Cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), al treilea festival de artele spectacolului ca importanta la nivel mondial, se va desfasura in perioada 28 mai- 6 iunie si va avea tema„Intrebari”. Festivalul va include 350 de evenimente, dintre care 170 de spectacole de dans, strada, muzica si teatru, noteaza Sibfest.ro.

Sibienii si vizitatorii vor avea parte de muzica buna, productii reprezentative ale marilor teatre romanesti, spectacole de strada si dans, dar si de conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie, lansari de carte.

Printre spectacole se numara “Inchisoarea de oase”, “Oda progresului” in regia lui Eugenio Barba, “Intrebari”, un spectacol al teatrului contemporan realizat de Schauspielhaus Zurich (Elvetia) impreuna cu Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) si Bart Production. Deutsches Theater Berlin (Germania) aduce la Sibiu povestea lui Popriscin intr-un spectacol dupa una dintre cele mai cunoscute nuvele ale lui Gogol: „Insemnarile unui nebun”, regia Hanna Rudolph.

Pentru prima data, editia din acest an va cuprinde o sectiune de patrimoniu in care au fost incluse cele mai reprezentative spectacole ale Teatrului National “Radu  Stanca” Sibiu, printre care “Metamorfoze” dupa Ovidiu si “Faust” dupa Goethe, ambele regizate de Silviu Purcarete. Sectiunea mai cuprinde piesele “Turandot” dupa  Carlo Gozzi, regia Andriy Zholdak, „Berlin Alexanderplatz” dupa Alfred Doblin, in regia lui Dragos Galgotiu, si „Ghidul copilariei retrocedate”, regia Gavriil Pinte.

Festivalul de la Sibiu va mai cuprinde si spectacole de dans contemporan precum “Flori”, “Aproape de soare” si “Amintiri”. Organizatorii mai pregatesc si un melange de teatru, dans si opera intitulat “Cocosul”.

Peisajul nu ar fi complet fara concertele asigurate de trupe precum Holograf, Cargo, Zdob si Zdub, Directia 5 si Vama.

Pe parcusul a celor 11 zile de sarbatoare vor avea loc si expozitii, lansari de carte si conferinte. Printre personalitatile culturale prezente la festival vor fi Peter Brook, Andrei Serban, Eugenio Barba, George BanuPippo Delbono si Mircea Dinescu.