Poate te-ai gandit deja care sunt destinatiile de vacanta care te atrag cel mai mult, dar nu ai cumparat inca biletul. In acest caz, lista festivalurilor europene pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta vara iti va fi de mare ajutor daca preferi o vacanta culturala. Poti alege dintre numeroasele tipuri de festivaluri, de la cele de muzica clasica sau moderna, la cele de teatru, fotografie sau de teatru de papusi. Oferta este mare, preferintele tale avand rolul decisiv.

In luna august te poti opri in Spania, unde, la Torroella de Montgri te poti bucura de festivalul de muzica catalana cu acelasi nume. Organizatorii festivalului au pregatit, pentru aceasta editie, o serie de concerte de muzica clasica de origine catalana.

Iubitorii culturii spaniole se pot bucura si de festivalul international de la Santander, al carui scop este acela de a imbina stilul traditional cu cel avangardist prin organizarea unor evenimente artistice si culturale deosebite. Festivalul se intinde pe toata durata lunii august si urmareste sa puna in scena atat spectacole de balet si recitaluri, cat si intalniri muzicale si teatrale.

Doritorii de spectacole de dans contemporan nu trebuie sa rateze editia de acest an a Festivalului de dans contemporan care urmeaza sa aiba loc, pana pe 14 august, la Viena.

Și la Ljubljana, capitala Sloveniei, va veti putea bucura de cultura la standarde inalte daca veti ajunge inainte de 7 septembrie, caci, in decursul a doua luni, aici vor avea loc multiple evenimente culturale, de la programul international de muzica, care va ofera posibilitatea de a asculta concerte variate, de la muzica clasica la rock contemporan, la spectacole de dans, teatru stradal si expozitii de arta.

Cei care si-au planuit o vizita in Belgia se vor putea bucura de festivalul de muzica clasica din Valonia, care urmeaza sa aiba loc pana la jumatatea lunii octombrie, in mai multe localitatii ale tarii.

Nici iubitorii de fotografie nu sunt neglijati in aceasta vara, caci ei pot vizita festivalul anual de la Arles, Franta, unde, incepand din august si pana pe 18 septembrie vor putea admitra mii de fotografii ale unor artisti renumiti.

Nici festivalul de muzica clasica George Enescu nu este de ratat, asa ca nu va faceti planuri pentru perioada 1-25 septembrie, cand Bucurestiul va fi cel mai important loc pentru iubitorii de muzica rafinata.

Iubitorii de dialectica se pot bucura, in perioada 16-18 septembrie de intrunirile din cadrul Festivalului de Filosofie Moderna, care urmeaza sa aiba loc in Italia.

De asemenea, iubitorii teatrului de marionete se pot bucura, in perioada 16-25 septembrie de Festivalul Mondial al Teatrelor de Marionete care va avea loc in Charleville Mezieres, Franta.

De asemenea, nu neglijati faptul ca, in capitalele europene ale acestui an, Tallinn, Estonia, si Turku, Finlanda, au loc, in mod regulat, numeroase evenimente culturale. Tallinn este un oras care va va fascina prin patrimoniul sau medieval si prin trecutul sau maritim. Pe de alta parte, la Turku va veti putea bucura intelegand care este importanta culturii pentru bunastarea populatiei si a mediului.

Astfel, daca va doriti o vacanta culturala in aceasta vara, puteti sa va bucurati de multiplele evenimente culturale organizate de tarile europenem fie prin programe europene, fie prin programe locale. Programul pe zile al tuturor evenimentelor culturale care urmeaza sa aiba loc in decursul acestei veri pe continentul nostru poate fi gasit, cu actualizarile de rigoare, aici.