și rudele o folosesc. Cu siguranța este cazul invitaților mai tineri, dar nu și al matușii de la Comarnic. Atunci cand trimiteți trebuie sa fiți siguri ca aveți adresa corecta, ca ați scris corect și ca nu ajunge in directorul de Spam. Este suficient de personala și speciala? Este posibil ca natura efemera a e-mailului sa nu insufle acest sentiment, dar este posibil ca o e-nvitație sa faciliteze un raspuns mai rapid și mai ușor. Tot pe latura pozitiva, invitațiile trimise pe e-mail sunt perfecte pentru petrecerea burlacilor sau pentru cand nu mai este timp pentru cele printate. Daca sunteți in aceasta situație, indrazniți: alegeți cea mai frumoasa invitație electronica pe care o gasiți!

Eticheta de RSVP – Mențiunea din colțul din stanga jos „Va rugam confirmați prezența…” obliga invitații sa accepte sau sa iși anunțe neparticiparea la numerele de telefon sau la adresa de e-mail menționate. Deoarece nunțile moderne se planifica cu un anume buget, atat apariția fara confirmare cat și neprezentarea sunt gesturi care dau dovada de lipsa de considerație fața de protagoniștii evenimentului.